K.Starkienė kviečia išbandyti makaronų apkepo receptą: užkariaus ir vaikų, ir suaugusių širdis

Mamos geriausiai žino, ką mėgsta jų vaikai. Savaitgalio rytą Kotryna Starkienė pakvietė skirti vaikams ir mėgstamiausiems jų patiekalams – lengvai paruošiamiems, tačiau stebinantiems savo skoniu. Juk genialumas slypi paprastume, tiesa?
Kotryna Starkienė, makaronų ir sūrio apkepas
Kotryna Starkienė, makaronų ir sūrio apkepas / TV3 nuotr.

„Ką labiausiai mėgsta vaikai? Makaronus ir ką nors saldaus (šypsosi). Todėl šį šeštadienį su savo mergaitėmis Mėta ir Elze pakviesiu jus pasigaminti mėgstamiausią vaikų patiekalą – makaronus su sūrio padažu. Esu tikra, kad toks patiekalas nenuvils ir makaronus mėgstančių suaugusiųjų“, – įsitikinusi K.Starkienė.

O štai deserto receptas, kurį Kotryna atskleidė laidoje „Kotrynos burtai“, ją lydi nuo pat vaikystės, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Tai – bokšteliai, pagaminti iš trapaus sausainio ir balto it sniegas morengo. Kai vaikystėje eidavau aplankyti senelio, tokius man pirkdavo jis, o užaugusi išmokau juos kepti ir pati“, – pasakojo ji.

O makaronų ir sūrio apkepo paslaptimi K.Starkienė dalijasi jau dabar.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštas makaronų ir sūrio apkepas
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės ruoštas makaronų ir sūrio apkepas

Makaronų ir sūrio apkepui reikės:

600 ml pieno;

50 g sviesto;

2 šaukštų miltų;

250 g makaronų;

300 g įvairių sūrių (kietojo, puskiečio).

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai puode ar keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ten pat suberkite miltus ir maišydami pakepinkite apie minutę laiko. Maža srovele supilkite pieną, ir nuolat visus ingredientus maišykite, kol masė taps vientisa, be gumuliukų. Padažą kaitinkite tol, kol jis sutirštės.

Sutarkavę sūrį, padalinkite jį į dvi dalis. Vieną dalį panaudosite vėliau, o kitą iškart suberkite į padažą. Jį kaitinkite ant nedidelės ugnies, ir maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas. Tuomet įberkite druskos bei maltų pipirų.

Makaronus virkite keliomis minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakelio. Išvirusius makaronus perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir suberkite į sūrio padažą. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą, o tuomet viską pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.

Makaronus kepkite 180 C temperatūroje apie 20 minučių, kol sūris ims „burbuliuoti“. Kepimo pabaigoje įjunkite grilio funkciją ir palikite dar kelioms minutėms, kad sūris gražiai apskrustų.

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis