Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip dažnai jie skambina mamai? Jautrios žymių žmonių išpažintys jus gali sugraudinti

Artėjant pirmajam gegužės sekmadieniui, Motinos dienai, socialiniuose tinkluose plinta kampanija #paskambinkmamai, kurią inicijuoja prekės ženklas „Corega“. Žinomi televizijos, muzikos, mados ir kelionių industrijos žmonės dalijosi jautriomis mintimis apie savo tarpusavio santykius su savo motinomis.
Orijus Gasanovas, Katažina Zvonkuvienė, Jonas Nainys, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė
Orijus Gasanovas, Katažina Zvonkuvienė, Jonas Nainys, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė / 15min nuotr.

O.Gasanovas: dažnai mamai skambinu iš užsienio

Žurnalistas, radijo ir laidų vedėjas Orijus Gasanovas teigia kampaniją #paskambinkmamai palaikantis todėl, kad tiki socialinių iniciatyvų galia: „Visą laiką palaikau žmonių susivienijimą. Lietuvoje, pasaulyje žmonės yra susiskaldę, atitolę nuo šeimų, užsiimantys savo reikalais.

Aišku, faina, jei sveikinti ir skambinti visi galėtų kas dieną. Bet taip nėra, neišeina to padaryti. Tad bent jau padarykime tai per tas progas – Kalėdas, Mamos dieną. Nesvarbu, gal ir komercijos per daug, bet tie žmonės, kuriems ta diena skirta, jie laukia, o skambutis – smulkiausias dalykas, kurį galime padaryti, jei nenorime ar negalime užsiimti siurprizais.“

Skambutis – smulkiausias dalykas, kurį galime padaryti.

Paklaustas, ar turi savo įprastas šeimos – sveikinimo tradicijas, atsako – taip: „Kiekvienais metais stengiuosi kur nors iškeliauti su šeima. Pernai, 50-ies metų proga mamai dovanojau kelionę į Braziliją. Šiemet su visa šeima keliavome po Gruziją. Dar stengiuosi bent kartą į mėnesį su šeima nueiti pietų, vakarienės, parodyti tėvams kokį naują restoraną, stilingesnę, įdomesnę vietą.“

Tiesa, artėjančią Motinos dieną O.Gasanovas praleis svetur: „Būsiu išskridęs, tai #paskambinkmamai man labai tinka. Aš dažnai mamai skambinu iš užsienio, įvairių šalių. Kiekvieną kartą įsėdęs į lėktuvą, nusileidęs oro uoste parašau jai žinutę. Manau, kad su motina jaučiu didesnį ryšį, nei kai kurie kiti žmonės. Man šis ryšys labai svarbus“, – pabrėžė žymus žurnalistas.

K.Zvonkuvienė: mus su mama sieja ypatingas ryšys

Atlikėja Katažina Zvonkuvienė pripažįsta, jog ją, mamą ir seserį sieja labai glaudūs, artimi ryšiai. „Susiskambinti su mama rečiau nei kas antrą dieną – man jau nenormalu. Būna keista, kai išgirstu žmones sakant, jog su mama kalbėjo prieš du mėnesius. Man tai yra svetima“, – mintimis dalijasi pašnekovė.

Tiesa, dvynukus auginanti motina neslepia, jog ir pati kartais pamiršta apie sutartą skambutį: „Būna, mama sako: „Tu žadėjai paskambinti, atrašyti, kur dingai?“, o aš tiesiog tuo metu buvau užsisukusi, pamiršau, tą padaryti, galvojau: „Ai, ne šiandien, rytoj“... Paskui pati ant savęs pykstu.“

Jos teigimu, tarpusavio ryšį reikia puoselėti, kol dar artimi žmonės yra tarp mūsų. „Šiandien man apmaudu ir gaila, kad kažkam tiesiog neištardavau pačio paprasčiausio žodžio – „pasiilgau“, „myliu“ ir „prisimenu“. Norisi daugiau apie tai kalbėti, nes suvokimas ir branda ateina su laiku, ir gaila, kad mes kartais per vėlai tą suprantam“, – ko ne su ašaromis balse pasakojo pašnekovė.

K.Zvonkuvienė teigia, jog šiomis dienomis galime priminti bičiuliams ar giminaičiams, kad, jeigu užmiršo, paskambintų savo mamos. „Kol mes tylim tai, ko gero, per daug niekas ir nesikeičia. Kartais reikia ne kalbėti, o rėkti pasauliui apie tai, kad tu kažką myli, apie tai kokios yra tavo vertybės. O kartais užtenka paprasčiausios žinutės: „Labas, pas mus viskas gerai.“ Motinos dažniausiai neprašo iš jūsų kažko sau, jos tiesiog domisi, kaip jūs jaučiatės“, – įsitikinusi artistė.

Kartais užtenka paprasčiausios žinutės: „Labas, pas mus viskas gerai.“

J.Nainys: mama yra geriausia mano draugė

„Aš šioje iniciatyvoje nedalyvauju, tiksliau, mano akcija – paskambinti mamai kasdien. Ta mamos diena daugiau yra reklaminis triukas. Tai nėra tikra, mano nuomone. Tikra, kai tu kasdien, be jokio priminimo, progos, paimi ir paskambini mamai, su ja pasikalbi – va čia yra tikra“, – įsitikinęs televizijos laidų ir radijo vedėjas, grupės „Radistai“ narys Jonas Nainys.

Jis teigia šiandien galintis pripažinti, jog mama – geriausia jo draugė, o kiekvienos dienos rytas prasideda jo skambučiu mamai. „Gal kažkas po šių žodžių gali pagalvoti, kad esu mamyčiukas, tačiau aš galvoju, kad mamyčiukas yra tas, kuris guli lovoje, mama (jam viską, – red. past.) atneša, juo rūpinasi, jis nieko pats nedaro.“

Tikra, kai tu kasdien, be jokio priminimo, progos, paimi ir paskambini mamai ir su ja pasikalbi – va čia yra tikra.

Laidų vedėjas apgailestauja, retai turintis progą grįžti namo į gimtąjį Pasvalį, todėl su mama ir tėčiu palaikantis ryšį telefonu. „Kad ir toli nuo namų esi, bet skambini pasiklausti, kaip sekasi. Aš žinau, kad tėvams tai – labai svarbu. Man pačiam labai gera, kad mama mane taip išauklėjo.

Tas ryšys yra toks artimas, kad aš galiu pasiskambinti ir gerom dienom, ir blogom dienom, ir pasikalbėti su ja, gauti patarimą ar jai patarti. Tada prasmingai, atrodo, kad gyveni. Kas yra svarbiausia gyvenime? Santykis su kitais žmonėmis – pačiais artimiausiais“, – širdį atveria J.Nainys.

R.Širvinskas: norėčiau su mama praleisti daugiau laiko

Verslininkas, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas pastebi, jog dažnas žmogus glaudžius santykius su motina užmezga tik būdamas suaugęs. „Būdami jauni norime kuo labiau atsiriboti nuo tėvų. Prisimenu ir pats, kaip paauglystėje norėdavau užsidaryti kambaryje. Net kai sekdavosi blogai, ir mama paklausdavo, kaip sekasi, pasakydavau „gerai“ – žinodavau, kad tai – geriausias atsakymas.“

Nuo 18–kos metų gyvenantis savarankiškai, R. Širvinskas pripažįsta, jog labai išsiilgsta mamos, ypač, kai dirbant kelionių versle tenka daug laiko praleisti svetur: „To laiko mums vis trūksta. Nors kartais pakanka tik paskambinti, paklausti, kaip sekasi, išklausyt, duoti patarimą ir t.t. Arba susimatyti savaitgalį pietų. Geriausia dovana mamai, tėvams – laikas, skirtas jiems.“

Kelionių organizatorius stengiasi bent kartą per metus iškeliauti kartu su mama. „Vieną kartą per mamos dieną keliavome į Malijorką, ir tai buvo viena pirmųjų jos kelionių. Kartu esame buvę Egipte, Maldyvuose. Tačiau manau, kad nustebinti, pradžiuginti mamą galima ir be progos – kažkur nueit, skaniai pavalgyti ir t.t.“

Tiesa, jo nuomone daug labiau nei materialių dalykų mamai reikia dėmesio: „Mes galvojame: „Nupirksiu mamai kokį daiktą, ar kur nors išsiųsiu ją atostogų, ir taip mano tas laikas bus atsiskaitytas.“ Bet iš tikrųjų tai ne, nei pinigų, nei materialių dalykų nereikia. Reikia tiesiog pasiskambinti ir paklausti: „O kaip tau, mama, sekasi?“

I.Kavaliauskaitė–Morkūnienė: labai myliu savo mamą

„Labai myliu savo Mamą ir su ja kalbuosi kiekvieną dieną. Šeima – didžiausias turtas, o būti mama man yra geriausias įmanomas titulas“, – teigia televizijos laidų bei renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė–Morkūnienė.

Prie kampanijos #paskambinkmamai ji teigia prisidėjusi todėl, kad jaučia socialinę atsakomybę.„Norisi, kad mano socialiniai tinklai turėtų prasmės, mane seka tikrai daug žmonių ir jaučiu atsakomybę savo pasidalintomis žinutėmis kartais paguosti, kartais priversti nusišypsoti, o kartais įkvėpti tam tikriems poelgiams.

Šiandien tai kvietimas paskambinti Mamai. Kuo dažniau su mamomis kalbamės, tuo daugiau turime, ką aptarti“, – teigia neseniai antrojo vaiko susilaukusi I.Kavaliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas