Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantinas Liepą ir Evaldą Norkevičius privertė būti išradingus: įrengė nuosavą sporto salę

Karantino nuotaikos Liepai ir Evaldui Norkevičiams pakeitė kasdienius planus – namie įsirengė sporto salę, universiteto paskaitų klauso tiesiai iš kompiuterio ekrano. Dainininkė 15min atskleidė, kad į situacijos rimtumą žiūri atsakingai, tad kelti kojos iš namų neketina.
Liepa ir Evaldas Norkevičiai
Liepa ir Evaldas Norkevičiai / 15min ir „Instagram“ nuotr.

VISAS NAUJIENAS APIE KORONAVIRUSĄ RASITE ČIA

Jau prieš pat karantino paskelbimą visoje Lietuvoje, Norkevičiai pasirūpino ne tik šaldytuvo turiniu, bet ir įrengė specialų sporto kambarį. Ir nors Liepa sporto nelaiko savo pramoga, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių, ji svarsto palaikyti Evaldui kompaniją.

„Jis turėjo tik kažkokius svarmenis, kitus įrankius. O visą kitą nusipirko prieš uždarant visas parduotuves. Pačią treniruočių erdvę įrengėme nenaudojamame kambaryje. Jame nieko nebuvo, tuščia patalpa, į kurią jis viską ir suvilko.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Žinomi žmonės sirgo „Žalgiris“ – „Olympiakos“ rungtynėse
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Žinomi žmonės sirgo „Žalgiris“ – „Olympiakos“ rungtynėse

Evaldas sportuoja kiekvieną vakarą. Aš to nedarau, bet pagalvojau, kad gal reikės pradėti. Visgi tas laikotarpis, kurį mes praleisime namie, bus pakankamai ilgas“, – šypteli L.Norkevičienė ir priduria, kad jos vyras sportu seniai domisi, tad problemų su įranga neturėjo.

Be to, pora sportu apsiribos tik patalpose, nes abu griežtai laikosi karantino, todėl laužyti jo nesiekia. O ir išeiti Liepai nėra didelio poreikio, nes net ir universiteto paskaitos vyksta internetu.

„Instagram“ nuotr./Liepos ir Evaldo Norkevičių namuose esantis sporto kambarys
„Instagram“ nuotr./Liepos ir Evaldo Norkevičių namuose esantis sporto kambarys

„Aš namuose turiu, ką veikti, man vyksta paskaitos nuotoliniu būdu. Universitetas mums, studentams, suteikė šią galimybę. Vyksta užsiėmimai su dėstytojais, mums skaito paskaitas ir atliekame užduotis“, – tikina dainininkė.

L.Norkevičienė pabrėžia, kad dvi savaitės niekam neturėtų prailgti, nes namuose visada gali rasti kokios nors veiklos. Tas pats miškas, šuns pavedžiojimas, knygos perskaitymas, pasak jos, taps kasdienybe. Visgi moteris taip pat nuoširdžiai sako, kad šiomis dienomis itin svarbu saugoti ne tik save, bet ir aplinkinius.

„Reikia prisitaikyti prie situacijos, kad ir kokia ji yra. Mes turime saugoti ne tik save, bet ir vieni kitus. Todėl aš palaikau šią iniciatyvą ir tikrai stay at home labai veikia. Mes su vyru stengiamės kuo mažiau kur nors eiti ir kuo rečiau turėti kontaktą su kitais žmonėmis.

Laimos Kavaliauskaitės-Bernotės nuotr./Liepa Norkevičienė su vyru Evaldu
Laimos Kavaliauskaitės-Bernotės nuotr./Liepa Norkevičienė su vyru Evaldu

Galbūt aš labiau ne dėl savęs pergyvenu, o dėl savo tėvų. Jie vyresnio amžiaus medikai, kurie dirba ligoninėse. Ir su tuo kontaktu anksčiau ar vėliau jie susidurs. Todėl dėl jų man labai neramu. Tačiau tikimės tik geriausio“, – nuogąstauja atlikėja.

Liepa neabejoja, kad tikrasis pikas prasidės tik vėliau: „Kol kas viskas kontroliuojama. Reikia būti sąmoningiems ir protingiems. Tikriausiai niekas kitas neišspręs situacijos, nei mes patys. Būnant pilietiškais, protingais ir atsakingais. Mes, o ne kiti, turime save gelbėti.“

Dėl šios priežasties pora nusipirko ir daugiau maisto. Anot atlikėjos, šeima ir taip mėgsta užsipirkti įvairių produktų, tačiau karantinas paskatino nusipirkti žymiai daugiau.

„Mes šiek tiek anksčiau apsipirkome. Nusipirkome visai savaitei, kad nereikėtų vaikščioti po parduotuves, neturėtume papildomo kontakto su kitais žmonėmis. Jei labai reikės, nuvažiuosime į parduotuvę, bet šiuo metu mūsų pagrindas yra likti namuose“, – 15min pasakojo Liepa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas