Karklės festivalyje ant pievos išsirikiavo maisto vagonėliai. Svečius viliojo čirškinamų bulvyčių, picų, burgerių, vištienos kvapas.
Tarp jų palapinėje įsikūrė ir austrėmis prekiaujantis kaunietis Robertas Reklaitis. Jis į fiestą buvo atvykęs ir pernai.
Vienos austrės kaina – 3 Eur. Jų paragauti siūloma su citrina arba pagardinus balzaminiu actu, raudonuoju svogūnu ir tabasko padažu.
„Pernai labai gerai sekėsi, neužteko, viską išpardavėme, ir šiemet, manau, bus gerai“, – šyptelėjo R.Reklaitis, pernai pardavęs visas atsivežtas austres. Šiemet sako atsigabenęs panašų kiekį, nes prognozuotas lietus, o planuoti tokio produkto pardavimą reikia itin atsakingai – austrės išlieka gyvos tik savaitę.
Norėdamas tinkamai išlaikyti austres, jų pardavėjas išsinuomojo būstą netoli šventės, kad jos visą laiką būtų šaldomos. Visa tai diktuoja ir jų pardavimo kainą.
Tuščios austrių kriauklės gulė viena ant kitos tarsi pilis. R.Reklaitis sako nusprendęs, kad reikia išsiskirti, kai vienoje šventėje sėdėję vyrai galiausiai priėjo ir prajuokino paklausę, kodėl balta kepure pasidabinęs vyras prekiauja citrinomis.
Ir picos, ir desertai
Šventėje svečius viliojo mėsainių kvapas, jų kaina – 5–7 eurai. Už skrudintų bulvyčių porciją prašyta 2–3 eurų.
Smaližiai šventėje galėjo pasigardžiuoti belgiškais vafliais, įprastais ar burbuliniais. Su braškėmis, šokoladiniu kremu, zefyrais ir grietinėle arba bananais, šokoladiniu padažu, grietinėle ir ledais. Tokie ir kitais skanėstais gardinti vafliai kainavo 5 eurus. Pasmaližiaut galima ir ragaujant su kava, kuri priklausomai nuo puodelio dydžio ir rūšies, atsiėjo 1,4–2,3 euro. Didžiausi smaližiai galėjo rasti ir panašiai kainuojančios kakavos.
Saldumynų nemėgstantiems vaflius siūlyta ragauti su lašiša bei daržovėmis arba jautienos kumpiu, pagardinus marinuotais agurkėliais ir kitais priedais.
8 eurus šventėje kainavo įvairiausios picos – nuo vegetariškų iki kaprizingųjų. Gausų pasirinkimą turėjo dešrainių mėgėjai. Šie gardinti ir kiauliena, ir krevetėmis kainavo 5 eurus, o įprastas toks sumuštinis – 3 eurai. Šventės svečiai galėjo paskanauti ir kitų karštų patiekalų – šašlykų, plovo, sriubos.
Greito maisto mėgėjai rikiavosi ir prie lavašų palapinės. Už 4–6 eurus siūlyta tiek mažų, tiek didelių ir gigantiškų.
Prie alaus, kurio kaina, priklausomai nuo rūšies, 3–4 eurai, siūlyta ne tik keptos duonos, bet ir gruzdintų sparnelių. Mažesnė jų porcija – 4 eurai, didesnė – 6 eurai.