Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Karolina Liukaitytė – apie motinystę: „Jausmas kartais būti netobulai yra labai geras“

Ketverių metų dukrą Lukreciją auginanti Karolina Liukaitytė (28) įsitikinusi – mamos dažnai linkusios perlenkti lazdą, bandydamos visose srityse būti geriausios. LNK orų pranešėjos manymu, svarbu sudėlioti prioritetus ir tiesiog kokybiškai leisti laiką su savo vaikais – juk tai mažiesiems svarbiausia. „Tas jausmas kartais būti netobulai yra labai geras“, – šypsosi Karolina.
Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija
Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija / „Vaflių namų“ nuotr.

„Nors kartais tikrai tenka palakstyti, nesu ta mama devyndarbė, mano namai neturi blizgėti ir būti be dulkelės, nesu visiška perfekcionistė, nes suprantu, kad turint mažą vaiką geriau kartais patausoti savo nervus, sveikatą ir išsimiegoti“, – 15min kalbėjo Karolina Liukaitytė.

Pasak Karolinos, pirmąkart susidūrus su motinyste, kartais ir nebežinai, ko griebtis, kad viską suspėtum ir būtum kuo tobulesnė mama. Tačiau Karolina turi patarimą – atsipalaiduokite ir tiesiog mylėkite savo vaiką.

„Kai gimė dukra, pasiklydau tame dideliame informacijos sraute, aplinkinių patarimuose, atrodė, kad aš daug ką dar galėčiau padaryti kaip mama – ir gintarinius karolius nuo ligų ant kaklo uždėti, ir dar kažkokių vitaminų nupirkti... Bet vaikui augant supranti, kad jam ne tiek daug ir reikia, kad beprotišku užimtumu užkrauti irgi negali, kad ir nedarydama to tūkstančio dalykų netampi bloga mama. Svarbiausia, kokybiškas laikas su vaiku.

Psichologai sako, kad turi būti patenkinami 70 proc. vaiko poreikių. Manau, kad mūsų Lukrecijos poreikių patenkinama gerokai daugiau. Tiesiog nereikia sau užsibrėžti kažkokių privalomų uždavinių – reikia atsipalaiduoti, susidėlioti prioritetus ir elgtis, taip, kaip atrodo geriausia. Tas jausmas kartais būti netobula yra labai geras“, – sako Karolina.

Asmeninio albumo nuotr./Karolina Liukaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Karolina Liukaitytė

Be to, Karolina visada gali būti rami – Lukrecijos tėtis, buvęs jos širdies draugas Arnas Jurskis arba močiutės bet kurioje situacijoje mielai padeda.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Arimex“ įkūrėjas Arnas Jurskis į keliones leidžiasi su ketverių dukra: „Ji 117 kartų skrido lėktuvu“

„Auginant vaiką darbus juk galima susiplanuoti. Nors mano dukra, kai pirmus metus ėjo į darželį, vis sirgo. Tie susirgimai būna tam tikra pauzė gyvenime, nes tenka viską pristabdyti, o tada – visi planai griūva. Tačiau turiu labai šaunias močiutes, o ir Lukrecijos tėtis labai noriai padeda“, – šypsojosi K.Liukaitytė.

Paklausta apie jųdviejų su dukra laisvalaikį, Karolina pasakojo, kad jos abidvi yra labai panašios, tad lengvai randa bendrų, abiem priimtinų užsiėmimų.

 „Vaflių namų“ nuotr./Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija
„Vaflių namų“ nuotr./Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija

„Dukra labai prašo lankyti baleto pamokas, manau, kad tai bus mūsų bendras pomėgis, nes pati taip pat esu baigusi baleto mokyklą. Šiaip mes dažnai einam pasivaikščioti, vakarais būna ilgi maudynių ritualai, nes Lukrecija labai mėgsta gražintis. Taip pat ji dažnai su manim keliauja darytis manikiūro, kartais kartu einame į biblioteką pasiimti knygų – jai tas itin patinka“, – pasakojo K.Liukaitytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Orų mergaitės“ Karolinos Liukaitytės širdį užkariavo Kiokušin karatė federacijos vadovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius