Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Karolina Toleikytė mokėsi garsiausioje modelių mokykloje Niujorke: „Buvo be galo įtemptos dienos“

Žinomas modelis, agentūros „Major Amber Models“ savininkė Karolina Toleikytė modelio darbo subtilybių mokėsi mados sostinėje Niujorke, prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje.
Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje
Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Į šią vienos garsiausių pasaulyje manekenių Coco Rocha įkurtą akademiją, pasak K.Toleikytės, toli gražu patenka ne visi norintys. Į oficialų 135-ąjį Coco Rocha kursą birželio pradžioje iš viso pasaulio norinčiųjų buvo atrinkta tik dvidešimt laimingųjų. Visi modeliai – skirtingų rasių, lyčių, kūno formų ir amžiaus. Jauniausiam buvo penkiolika metų, o vyriausiam – septyniasdešimt, rašoma pranešime spaudai.

Įdomiausia, pasak K.Toleikytės, stebėti kitų modelių darbą. Daugelio jų atvirumas, laisvumas ir kūrybiškumas prieš kameras yra užburiantis.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje

Daugiau nei dešimt metų mados pasaulyje populiarumo viršūnėje besilaikanti ir puikiai žinanti, koks sunkus ir alinantis yra modelio darbas, K.Toleikytė pripažino, kad šie mokymai jai buvo fiziškai ir emociškai labai sunkūs, o tos keturios dienos, prabėgusios kaip viena akimirka, davė labai daug naudos.

„Atrodo, jau šitiek metų dirbu ir patirties turiu, ir visko esu mačiusi. Bet pabūti tokios imperijos viduje ir pamatyti, kokių dalykų iš tiesų mokomi modeliai, – didžiulė nauda. Atrodo, ir vaikščioti podiumu moku, ir pozuoti sekasi, tačiau vis tiek sužinojau daugybę naujų vaikščiojimo ir pozavimo technikų. Ir nors man tai buvo be galo fiziškai ir emociškai įtemptos dienos (reikia turėti omenyje dar ir laiko juostų skirtumą), grįžau tarsi įgavusi naują kvėpavimą – dabar tikrai žinau, kokį žinių bagažą turi turėti kiekvienas profesionalus modelis.

Suprantu, kad tokius mokymus turėjau baigti prieš dešimt metų – daugelį dalykų būčiau dariusi kitaip. Tačiau džiaugiuosi, kad įgytomis žiniomis ir patirtimi galėsiu pasidalinti su savo agentūros merginomis. Joms tai tikrai bus labai naudinga“, – sakė modelių agentūros savininkė, modeliu dirbusi visuose reikšmingiausiuose mados miestuose: Paryžiuje, Milane, Londone ir Niujorke.

K.Toleikytė „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje mokėsi visko, ką turi mokėti ir būti įvaldęs kiekvienas profesionalus modelis. Pradedant nuo teisinės bazės – kontraktų sudarymo, jų pasirašymo ir kitų teisinių subtilybių, kurios JAV ir Europoje labai skiriasi, iki bendradarbiavimo su agentūromis, agentais, fotografais, madų namais. Tačiau didžiausią įspūdį jai, kaip ir kitiems modeliams, padarė pati Coco Rocha asmenybė.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje

Coco Rocha modelių pasaulyje yra vadinama pozavimo karaliene, yra išleidusi pozavimo technikų vadovėlį, iliustruotą tūkstančiu skirtingų pozų, kurį, beje, gali įsigyti tik jos mokiniai. Todėl pozavimo technikoms buvo skiriama labai daug dėmesio. K.Toleikytė juokavo, kad iš pradžių pamačiusi, kokio storio ir sunkumo yra Coco Rocha pozavimo technikų albumas, galvojo, kad teks iš lagamino išmesti dalį drabužių.

„Man labai patinka Coco Rocha filosofija, nes ji į modelį žiūri kaip į aktorių. Pasak jos, modelis nebūtinai nuotraukose turi sau patikti, nes jis tik instrumentas, drobė, kurios užduotis – atskleisti dizainerio, stilisto ar vizažo meistro idėją, parodyti sukurtą drabužį ar bendrą įvaizdį.

Modelis, kai reikia, turi gebėti būti visoks – šiurkštus, baisus, mielas, gražus, negražus, toks, kokį jį nori matyti kūrėjas. Jis, kaip aktorius, turi gebėti perteikti emociją ir būti pasiruošęs persikūnyti į kelis vaidmenis iš karto.

Viena iš įdomesnių patirčių man ir buvo aktorinio meistriškumo pamokos. Turėjome parodyti ir įrodyti, kad esame ne tik pakabai, bet žmonės, gebantys perteikti emocijas. Mokėmės pozuoti šokdamos ir dailiai pardavinėdamos prabangius žiedus bei laikrodžius ir čia pat, vos po kelių minučių, jau turėjome pozuoti verkdamos.

Iš tikrųjų reikia pripažinti, kad ne visiems modeliams tai pavyko iš pirmo karto – kai kuriems tai buvo gana sudėtinga ir per intensyvu. Ypač sunku buvo psichologiškai įsijausti į skirtingus vaidmenis: per dvidešimt minučių teko persijungti į dvidešimt skirtingų personažų.

Mūsų užduotys skambėjo maždaug taip: „Iš nuotraukos turiu matyti, kad tave paliko vaikinas“, „Iš nuotraukos turiu matyti, kad turi mylimąjį“ arba „Iš nuotraukos turiu matyti, kad jautiesi pati gražiausia šiame kambaryje“ ir t. t.“, – sudėtingiausias užduotis prisiminė Karolina.

Coco Rocha – garsiausia pasaulyje manekenė, modeliu pradėjusi dirbti vos penkiolikos metų. Jos patirtis, pasak K.Toleikytės, iš tiesų stulbinanti.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje

„Tikriausiai nėra šalies, kurios „Vogue“ viršelio ši grožio ikona nebūtų papuošusi, nėra mados namų, kurių podiumu nebūtų ėjusi. Ji – pasaulinio lygio žvaigždė, kuri, kalbama, vien iš modelio darbo yra uždirbusi daugiau nei 10 milijonų dolerių. Coco išskirtinė dar ir tuo, kad ji taip pat dirbo modelių skoutere (agente), vėliau modelius mokė vaikščioti, pozuoti ir visa ši jos patirtis išaugo į didžiulę modelių „campų“ imperiją.

Būtent ji pirmoji pradėjo masinius mokymus modelių agentūroms. Dabar jos modelių akademija „Coco Rocha Model Camp“ pasaulyje laikoma viena stipriausių ir rimčiausių modelių akademijų“, – susižavėjimo tiek modelių akademija, tiek pačia jos įkūrėja neslėpė neseniai modelių agentūrą įsigijusi K.Toleikytė.

Paprašyta apibendrinti ir įvertinti patirtį Niujorke, ji sakė, kad vis dėlto didžiausia nauda – tai užmegztos naujos pažintys ir papildytas neįkainojamas kontaktų sąrašas.

„Mūsų kursas – tarsi klasės. Aš taip džiaugiuosi ir labai vertinu kontaktus. Juk tai modeliai, dirbantys visame pasaulyje. Kai reikia, jie gali patarti, padėti, kažką rekomenduoti ar, galiausiai, užtarti. Kontaktai ir šiltas santykis bet kokioje srityje – didžiulė vertybė, kuri gali turėti daug įtakos karjerai ir pasiekimams“, – teigė K.Toleikytė.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Toleikytė mokėsi prestižinėje „Coco Rocha Model Camp“ akademijoje

Modelių agentūros „Major Amber Models“ savininkė pasiryžusi diegti naujus darbo su modeliais standartus ir iš esmės keisti visuomenės požiūrį į modelių darbą. Kaip pabrėžiama žiniasklaidai, agentūra bendradarbiauja su „MD Model Academy“ ir bendrai organizuoja tarptautinius mokymus modeliams Milane, be to, užtikrina teisinę apsaugą, atstovauja modelių interesams tarptautinėse agentūrose, seka, kaip įgyvendinamos sutarčių sąlygos, ir padeda užmegzti naudingus mados verslo kontaktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius