Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 11 /20:38

Kas iš tiesų nutiko Palomenėje? Organizatoriai pateikė kitokią versiją, A.Paltarokas laikosi savo

Komunikacijos specialistui, pilietinės iniciatyvos „Vanago Lietuva“ vadovui Alkui Paltarokui prabilus apie partizanų šventėje Palomenėje sužalojimais pasibaigusį konfliktą, pasisakė ir renginio organizatoriai. Tačiau jų versija – visai kitokia.
Alkas Paltarokas, incidentas Palomenėje
Alkas Paltarokas, incidentas Palomenėje / Asmeninio archyvo nuotr.

Alkas Paltarokas sekmadienį savo feisbuko paskyroje išplatino įrašą, kuriame teigė, kad buvo sužalotas Palomenės miestelyje vykusios „Didžiosios kovos“ partizanų pagerbimo šventės metu. Vyras pasakojo, kad po to, kai pabandė sudrausminti prorusiškai nusiteikusius asmenis, šie jį užpuolė: „Smūgiuota lazda į nugarą, vėliau buvau parverstas ant žemės – bandė smaugti ir laužti rankas.“

Organizatoriai teigia, kad Alkas Paltarokas smurtavo pirmas

Tačiau šventės organizatorių versija – kitokia. Portalui Žmonės.lt susisiekus su Palomenės kultūros centro direktore Virginija Kudaševičiene, ji sakė apie incidentą kalbėjusi su ne vienu renginyje dirbusiu ar dalyvavusiu žmogumi. Moteris patvirtino, kad iš pradžių konfliktas buvo žodinis (tiesa, pati prorusiškų replikų teigė negirdėjusi). Tačiau, anot V.Kudaševičienės, pirmasis fizinių veiksmų ėmėsi A.Paltarokas, priešingai nei pasakojo jis pats.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Alkas Paltarokas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Alkas Paltarokas

„Jis pirmas trenkė ten sėdėjusiam vyriškiui. Sakė, kas jūs čia per vienas, taip pat kad visus rusus iššaudyti, papjauti reikia. Ir trenkė vienam iš ten sėdėjusių – iškart prakirto antakį. O šalimais sėdėjo brolis (vyro, kuriam prakirstas antakis – red. past.), kuris su ramentu gindamas brolį kirto jam (Alkui Paltarokui – red. past.) į nugarą. Paltarokas dar kitam vyriškiui tris ar du kartus kirto į veidą ir išsitraukė peilį šaukdamas, kad visus čia išpjaustysiu.

Tarp jų buvo kažkokia moteriškė, kuri Alką stūmė šonan, bet tuo metu kiti iškart supuolė ir parvertė jį (Alką Paltaroką – red. past.) ant žemės, kad atimtų tą peilį“, – kalbėjo V.Kudaševičienė.

Palomenės kultūros centro direktorė pridūrė, kad buvo susitikusi ir su žmogumi, kuriam A.Paltarokas esą praskėlė antakį.

„Buvo nuvežtas į ligoninę Kaune, jam susiuvo keturias siūles“, – tikino V.Kudaševičienė.

Moteris pabrėžė, kad minėtą peilį matė ir atvykę policijos pareigūnai.

„Ta moteriškė, kuri su juo (Alku Paltaroku – red. past.) buvo, norėjo pabėgti su mašina, bet lankytojai mašiną užstojo, kad jinai neišvažiuotų. Policija prašė peilį parodyti, tai ta moteriškė išėmusi jį iš mašinos numetė ant žemės“, – organizatorių versiją dėstė Virginija Kudaševičiene.

Alkas Paltarokas organizatorių žodžius neigia

„Tegul tą versiją aiškinasi dabar policija, kaip ten kas atsitiko, nes prakirsta galva man yra. O vaizdo įraše matosi, kaip aš nuo savęs atstumiu žmogų, kuris eina užsimojęs į mane. Tai – būtinoji gintis“, – nupasakojus Palomenės kultūros centro direktorės žodžius, portalui Žmonės.lt aiškino A.Paltarokas.

Pasitikslinus, ar tikrai ne jis pirmas ėmėsi fizinio smurto, Alkas laikėsi savo pozicijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Alkas Paltarokas pateko į konfliktą Palomenėje
Asmeninio archyvo nuotr./Alkas Paltarokas pateko į konfliktą Palomenėje

„Tikrai ne. Ir vaizdo įraše matosi, kad vienas žmogus į mane eina, aš jį atstumiu, o tada puola visi kartu ir man smūgiuojama per nugarą. Tai yra grupinis užpuolimas, man padaryti daugybiniai sužalojimai“, – kalbėjo A.Paltarokas.

Paklaustas apie peilį, kurį, organizatorių teigimu, jis išsitraukė, Alkas teigė: „Peilis yra skautų uniformos atributas. Legaliai nešiojamas įvairiuose renginiuose ir taip toliau, tą leidžia Lietuvos Respublikos įstatymai.“

Pasiteiravus apie vienam iš konflikto dalyvių galimai prakirstą antakį, A.Paltarokas pabrėžė, kad viską išsiaiškins atitinkamos institucijos.

„Žala tai man padaryta yra. Sakė nesakė, bet kur įrodymai, kur teismo ekspertizė? Prakirto neprakirto, o gal pats nugriuvo? Kur dokumentai, kas čia per žodžiai, gal dezinformacija?“ – portalui Žmonės.lt komentavo jis.

A.Paltarokas taip pat sukritikavo policijos veiksmus – teigė nesuprantantis, kodėl kitiems konflikto dalyviams leista išsiskirstyti, o jis buvo sulaikytas.

„Kodėl aš sulaikytas, o ne kiti, nors vaizdo įraše aiškiai matosi smūgiavimas ir smurtiniai veiksmai prieš mano asmenį?“ – klausė Alkas.

Asmeninio archyvo nuotr./Alkas Paltarokas pateko į konfliktą Palomenėje
Asmeninio archyvo nuotr./Alkas Paltarokas pateko į konfliktą Palomenėje

Kodėl tuomet organizatorių versija taip skiriasi nuo jo?

„Visą laiką yra kažkokia gynybinė versija. Gal giminaitis, gal susijęs, – dėstė A.Paltarokas. – Reikia žiūrėti teismo protokolus, o ne kas ką dabar sakė, nes kai duodi parodymus, jau yra melavimas. Dabar šneka vienaip, o teisme gal šnekės kitaip. Dabar, aišku, suvers kaltę ant nukentėjusio asmens.“

Atsisakė tikrintis blaivumą

Portalas Žmonės.lt dėl incidento susisiekė ir su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyriu.

„Rugpjūčio 10 d. apie 20.55 val. Kaišiadorių r., Palomenės k., Bažnyčios g., tarp asmenų įvyko konfliktas. Policijos pareigūnai į įvykio vietą atvyko per 5 minutes, įvykio vietoje rasti du konfliktavę asmenys (vyras gim. 1977 m. ir vyras gim. 1967 m.).

Vyras (gim. 1967 m.) dėl sužalojimų buvo pristatytas į gydymo įstaigą, pretenzijų dėl šio įvykio neturėjo.

Vyras (gim. 1977 m.) galimai buvo neblaivus, bet tikrintis blaivumą atsisakė.

Policijos pareigūnai dėl šio įvykio atlieka aplinkybių patikslinimą pagal LR BK 140 str. 1 d.“, – teigiama policijos komentare.

Vakar buvau užpultas ir sužalotas ekrano vaizdo nuotrauka žemiau). Įvykio liudininkų prašau susisiekti. "Didžiosios...

Posted by Alkas Paltarokas on 2024 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas