Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kas yra graži moteris? Festivalio „Devilstone 2018“ lankytojų mintys

Anykščiuose, Dainuvos slėnyje nuo ketvirtadienio popietės griaudėjo alternatyviosios muzikos festivalis „Devilstone“. Drąsiai galima teigti, jog dešimtmetį skaičiuojantis renginys turi savo ištikimą auditoriją, kuri čia atvyksta ne vien dėl muzikos. Visa festivalio atmosfera persmelkta rokenrolo ir erotikos, o šeštadienio naktį čia tradiciškai vyko... gražiausios krūtinės rinkimai.
Festivalis „Devilstone 2018“
Festivalis „Devilstone 2018“ / Mindaugo Eidimto/15min nuotr

Net ir vienas pagrindinių renginį iliustruojančių plakatų, kuriame pavaizduota šėlstanti pusnuogė gražuolė, šį tą pasako apie festivalio dvasią. Nuogo kūno ir netgi gotiškos estetikos čia tikrai apstu.

Visgi, paklausti, kas yra graži moteris, festivalio dalyviai it susitarę kalba filosofiškai, pabrėždami vidinio grožio, charizmos svarbą. Dalijamės smagios apklausos rezultatais.

Grožis kyla iš vidaus

„Grožis kyla ne vien iš išorės, dažniausiai jis kyla iš vidaus. Moteris, ką jį daro savo gyvenime, ko siekia, kokią žinutę skleidžia aplinkai. Tiesa, gali būti gražus išoriškai, vizualiai, tačiau bjaurus savo vidumi.“ (Silvestras)

Yra veiksmų išraiška

„Grožis yra žmonių veiksmų išraiška. Neišimtinai moterims, tačiau visiems tai – funkcionuoti, daryti dalykus, jausti emocijas, ir tai, iš esėms, yra viskas – mėgautis viskuo?“ (Lada)

Susiję su pasitikėjimu savimi

„Moteris turi būti pati sau graži. Tada ji pasitiki savimi, ir, turbūt, kitiems tada atrodo graži.“ (Greta)

Mindaugo Eidimto/15min nuotr/Festivalis „Devilstone 2018“
Mindaugo Eidimto/15min nuotr/Festivalis „Devilstone 2018“

Gebančios prisitaikyti

„Aš manau, kad pirmiausia moteris turi nesistengti įtikti niekam, tiesiog puikiai prisitaikyti prie aplinkos – manau, to užtenka.“ (Arnas)

Grožis neturi bendro vardiklio

„Manau, kad graži moteris yra sąvoka, kurią kiekvienas žmogus supranta skirtingai. Ieškoti vieno bendro vardiklio, vargu, ar būtų galima. Tačiau bent aš manau, kad grožis nėra kažkoks atskiras bruožas, kaip kad balsas, išvaizda ar kūno dalis, bet labiau viso to visuma, kuri kažkokiu būtu suclickina būtent konkrečiam žmogui. Kitaip sakant, tai yra labai unikalu ir gali keistis, priklausomai nuo žmogaus, ar netgi tam pačiam žmogui, priklausomai nuo aplinkybių.“ (Ugnius)

Grožis – ir įsijautimas

„Man gražios moterys čia yra tos, kurios yra draugiškos, ir prie kurių yra nesunku prieiti. Pavyzdžiui, vakar vieną labai gražią moterį mačiau. Ji žiauriai gražiai šoko, buvo įsijautusi į muziką. Po to, kai ji atvarė pas mus į pavėsinę, pasakiau jai komplimentą, kurį norėjau pasakyti (juokiasi).“ (Kristė)

Mindaugo Eidimto/15min nuotr/Festivalis „Devilstone 2018“
Mindaugo Eidimto/15min nuotr/Festivalis „Devilstone 2018“

Graži moteris – ta, kuri švyti

„Man graži moteris yra ta, kuri turi kažką, kas šviečia iš jos, tu jauti tokį vibe'ą. Ji yra atsipalaidavusi, lengvai bendraujanti. Ne visada graži moteris turi būti graži išoriškai. Tu ją gali vadinti seksualia vien dėl to, kad ji turi kažką tokio traukiančio. O šiaip grožis yra labai subjektyvus dalykas. Man gražios moterys yra proporcingos, kurių veidas trauktų akį (juokiasi).“ (Ruonis)

Neatsiejama nuo proto

„Pirmiausia graži moteris yra protinga moteris. Ji yra savarankiška ir daro tai, kas jai patinka, o ne tai, ką kažkas kažkada manė, kad ji turėtų daryti. O visa kita – jau stiliaus klausimas.“ (Kotryna)

Vidinis grožis yra svarbesnis

„Norint atsakyti, kas yra graži moteris, reiktų išsiaiškinti, apie kokį grožį kalbame. Tuomet jau kryptų atsakymas į vieną ar kitą pusę – vidinis grožis ar išorinis grožis. Bet kokiu atveju tai yra subjektyvios sąvokos.

Vidinis grožis, manau, yra svarbesnis. Pirmiausia, kalbant apie santykius, bendravimą tarp vyro ir moters, turbūt, išorinis grožis duoda pirmą impulsą. Po to einama vidinio link. Jeigu vidinis grožis įžvelgiamas, tie santykiai tęsiasi.

Bet nebūtinai, gali būti, kad pirma kala vidinis grožis. Tai gali nutikti tarp ilgą laiką bendraujančių draugų, kurie iš pradžių neturi intereso į tą žmogų, bet kai daugiau pažįsta vienas kitą, tas vidinis grožis pramuša. O kriterijai... Kiekvienas vertina pagal savo patirtį.“ (Gintautas)

Mindaugo Eidimto/15min nuotr/Festivalis „Devilstone 2018“
Mindaugo Eidimto/15min nuotr/Festivalis „Devilstone 2018“

Susiję su prigimtimi

„Graži moteris yra tikra moteris. (juokiasi) Jaučiasi... Labai sunku nusakyti tuos dvasinius dalykus žodžiais. Tiesiog matai, kai moteris yra graži moteris, nežinai kodėl, bet ji būna graži tau labai. Gal potenciali vaikų nešiotoja, iš prigimties tas jausmas, bet nėra išskirtinių bruožų, kurie išskirtų gražią moterį... Na, nebent gal akys.“ (Gintaras)

Svarbus emocinis intelektas

„Graži moteris yra persona. Savimi pasitikintis žmogus, turintis savo nuomonę, kuris, be kita ko, yra aukšto emocinio intelekto. O išvaizdos – skonio reikalas.“ (Tomas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas