Kulinarinės pamokos buvo ne tik puiki galimybė pamatyti vieno prabangiausio Lietuvos viešbučio „Kempinski“ virtuvės užkulisius, bet ir išsiaiškinti, kodėl katalonų virtuvė tokia populiari iki šių dienų, prisidėti prie maisto ruošimo, mat visiems buvo išdalintos prijuostės, ir pakviesta padėti Sergio Milletai.
„Namų virtuvėje šeimininkaujame drauge su Deividu. Gaminame viską, tačiau kiekvienas turime sau mielą sritį. Deividas mėgsta gaminti mėsos patiekalus, nes jam tik mėsa yra maistas. Jam reikia ko nors, kas prieš tai judėjo“, – portalui Žmonės.lt pasakojo renginyje su Deividu Meškausku dalyvavusi Ineta Stasiulytė.
Aktorės teigimu, jie abu yra smaližiai, todėl labai dažnai mėgsta kuo nors saldžiu pasimėgauti vakare. Moteris atskleidė, kad jie abu kepa pyragus ir gamina desertus – tai yra tam tikra jų psichozė.
„Dažnai dieną mes nespėjame pavalgyti, nes nėra laiko. Tai pas mus būna taip, kad vidurnaktį ar pirmą nakties ruošiame maistą. Žinau, kad nesveika, bet vis tiek gaminame“, – prisipažino I.Stasiulytė, paklausta, ar dažnai gamina namie.
Ineta džiaugėsi, kad jai teko dalyvauti renginyje, mat ji yra didelė ispaniškos virtuvės gerbėja. „Mane žavi ispaniška virtuvė, o ypač paelija. Esu pati gaminusi ir pavyko geriau nei ta, kurią teko ragauti Barselonoje. Turbūt ne ten užsukau, nes ji buvo per daug sūri. Todėl dabar labai įdomu pamatyti, kaip turėčiau gaminti“, – pasakojo aktorė.
Katalonų virtuvės pamokose salmorejo (tradicinę šaltą pomidorų sriubą su kumpiu ir kiaušiniais – aut. pastaba), paeliją ir katalonišką kremą gamino Beata Nicholson, Dalius Mertinas ir Laima Mertinienė, Algirdas Kaušpėda ir Vilija Ulozaitė, Nerijus Juška, Žygis Stakėnas.