Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katažina Zvonkuvienė: „Primesti vegetarišką ar veganišką mitybą vaikui – pavojinga ir neteisinga“

„Mes duodam savo vaikams tą patį, ką ir mes valgome. Manau, kad primesti vegetarišką ar veganišką mitybą vaikui – pavojinga ir neteisinga. Mes su vyru tiesiog šiais klausimai pasitikime medikais“, – teigia dainininkė, neseniai metukų sulaukusių dvynių Kornelijos ir Donato mama Katažina Zvonkuvienė.
Katažina Zvonkuvienė
Katažina Zvonkuvienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ moteris prisipažino ir pati itin mėgstanti mėsą, negalinti be jos, todėl galimybės maitintis vegetariškai ar veganiškai nesvarsto.

Dalis šio vakaro laidos skirta pastarąsias savaites žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje skambančiai diskusijai apie tai, kaip sveikiausia maitinti vaikus jiems nepakenkiant. Diskusija kilo po to, kai į reanimaciją pateko 7 mėnesių kūdikis, kurio mama laikėsi veganiškos mitybos, o tokią mitybą taikė ir savo vaikui. Buvo įtarta, kad vaikas nusilpo būtent dėl jos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prabilo nualinto kūdikio vegano mama: dramatiška istorija – iš pirmų lūpų

Laidoje dalyvavo net kelios mamos, kurių vaikai veganai arba vegetarai. Vienų metų dukrytę auginanti Vilija Poškevičiūtė-Vengelė pasakojo mėsos nevalganti beveik ketverius metus, tokią mitybą taikanti ir savo dukrai. „Mano dukra itin stipraus imuniteto, o visi tyrimų rezultatai puikūs“, – teigė pašnekovė.

Tuo metu tokios pat mitybos propaguotoja aktorė Elžbieta Latėnaitė pasakojo, kad jos 5-erių dukra – vegetarė. „Sąmoningas planetos taršą sumažinti trokštantis ir būti sveiku norintis žmogus neturėtų maitintis mėsa“, – teigė Elžbieta.

Nusilpusio kūdikio gyvybę išgelbėjęs medikas, docentas, vaikų gastroenterologas Vaidotas Urbonas įsitikinęs, kad tėvų, kurie maitinasi veganiškai ar vegetariškai – t. y. nevalgo mėsos ir gyvulinės kilmės produktų, ir tai primeta ir savo vaikams, – toks pasirinkimas rizikingas, jis gali sukelti vaiko ligą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas