Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – baleto šokėjų A.Mikalajūnaitės ir V.Osadčenko vestuvės: pirmiausia įsimylėjo kūno kalbą

Jiedu susipažino Kauno muzikiniame teatre. Tuomet, prieš šešerius metus, vienas kitą pastebėjo šokant. O juk šokis – iškalbingesnis už tūkstančius žodžių! Tą pripažįsta ir baleto šokėjai Auksė Mikalajūnaitė (30) ir Valerijus Osadčenko (30). Kūno kalba juos sujungė muzikiniame teatre, o galiausiai atvedė ir iki Kauno rotušės – penktadienio popietę čia pora prisiekė vienas kitam amžiną meilę ir tapo šeima.
Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės
Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Per kūno kalbą gali pažinti žmogų. Valerijus matė, kaip aš šoku, aš mačiau, kaip šoka jis. Taip vienas kitą ėmėme pastebėti, o po metų pažinties pradėjome ir draugauti“, – 15min pasakojo Auksė.

Vestuvių dieną ji atrodė kaip tikra gulbė – balta, elegantiška, šilko skiautėmis puošta suknelė atspindėjo romantišką nuotakos prigimtį. Klasika ir puošnus minimalizmas – tai, kuo žavisi Auksė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės

Suknelę ji pirko radusi internete, kaip tikina – nenorėjo per daug išlaidauti, esą daug svarbiau – ne drabužis, o pačios šventės emocija. Elegantiškai atrodė ir žydrą kostiumą pasirinkęs jaunikis.

„Mėgstame paprastumą, o ir vestuvių norėjome šiltų, jaukių, norėjome smagiai pasibūti artimiausių žmonių rate“, – pasakojo Auksė.

Pasveikinti prie Kauno rotušės jaunavedžių susirinko būrys jiems brangių žmonių, Auksę ir Valerijų tapus vyru ir žmona sveikino ir ceremonijos liudininkais tapę Valerijaus sesuo Olga su draugu Karoliu.

Pora savo santuoką įprasmino dviejų spalvų aukso žiedais, po vestuvių Auksė pasirinko dvigubą – Mikalajūnaitės-Osadčenko pavardę.

Dar rašydami kvietimus į šventę jaunavedžiai užsiminė, kad jiems itin brangios ir nematerialios dovanos, todėl paprašė svečių nepatingėti paruošti kokią atrakciją – ar tai žaidimą, ar kokį žodį įdomesnį tarti, ar visus į kokią smagią veiklą įtraukti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės

„Norėjome, kad ne tik svečiams būtų įdomu, bet ir mums patiems, todėl patys nekantraujame dėl vakaro programos – nežinome, ko tikėtis, ko laukti. Džiaugiamės ir tai, kad šventės vedėju bus mūsų geras draugas, buvęs kolega Audrius Dunčikas – juk daug smagiau, kai žmogus savas, o ir jis mus labai gerai pažįsta, tai mums svarbu“, – pasakojo Auksė.

Įdomu ir tai, kad pora vestuvių šventei pasirinko ne savaitgalį, o penktadienį – esą tokią datą jiems abiem padiktavo darbai. O jų nei Auksės, nei Valerijaus grafike netrūksta – abu darbuose sukasi kaip bitės.

„Mes scenos žmonės, todėl savaitgaliais įprastai dirbame. Esame labai užimti, bet mums tai patinka. Todėl ir vestuves derinome taip, kad abu galėtume, per daug mylime savo darbus, kad jų atsisakytume, vis apsiimame kokių projektų“, – juokėsi Auksė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Auksės Mikalajūnaitės ir Valerijaus Osadčenko vestuvės

Todėl net ir pasiruošti šventei daug laiko nebuvo – darbai vijo vienas kitą: prieš pat vestuves sugrįžusi iš Klaipėdos, kur šiuo metu ji ruošiasi baleto „Graiko Zorbos“ premjerai, pirmadienį ji vėl vyks į pajūrį repetuoti.

Dėl šios priežasties teko kiek atidėti ir povestuvinę kelionę. Iš pradžių planavusi spontaniškai ištrūkti į saulėtus kraštus medaus mėnesiui, dabar kelionės planą pora atidėjo kiek vėlesniam laikui.

Neskubina jiedu ir šeimos pagausėjimo – o ką čia priplanuosi. „Viskas Dievo valioje“, – tikina.

Šokio ritmu į Rotušę žengę artistai ir pirmąjį savo šokį ruošė atsakingai. Tačiau baleto kaži ar čia bus, pasak Auksės – duoklę lyrikai jiedu atiduos, tačiau planuoja ir netikėtų hiphopo žingsnelių.

„Norime visus užvesti šokiui!“ – 15min sakė Auksė.

Šokis jų gyvenime – itin svarbus, pora ne tik kartu šoka Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Valerijus – ir sportinių šokių šokėjas, daugkartinis Lietuvos čempionas.

Pastaruosius 6-erius metus pora šokių judesių nepamiršta ir namuose, nors, kai patys sako – laisvalaikiu stengiasi daugiau laiko skirti ir kitoms kultūrinėms veiklos: teatrui, knygoms, net SPA malonumams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas