Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune koncertavusių grupės „8 Kambarys“ narių interviu: „Panikuoti nereikia“

Kai jau atrodė, kad viskas grįžta į senas vėžes, koronavirusas ir vėl smogė. Panašu, kad šiomis dienomis pandemija vis daugiau problemų kelia po sunkių tylos mėnesių koncertus rengiantiems atlikėjams. Į ne itin malonią situaciją šį kartą pateko grupė „8 Kambarys“.
„8 Kambarys“
„8 Kambarys“ / Martyno Stankaičio, Manto Kazlavicko nuotr.

Savaitės pradžioje pasirodžius žiniai, kad koronavirusu užsikrėtė keli asmenys Kauno „Adform kiemelyje“, o penktadienį paaiškėjus, kad nustatyti dar keturi nauji atvejai, pradėta kalbėti apie protrūkį. Vienas koronavirusu sergantis asmuo lankėsi ir koncerte, kurį surengė grupė „8 Kambarys“.

Dabar grupės nariai jokių koronavirusui būdingų simptomų nejaučia, bet atliko testą, kurio rezultatai neigiami. Jie skuba nuraminti ir savo gerbėjus. Kaip visada atviri Karolis ir Deividas išskirtiniame 15min interviu – apie šią situaciją, ateities planus, koncertus bei ne itin malonius karantino padarinius.

– Prieš kelias dienas garsai nuaidėjusi žinutė apie kelias „Adform kiemelyje“ dirbusias koronavirusu užsikrėtusias barmenes visus sukėlė ant kojų. Savaitgalį toje pačioje vietoje koncertavo ir jūsų grupė. Galbūt norėtumėte ką nors pasakyti savo gerbėjams, nuraminti dalyvavusius žmones?

– Talaz: Panikuoti nereikia, panika dar niekam nepadėjo. Reikia stebėti savo savijautą ir kilus menkiausiam įtarimui skambinti bendruoju numeriu 1808. Ar buvote koncerte, ar nebuvote, bet kokiu atveju reikia laikytis SAM rekomendacijų. Kur privaloma, dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo, higienos.

– Corsalis: Vertiname viską atsakingai. Labai nesmagu, kad taip įvyko. Visa komanda atlikome tyrimus, visi jaučiamės puikiai, tad esame ramūs.

– Kada jus pasiekė žinia, kad per koncertą buvo užsikrėtusių žmonių? Kaip vertinate tai, kad ateityje taip gali nutikti ir po kitų jūsų pasirodymų?

– Talaz: Žinia netikėta, sužinojome iš pranešimo spaudoje. Žinoma, neramu dėl komandos ir gerbėjų sveikatos, bet tikimės, kad daugiau susirgimų, susijusių su šiuo atveju, nebus.

– Corsalis: Mes reaguojame ramiai, juk normalu, kad taip atsitinka, niekas nesame apsaugoti. Taip, tai gali įvykti ir po kitų koncertų, tad ši situacija, manau, tik išmokė atsakingiau žiūrėti į darbuotojų sveikatą.

Airos Klungytės nuotr./Duetas „8 Kambarys“
Airos Klungytės nuotr./Duetas „8 Kambarys“

– Koks jūsų požiūris į koronavirusą, jo padarinius koncertams ir atlikėjams?

– Talaz: Virusas yra pavojingas, jis vienaip ar kitaip palietė mus visus. Nebūtina net sirgti, karantinas, apribojimai, visiems jie galioja vienodai. Padariniai koncertams, žinoma, labai skaudūs, tačiau šiuo metu svarbiausia yra sveikata.

– Corsalis: Na, požiūris paprastas, virusas yra ir jis pavojingas, o jo padariniai yra skaudūs visam pasauliui, taip pat ir mums. Koncertai yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis, turėjome ilgą karantino laikotarpį, jo metu negalėjome užsidirbti pragyvenimui. Išsilaikėme vien dėl to, kad taupėme ir žiūrėjome į savo veiklą atsakingai. Yra žmonių, kuriems padariniai buvo žymiai skaudesni nei mums.

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Grupės „8 kambarys“ koncerto akimirka
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Grupės „8 kambarys“ koncerto akimirka

– Ar dabar jaučiate nerimą dėl ateities koncertų, gerbėjų mažesnio susidomėjimo jumis?

– Talaz: Yra nežinomybės dėl ateities planų. Juk nežinome, kada bus vakcina ir kada visa tai nurims, todėl sunku planuoti ateitį. Tačiau mūsų darbas su kūryba nesustoja, galvojame apie trečią albumą, artėjantį arenos pasirodymą.

– Corsalis: Normalu ir logiška, kad žmonės tampa atsargesni, o ir pasiūla koncertų labai išaugus, tad padarinius tikrai jaučiame. Susidomėjimas niekur nedingo, jo gauname ligi šiol, tik gyvi susitikimai tapo retesni.

– Kalbant apie ateities koncertus, ar daug jų buvo suplanuota? Turbūt ta nežinomybė jau gerokai spėjo pakoreguoti planus...

– Corsalis: Šiuo metu su komanda daug diskutuojame ir sprendžiame, ką darysime, jei vėl viskas užsidarys. Tokia situacija yra reali ir jos galima tikėtis, tad turim pasiruošę planą, kad mūsų muzika niekuomet nesustotų skambėjusi. Kalbant apie koncertus ir jų atšaukimą, mes nesinaudojame force majoru. Todėl manau, kad būsime ta grupė, kuri daugiausiai kartų perkėlė savo didžiausio solinio koncerto datą (juokiasi).

O jei kalbant rimtai, kad ir kiek prireiktų kartų atkelti koncertus, jie vis tiek įvyks. Tai jau įrodėme su koncertu, kuris turėjo įvykti Kaune. Jau du kartus galėjome jį atšaukti dėl ekstremalios situacijos Lietuvoje, bet rinkomės ir rinksimės juos perkelti nesant galimybei jiems įvykti nurodytu metu. Mylime savo klausytoją ir esame jiems dėkingi, kad saugo bilietus, rašo daug palaikančių žinučių.

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Grupės „8 Kambarys“ koncerto akimirka
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Grupės „8 Kambarys“ koncerto akimirka

– Selas pasidaręs koronaviruso testą pranešė, kad savo koncertą atšaukia. Kodėl negalvojate pasekti jo pėdomis?

– Talaz: Elgsimės pagal situaciją ir vyriausybės nutarimus. Jei situacija bus tokia, kad daryti koncertą arenoje bus nesaugu, mes, žinoma, nerizikuosime savo komanda ir klausytojais.

– Corsalis: Keisim tą datą tol, kol išleis į aikštelę (juokiasi).

– Dabar daug atlikėjų skatina savo gerbėjus bilietų negrąžinti ir paremti juos atėjus į nukeltą koncertą. Koks jūsų požiūris šiuo klausimu?

– Talaz: Koncertams galios ankstesni bilietai, dėl grąžinimo vadovaujamės Lietuvoje nustatytais įstatymais.

– Kaip patys vertinate dabartinę situaciją Lietuvoje ir pasaulyje?Manote, kad verta sunerimti, o galbūt į viską žiūrite ramiai?

– Talaz: Manau, jau niekam, kas mąsto adekvačiai ir seka situaciją pasaulyje, nekyla abejonių, kad dabartinė padėtis yra labai rimta. Todėl būtina laikytis visų nurodymų, saugoti save bei kitus.

– Corsalis: Laikomės visų nurodymų, tai mums svarbu. Visuomet gali būti geriau, bet Lietuva ir kitos Baltijos šalys su šiuo virusu tvarkosi tikrai gerai, tad esame vienoje saugiausių šalių. Viskas bus gerai, praeisime šį etapą (šypsosi).

– Šis laikotarpis daugumai stipriai kirto per finansus. Ar teko tai pajusti ir savo kaliu, o gal priešingai, esate taupūs ir turėjote atsidėję juodai dienai?

– Talaz: Žinoma, kad pajutome. Juk mūsų pagrindinis pragyvenimo šaltinis yra koncertai, Mes esame taupūs, taupėme prieš karantiną, taupome ir dabar.

– Corsalis: Taupėme ir taupysime toliau, juolab, kad pajautėme tą force major šoką ir visiems tai buvo gera finansinio atsakingumo pamoka.

– Ar koronavirusas stipriai pakoregavo jūsų asmeninio gyvenimo planus?

– Corsalis: Pakeitė tik tiek, kad teko perkelti vestuves kitiems metams.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atšaukiami „Kitokių pasikalbėjimų“ renginiai: tikėtina, kad darbuotojai sirgo ir šou su E.Dragūnu metu

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kitokius pasikalbėjimus“ vedęs Mantas Katleris – irgi eilėje darytis testą: „Situacija išties nemaloni“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas