Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vėl apvogtas Gintarės Armalės grožio salonas: už informaciją siūlo atlygį

„Ar teko kada nors girdėti, kad vagys nusitaikytų į plaukų priauginimo studiją? Regis, ką vertingo joje galima rasti? – svarsto antrą kartą per kelis mėnesius neprašytų svečių grožio akademijoje „Elitera“ sulaukusi jų įkūrėja ir meistrė Gintarė Armalė, – Belieka tik pajuokauti, jog mūsų naudojamos priemonės yra tokios kokybiškos, kad dėl jų verta ryžtis nusikaltimui“.
Gintarė Armalė
Gintarė Armalė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Kaunas Vagystė

Žinia apie tai, kad buvo įsilaužta į garsenybių mėgstamą saloną pasklido po gegužės 26 d., kuomet įvykdytas pirmasis nusikaltimas. Tuomet „Elitera“ patyrė didžiulius finansinius nuostolius ir, nors vagis nufilmavo vaizdo kamera, jų paieškos tebevyksta.

Antras mėginimas apvogti plaukų priauginimo studiją užfiksuotas prieš dvi savaites. Patirti nuostoliai – mažesni, nes dariusiesiems nusikaltimą kelią pastojo papildomai įrengta apsauga.

Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Armalė
Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Armalė

„Savo sistemas stiprinti pradėjome po pirmosios vagystės. Bet kai kurių priemonių gamyba užtrunka, todėl ne viskas buvo spėta sumontuoti. Tuo ir pasinaudojo vagišiai“, – sako G.Armalė.

Anot jos, kas yra bent kartą apvogtas, žino koks nemalonus tai jausmas, o kai įvykis pasikartoja du kartus – tai dar nemaloniau.

„Kas naktį pabusdavau su nerimu – norisi stebėti saloną fiksuojančias kameras ir įsitikinti, kad viskas gerai. Po antrojo įvykio ėmėmės ir dar griežtesnių papildomų apsaugos priemonių. Kol jas įsirengėme, labai padėjo patalpas naktimis saugojusi įmonė ir taip leidusi bent kažkiek atsipūsti“, – pasakoja G.Armalė.

Ji tvirtino norinti rekomenduoti kitiems salonų darbuotojams atkreipti dėmesį į patalpų apsaugą.

Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Armalė
Asmeninio archyvo nuotr./Gintarė Armalė

„Jeigu įstaigos niekada nėra apvogę, nereiškia, kad tai neįvyks. Nė viena parduotuvė ar grožio salonas nėra nuo to apsaugotas“, – neabejoja G.Armalė.

„Elitera“ grožio akademija yra gerai žinoma tarp Lietuvos garsenybių, kurios neaplenkia šios studijos norėdamos pasigražinti, prisiauginti plaukus.

Savininkė pasiūlė įmonės dovanomis apdovanoti asmenį, suteiksiantį naudingos informacijos apie vagystę.

„Žalos darymas kitiems nėra pateisinamas. Tikiuosi, kad atsiras žmonių, kurie ką nors apie vagystes žino, ir, būdami geranoriški, apie tai praneš. Nes tikėti, kad likimas nenubaus tų, kurie padarė nusikaltimą ar jį slepia, reiškia, nesuvokti, kaip iš tiesų veikia visatos dėsniai“, – priminė G.Armalė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas