Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kauno centre – terasos ant stogo atidarymas: žinomi žmonės mėgavosi gurmaniškais užkandžiais

Kauno širdyje duris atvėrė nauja erdvė. Šventės nepraleido ir būrys žinomų žmonių.

Pasimėgauti svaiginančiais Kauno senamiesčio ir naujamiesčio vaizdais iš terasos „Laurus Sky“ bei restoranų „Laurus“ įkūrėjo Lauryno Šauklio ir šefo Edgaro Rutkausko specialiai šiam vakarui pagamintais užkandžiais susirinko gausus būrys svečių, tarp kurių buvo ir žinomų veidų: grožio ir estetikos specialistė Rasa Marozienė, verslininkai Laima ir Nerijus Pačėsos, Kristina ir Povilas Stroliai, NT ekspertė Natalija Martinavičienė, grožio konkursų lauretė, modelis Asta Muralytė su dukra Antuanete, aktorė Lina Bražinskaitė, dizainerė Audronė Bunikienė, TV laidų ir renginių vedėjas Tomas Grigaitis ir kiti, rašoma pranešime spaudai.

Fotogalerija:

Vos pravėrus duris, svečius pasitiko šveicorius, kuris palydėjo į terasą, iš kurios 360 laipsnių kampu atsiveria Kauno naujamiesčio ir senamiesčio panorama.

„Norėjome, kad mūsų svečiai pasijustų tikrai laukiami. Todėl nuo pat pirmo žingsnio apgaubėme juos išskirtiniu dėmesiu ir kvietėme tiesiog atsipalaiduoti ir mėgautis malonia susirinkusiųjų draugija bei jaukiu vakaru. Ir taip bus visada“, – sakė šios vietos savininkas, restoranų įkūrėjas Laurynas Šauklys, kuriam tokių renginių metu svarbiausia, kad visi svečiai jaustųsi patogiai ir gerai leistų laiką.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

„Puikiai žinau, kokie šiandien visi esame užimti ir kaip skubame. Todėl visada stengiuosi, kad pas mane svečiuose – nesvarbu, namuose ar restorane, visiems būtų jauku, patogu ir skanu. Ypatingą nuotaiką ir atmosferą kuria ne tik maistas, bet ir aplinka – ji turi būti įkvepianti, – bendra erdvė, estetika ir, žinoma, žmonės.“

Restorano šefas Edgaras Rutkauskas atskleidė, kad kviestinius svečius vaišino specialiai šiam vakarui pagamintais vieno kąsnio užkandžiais.

„Su komanda paruošėme daug gardžių užkandžių, tarp kurių ir elnienos išpjovos vieno kąsnio sumuštiniai su trumų sviestu bei vytintais pomidorais, ir mano pasididžiavimas, be kurio neįsivaizduoju šios vasaros užsakymų ir kurį jau drąsiai galiu vadinti savo firminiu užkandžiu – avietė, įdaryta žąsų kepenėlėmis (Foie gras).“

Paprašius pasidalinti, kokį maistą dažniausiai renkasi kauniečiai, E.Rutkauskas neskubėjo visko apibendrinti ir sakė, kad restoranų svečiai labai skirtingi – vieni mėgsta sočiai ir skaniai pavalgyti, kiti – drąsiai eksperimentuoti, smalsauti ir paskanauti gurmaniškų delikatesų bei nuolat išbandyti ką nors naujo. Vasarą, ypač, kai karšta, populiariausiųjų sąraše be konkurencijos, pasak jo, įvairios salotos, šalti užkandžiai – tokie kaip karpačio, tartarai, burata. O jei kalbėsime apie karštus patiekalus, vienareikšmiškai karaliauja aštuonkojis. Nes tai – lengvas, nekaloringas, lengvai virškinamas maistas..

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pasiteiravus, kaip tinkamai pagaminti aštuonkojį, E.Rutkauskas atskleidė slaptą receptą, kaip jį ruošia, kad būtų minkštas, sultingas ir gardus. Visa paslaptis – tinkamai išvirti.

„Mes verdame ant labai mažos kaitros (vanduo turi vos virti) 12 min. (0,5 kg). Vandenį pagardiname vynu ir prieskoninėmis žolelėmis“, – tobulo aštuonkojo receptą atskleidė profesionalus virtuvės šefas.

Laurynas Šauklys pataria žmonėms nebijoti mėgautis maistu – nuolat ieškoti naujų, dar neatrastų, įdomesnių skonių ir jų derinių.

„Aš pats labai mėgstu maistą. Ir tikrai moku juo mėgautis. Neturiu išsirinkęs vieno skonio ir nesu prie nieko prisirišęs, nes patinka eksperimentuoti. To linkiu visiems – ieškoti ir mėgautis maistu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius