Viktorijai Mauručaitei įspūdį padarė jaunais eglių spygliais gardinta sūdyta lašiša, patiekta kartu su špinatų emulsija, putpelės kiaušiniu, degintu svogūnu ir menkių ikrais.
„Mūsų šeima – maisto vergai. Ypač mėgstame bandeles. Jų galime suvalgyti tikrai daug!“, – patikino dailių kūno formų dainininkė.
V.Mauručaitė pasakojo, kad jos sužadėtinis, prodiuseris Artūras Butkevičius mėgina iš kasdienio valgio raciono išbraukti produktus iš kviečių. Tačiau tai įgyvendinti labai sudėtinga, nes, tarkim, ruginių blynų skonis gerokai skiriasi nuo kvietinių.
„Ne sykį bandėme maitintis pagal rekomendacijas. Bet... teko priimti svarbų sprendimą – geriau vartosime mažiau, bet tai, kas iš tiesų patinka“, – sakė V.Mauručaitė.
Į kūrybinės virtuvės – restorano „Uoksas“ meistrų improvizacijas pagal R.Ničajienės knygą dėmesį atkreipė ir aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, į degustaciją užsukusi kartu su vyru Audriumi bei dukra Elze.
Ji įsidėmėjo karštą patiekalą, kuomet triušio šlaunelės buvo patiektos su džiovinta slyva, topinambų traškučiais, morkų tyre bei cinamonu.
„Sezoninė virtuvė, apie kurią papasakojo R.Ničajienė, mums labai artima. Mano tėtis – medžiotojas, todėl esame aprūpinti įvairia šviežia mėsa. Mama greta namų turi darželį, iš kurio į Kauną „atvažiuoja“ salotos, pomidorai, agurkai, bulvės. Žiemą lepinamės marinuotomis gėrybėmis“, – pasakojo S.Daukšaitė-Petrulėnė.
Sandros mama pasirūpina ir vazonais, kuriuose auga įvairi žaluma. „Jie – mūsų namuose. Tiesa, reikia pripažinti – ne visada tinkamai „sodeliu“ rūpinamės, todėl kartais juose niekas nesudygsta...“, – neslėpė aktorė.
Ji sakė negalinti gyventi be vandens ir mineralinio buteliuką būtinai turi turėti rankinėje. Tačiau iš jos valgiaraščio išbraukti makaronai.
Dukrelės Elzės skonis keičiasi kasdien. Tačiau ji, kaip ir tėtis Audrius, pastarąjį mėnesį kasdien valgo šaltibarščius. S.Daukšaitė-Petrulėnė patikino, jog užsieniečius labai stebinančios sriubos valgymo pertraukos būna vos keletą mėnesių per metus.
„Net nuėjęs papietauti į kavinę užsisakau šaltibarščių!“, – su šypsena sakė A.Petrulėnas, pridūręs, kad degustacijoje jam patiko kalakuto suktinukas su meduje virtomis morkomis, džiovintais abrikosais, pastarnokais ir medaus garstyčiomis.
Desertui buvo patiekti naminio jogurto ledai su nekeptais avižiniais sausainiais ir daigintais grikiais.
Ketvirtąją knygą pristačiusi ir šešerius metus apie sezoninės virtuvės subtilybes tinklaraštyje rašanti Renata Ničajienė sakė, jog tiesa, kad sveikiausia maitintis tuo metu derančiais vaisiais ir daržovėmis, ne kartą įrodyta.
Pavyzdžiui, žiemą pirkdamas pomidorus ar agurkus negali sakyti, jog maitiniesi gerais produktais. Kovą R.Ničajienė renkasi topinambus, balandį – patiekalus su dilgėlėmis, o gegužę – su šparagais.
„Knygoje – lengvi ir greitai paruošiami patiekalai, ne vieną nustebinantys nesudėtingumu“, – sakė autorė. Ji pasakojo ruošdama „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ suderino tris savo aistras – tekstų rašymą, receptų kūrimą ir fotografiją.