Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kėdainiečiai vaikus vadina ne tik Jonais: tarp išskirtinių vardų – Bruknė ir Aršūnas

Vardas Jonas – ko gero, amžina lietuviško berniukiško vardo klasika. Jau ne vienerius metus Jonas patenka į populiariausių vardų sąrašus ir yra vienas iš nedaugelio senųjų vardų, kurie iki pat šių dienų išlieka populiarūs. Ir nors Kėdainiuose kasmet Jonais pavadinami vos keli berniukai, šis vardas ir pas mus vis tiek yra vienas populiariausių.
Naujagimis
Naujagimis / Unsplash nuotr.

Jonukais vadina vasaros vaikus

Kaip sakė Kėdainių civilinės metrikacijos ir archyvo skyriaus vedėja Gaiva Petrauskienė, pernai Jono vardas buvo duotas keturiems mažyliams, o per pirmuosius 5 šių metų mėnesius – jau trims vaikams, tad iki metų galo, tikėtina, Jonukų bus dar daugiau. Tiesa, mergaičių per paskutinius dvejus metus nei Jonėmis, nei Joanomis ar juo labiau Janinomis niekas taip ir nepavadino…

Pernai, tiesa, tik vienas Jonas savo vardą gavo rudenį, visi kiti Jonukai buvo vasaros vaikai, tad, nemaža tikimybė, kad jų vardas sietinas su tuo, jog vaikučiai gimė apie Jonines.

„Pernai vienam Jonukui vardas duotas buvo birželio 27 dieną, kitiems dviem – liepos 10 ir liepos 24 dienomis“, – sakė G. Petrauskienė.

Populiariausi vardai Kėdainiuose

Kėdainiuose šiemet populiariausi berniukų vardai buvo šie: Benas, Jonas, Jokūbas, Kajus, Nojus. Mergaičių populiariausi vardai – Vakarė, Karolina, Matėja, Gabrielė, Barbora.

Lietuvoje tuo tarpu populiariausi berniukų vardai yra Benas, Markas, Motiejus, Jokūbas, Jonas, o mergaičių – Sofija, Amelija, Luknė, Emilija, Olivija.

Yra ir retų vardų

Kaip pastebi G. Petrauskienė, kasmet skelbiamų rečiausių vardų sąrašuose neretai atsiduria ir kėdainiečių mažyliams duotų vardų.

Štai vien šiemet neįprastų vaikų vardų aruode galima rasti tokius vardus, kaip Orėja, Upė, Bruknė, Eronas, Atilas, Toras, Evilis, Artautė, Aršūnas, Eiva.

Šiemet iki birželio mėnesio gimė 125 mažyliai kėdainiečiai.

Pernai Kėdainiuose Jono vardas buvo duotas 4 mažyliams, šiemet iki birželio – jau trims. Viliamasi, kad po Joninių Jonukų mūsų krašte gali ir padaugėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius