Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojų šviesuolis – A.Jucevičius

Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentą Algimantą Jucevičių savo kelionių krikštatėviu vadina ne viena žygeivių karta. Vyras kelionėmis susižavėjo dar mokydamasis vidurinėje mokykloje. Dabar ant žemėlapio jis galėtų pridėti daugybę smeigtukų, žyminčių aplankytas vietas.
A.Jucevičius jau pusę amžiaus nepaliauja kopti į kalnus. Žygiais kartu su keliautojais jis mėgaujasi ir vasarą, ir žiemą.
A.Jucevičius jau pusę amžiaus nepaliauja kopti į kalnus. Žygiais kartu su keliautojais jis mėgaujasi ir vasarą, ir žiemą. / Tomo Stasiukaičio nuotr.

Sveikumo ir sportiškumo A.Jucevičiui pavydi daugelis. Jis – Vilniaus sveikatingumo renginių „varikliukas“. Įdomūs pažintiniai pėsčiųjų žygiai, slidžių žygiai „Snaigė“, turistų sąskrydžiai ir daugybė kitų sveikatingumo renginių vyksta būtent šio žmogaus dėka.

Kalnai – didžiausia aistra.

Kalnus A.Jucevičius įsimylėjo Karpatuose. Tada jam buvo 16 metų, tačiau tai nė kiek nesutrukdė vadovauti žygiui. Po metų sekė žygis į daug rimtesnius Altajaus kalnus. Vėliau buvo „užkariautas“ Kaukazas, Pamyras ir kiti dar sudėtingesni kalnai.

Pirmą turiadą Tadžikijos Fanų kalnuose A. Jucevičius surengė 1974 m. Tuomet į ją susirinko 320 turistų. Vėliau dabartinis keliautojų sąjungos prezidentas norinčiųjų kartu kopti į kalnus tiesiog negalėjo atsiginti. Bendrakeleivių gretos vis augo. Sakoma, kad gražiausi kalnai tie, kuriuose dar nebuvai. Matyt, todėl Algimantas pabuvojo beveik visuose kalnynuose. Šiemet Algimantas atšventė 50-ties metų jubiliejų, kai pirmą kartą išėjo į kalnus.

Lietuvos šviesuolis

Kiekvienais metais vykstančioje LRT televizijos akcijoje „Daugiau saulės, daugiau šviesos“, A.Jucevičius buvo paskelbtas pretendentu į Lietuvos šviesuolio vardą sporto srityje. Praktiškai visą savo gyvenimą paskyręs turizmo sportui ir kelionėms, A.Jucevičius užvakar pelnė Lietuvos keliautojų „saulės“ vardą.

Reikia ugdyti jaunimą

Į klausimą „kodėl būtent turizmas?“ Algimantas atsakė kukliai. „Kiekvienam savo niša. Kiekvienas save kažkur išreiškia. Mano misija – kelionės ir kalnai. Dabar svarbiausias mano tikslas – parodyti jaunimui savo pramintus kelius, paskatinti keliauti ir užkrėsti smalsumu“, – apie kilnius troškimus kalbėjo užkietėjęs keliautojas. „Manau, kad šis apdovanojimas – tai yra keliautojų ir „sportas visiems“ judėjimo pripažinimas“, – pasakojo A.Jucevičius, nesureikšmindamas savo asmeninių pasiekimų.

Visi, norintys patirti keliavimo malonumą, gali prisijungti prie Lietuvos keliautojų sąjungos (LKS) organizuojamų renginių. Informaciją apie LKS renginius skelbia portalas turistas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas