Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturi nauji koronaviruso atvejai siejami su Kauno „Adform kiemeliu“

Penktadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informavo apie keturis naujus koronaviruso atvejus, siejamus su protrūkiu Kaune veikiančiame „Adform kiemelyje“.
Koncertas „Adform kiemelyje“
Koncertas „Adform kiemelyje“ / Ryšių kiemelio nuotr.

Antradienį nustačius, kad koronavirusu užsikrėtė trys Kauno „Adform kiemelio“ baro padavėjos, penktadienį NVSC pranešė apie dar keturis naujus atvejus, nustatytus per vakar parą.

Trys atvejai Kaune ir 1 Vilniaus apskrityse siejami su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančiame „Adform kiemelyje“ .

Du asmenys yra darbuotojai, kiti du – sąlytį turėję asmenys, iš kurių vienas lankytojas, dalyvavęs rugpjūčio 7 d. šioje erdvėje vykusiame renginyje. Visi asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Tą dieną čia vyko ir grupės „8 Kambarys“ koncertas.

Iš viso su šiuo židiniu dabar siejama 11 atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar.

Dariaus Ruzgio nuotr./Lino Adomaičio koncerto Kaune akimirka
Dariaus Ruzgio nuotr./Lino Adomaičio koncerto Kaune akimirka

Po žinios apie antradienį užfiksuotus koronaviruso atvejus, sureagavo kiemelyje rengiamų „Kitokių pasikalbėjimų“ organizatorius Mantas Bertulis.

Socialinio tinklo paskyroje savo sekėjams jis pranešė – artimiausias dvi savaites neįvyks planuoti pokalbiai. Feisbuke paskelbtame komentare M.Bertulis taip pat pridūrė, kad yra tikimybė, jog sirgdami darbuotojai dirbo ir per „Kitokius pasikalbėjimus“ su Egidijumi Dragūnu.

15min susisiekus su atlikėju, jis tądien teigė nerimaujantis dėl sveikatos – poilsiaudamas Palangoje atlikėjas pradėjo kosėti, nekaip jaučiasi, tad tiesiu taikymu vyko atlikti testo. Antradienio vakarą Egidijus Dragūnas sulaukė neigiamo testo atsakymo.

Vis dėlto ketvirtadienį išplatintas pranešimas spaudai, kuriame teigiama, kad, siekiant sustabdyti viruso plitimą, atšaukiamas rugsėjo penktą dieną Kalnų parke suplanuotas koncertas. Skelbta, kad į koncertą turėtų susirinkti apie 15 tūkst. žmonių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Egidijus Dragūnas darysis koronaviruso testą: jaučiasi prastai, galimai bendravo su užsikrėtusiais

NVSC atstovai informuoja, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ renginio dalyviai, žiūrovai priskiriami prie mažos rizikos asmenų, nes vakaras vyko atviroje erdvėje.

Jiems rekomenduojama sekti savo sveikatos būklę artimiausias 14 dienų ir kreiptis į Koronos karštąją liniją 1808 registruojantis profilaktiniam ištyrimui.

Tai ypač svarbu pajutus peršalimo simptomus (sloga, gerklės skausmas, kosulys, karščiavimas, skonio ir kvapo praradimas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas