Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KINFO apdovanojimų“ vedėja tapusi Gabija Urniežiūtė: „Lietuvius verta girti už drąsą ir norą kurti“

Trečiadienio vakarą Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ vykusi lietuviško kino apdovanojimų „KINFO“ ceremonija buvo ypatinga aktorei, Anapilin iškeliavusio Stasio Urniežiaus, vilniečiams pažįstamo Kunigaikščio Vildaugo vardu, dukrai Gabijai Urniežiūtei (23). Ji pirmąkart tapo renginio vedėja.
Gabija Urniežiūtė
Gabija Urniežiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„KINFO apdovanojimų 2016“ vakarą pagerbti 2015-ųjų metų geriausią įspūdį žiūrovams palikę lietuviški filmai. Iš viso apdovanoti vienuolikos nominacijų nugalėtojai. Apie „KINFO apdovanojimų 2016“ ceremoniją skaitykite čia.

Vakaras ypatingu tapo ne tik ceremonijoje pagerbtiems kino kūrėjams, bet ir aktorei G.Urniežiūtei. Šiuo metu debiutinį monospektaklį „Natašos svajonė“ repetuojanti aktorė pirmąkart tapo renginio vedėja. Kartu su ja prie renginio vairo stojo aktorius Justas Vanagas. 

„Baugu, bet daug repetavome, o ir šiaip šį festivalį priimu kaip visų mūsų šventę, todėl tai galbūt ne taip ir įpareigoja elgtis ir jaustis labai oficialiai“, – Žmonės.lt prieš renginį sakė G.Urniežiūtė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gabija Urniežiūtė
Gabija Urniežiūtė

Mergina pasakojo aktyviai sekanti lietuviško kino naujienas: „Labai palaikau lietuvišką kiną ir norėčiau, kad ši sfera kuo daugiau plėstųsi. Kiek tik įmanoma, stengiuosi pažiūrėti, taip pat domėtis, ką kuria Lietuvos režisieriai, aktoriai, scenaristai. Tik komercinių lietuviškų filmų, tų vienadienių, nelabai žiūriu. Bet visus kitus, kur žinau, kad žmonės stengėsi, turėjo idėją, įdėjo daug darbo... Manau, tuos žmones reikia palaikyti, suprasti, ką jie norėjo pasakyti.“

Už ką ji kiną kuriančius lietuvius pagirtų?

„Pagirti lietuvius galima už iniciatyvą. Vis tiek mūsų kūrėjai neturi didelių biudžetų. Ne be reikalo užsieniečiai atvažiuoja filmuoti pas mus... Tikrai sunku susukti filmą, todėl kūrėjus galima sveikinti už drąsą. Išleidžiama daug filmų, tarp jų ir tokie, kaip, pavyzdžiui, „Sangailės vasara“, kuris pelnė didžiulį tarptautinį pripažinimą. Už drąsą ir norą kurti verta pagirti“, – svarsto?

O pakritikuoti? „Tiems vienadienių filmų kūrėjams norėčiau palinkėti daugiau sąžiningos kūrybos, o visiems kitiems – daugiau atsipalaidavimo, drąsos kurti kiek kitaip, nei kad diktuoja pasauliniai standartai. Esame nedidelė šalis, bet galime pateikti pasauliui savitą stilių, požiūrį“, – neabejoja G.Urniežiūtė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gabija Urniežiūtė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gabija Urniežiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai