Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino kritikas M.Kulvietis vedė mylimąją Ramunę: vestuvės – po 15 metų gyvenimo kartu

Prieš 15 metų susitikę kino kritikas Marijus Kulvietis ir mokytoja Ramunė Miliūtė vienas kito nepaleidžia lig šiol. Tokių tvirtų santykių paslaptis, anot vyro, branda ir žinojimas bei antrosios pusės palaikymas. O gražaus gyvenimo periodas, lydimas džiaugsmo bei vienas kito palaikymo, lėmė ir poros sprendimą vasario 5-ąją sumainyti vestuvinius žiedus.
Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė
Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Viskas, kas buvo gyvenime, dėl nieko nesigailiu“, – taip pokalbį su 15min pradėjo žinomas kino kritikas, žurnalistas Marijus Kulvietis.

Atrodo, humoro jausmo nestokojantis vyras šiuo metu mėgaujasi paprasta kasdiene rutina su savo gyvenimo meile – mokytoja Ramune. To jam užtenka, kad jaustų ramybę ir pilnatvę, kurios trūko pirmoje santuokoje.

„Vieną kartą jau buvau vedęs, bet kaip gyvenime būna, dažnai ta meilė iš pirmo žvilgsnio yra studentiška. Nieko blogo apie ją nenoriu pasakyti, bet yra meilė iš pirmo žvilgsnio ir iš antro žvilgsnio. Mudviejų su Ramune atvejis – antrasis“, – 15min pasakojo M.Kulvietis.

Vestuvių akimirkos – galerijoje:

Kartu jau 15 metų šeimos židinį puoselėjanti pora turi ir keturiolikmetį sūnų, o paklaustas, kodėl tik dabar nusprendė sumainyti vestuvinius žiedus, Marijus sako, to niekada neplanavęs. Tik plaukė gyvenimo nešama srove, mėgavosi artimo žmogaus draugija, išbandė įvairiose gyvenimo situacijose ir suprato, kad jau išaušo lemtingoji diena.

„Viskas įvyko labai natūraliai. Negaliu pasakyti, kad buvau madingas ir nusprendžiau gyventi pagal madingesnį modelį. Juokiuosi sakydamas, kad tuokiamės dėl meilės iš išskaičiavimo. Jaunimui yra būdinga: pamatai antrą pusę, iš karto susituoki, nes nori savarankiškumo, pabėgti nuo tėvų, bet pabandžius kartu gyventi, viskas subyra. Natūralu.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė

O, kai kažkiek laiko su antra puse pagyveni, paskaičiuoji. Ne turtus, žinoma. Tu pamatai, kaip žmogus elgiasi, kai tau sunku. Aš džiaugiuosi, kad man su Ramune gera, malonu. Ji padaro valgyt, tai taip pat svarbu. Kelionėse sutarėme, tai – geras išbandymas. Taip ir skaičiuoji“, – šypsojosi M.Kulvietis.

Vestuves atidėliojo be priežasties

Marijus sako, kad jau ir anksčiau buvo minčių susituokti, tačiau globalėjančios žmonių pažiūros, laikų pasikeitimas, gyvenimas dideliame mieste lėmė, kad įžadus vienas kitam pora pasirinko duoti tik dabar.

„Niekas neklausia, kaip sovietmečiu, kai atvažiuoji į viešbutį, ar turite pasą, ir tikrina, ar galite būti kartu. Mano tėvai jau seniai mirę, o Ramunės tėvai, nors ir tiki senais papročiais, nieko nesakė, kai atvykdavau, vis tiek žentu vadino“, – juokėsi pašnekovas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė

Vis dėlto amžiną meilę vienas kitam prisiekti teisiškai pora sugalvojo jau prieš karantiną. Tik tuomet tai padaryti sutrukdė pandemija, todėl Marijus tikisi, kad šį kartą viskas bus kitaip. Nors pokalbio metu jis teigė prieš kelias dienas peršalęs, šeštadienį kino kritikas su mylimąja metrikacijoje pasirodė.

„Nesureikšminame vestuvių fakto, nesame labai religingi, praktikuojantys katalikai. Nei man, nei Ramunei nėra poreikio susituokti bažnyčioje“, – 15min pasakojo M.Kulvietis, paklaustas apie santuokos įteisinimo vietą.

Pašnekovas teigė, kad tuoktis neskuba ir vyresnysis sūnus iš pirmosios santuokos – tai buvo dar viena priežastis, lėmusi tokį ceremonijos atidėliojimą.

„Jis dabar gyvena Škotijoje, baigė kriminologiją ir ten pasiliko. Kai buvau aplankęs, mačiau, kaip jis gyvena su antra puse. Nusipirko namą, bet apie vestuves nekalba. Anksčiau galvojau, kad esu madingas, originalus, – juokėsi Marijus. – Vienos kelionės metu sutikau daną, jis pasakojo, kad dabar jau yra pensijoje, anūkai užaugo, todėl su moterimi, su kuria kurį laiką gyvena, reikėtų jau susituokti. Pagalvojau, kad viskas tvarkoje taip gyventi.“

Paklaustas, ar nebijo, kad po tiek laiko praleisto gyvenant kartu, sumainius vestuvinius žiedus pasikeis ir santykiai, M.Kulvietis atviravo, kad nėra turtuolis ir dideli nesutarimai dėl turtų dalybų tokiu atveju negrėstų. O per 15 metų pora visko matė, todėl ateitis nebaugina.

„Lengva pasakyti, bet ne žodžiais, o darbais tėvynę mylime. Kai esi brandesnis, į viską pradedi žiūrėti ramiau, lėčiau, atsiranda vertybės, į santykius žiūri ne tik per malonumo ir smagumo prizmę. Jei tau su tuo žmogumi gera būti kartu, su visais kitais buitiniais dalykais susitaikai“, – šypsojosi pašnekovas.

Pokalbio su 15min metu Marijus pasakojo, kad jau pavyko judviem kaip deimantams apsišlifuoti, nuolankiau žiūrėti į vienas kito charakterio bruožus, todėl ir lėkštės, šių žmonių namuose kilus ginčams, neskraido.

„Pastebiu, kad Ramunė perima mano kai kurias savybes, juokaudama naudoja mano juokelius, aš taip pat iš jos perimu tam tikrų bruožų, o vaikas – mūsų abiejų tikra kopija“, – juokėsi kino kritikas.

Tiesa, sakoma – nėra namų be dūmų. Žiežirbos poros namuose buvo kilusios dėl augintinio – šuns, kurį labai norėjo įsigyti Marijus.

„Kol vaikas augo, kažkaip kentėjau, bet neseniai pasakiau – viskas, perkame. O žmona nesutiko. Sakiau, kad išrinksiu gerą, nepiktą, teko labai ilgai kovoti, sakiau, kaip čia taip, negi, Ramune, nenori šuns, tada teks gyventi atskirai, – juokiasi Marijus. – Nuvežiau ją į parodą, parodžiau labradorą, bet nepatiko – didelis, juodas, atrodė baisus.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė

Tačiau kompromisą po ilgų diskusijų rasti pavyko. Įsigijus labradorą iš pradžių juo rūpinosi Marijus, kuris rytais turėjo anksti vesti į lauką, tačiau ilgainiui Ramunė naują šeimos narį pažino ir pamilo.

„Dabar vaizdas visai kitoks – ji kalbina šunį, jis ateina pas ją, prisiglaudžia, išveda pasivaikščioti. Sakė nežinojusi, kad gali šunys būti tokia mieli“, – šypsodamasis 15min pasakojo kino kritikas.

Pažinties pradžioje Ramunė neatskleidė visų kozirių

Marijus pasakojo po pirmos santuokos gyvenęs ramiai – mėgavosi vienatve. Tačiau nors džiaugėsi, kad niekam neturėjo įsipareigoti, širdyje jautė norintis turėti antrą pusę, pas kurią galėtų atvažiuoti, kartu leisti laiką.

„Bet tai atsitiko palaipsniui, po truputį pradėjau jausti, kad smagu, kad noriu būti su šiuo žmogumi, kad noriu į kelionę važiuoti ne vienas, o su ja“, – 15min sakė M.Kulvietis.

Iš Kauno kilęs Marijus sostinėje baigė universitetą, vėliau gavo darbą, čia įvyko ir lemtinga pažintis su širdies drauge.

„Su Ramune, būdavo, susitinkame, pabendraujame. Galvojau, kad jai patinku, bet ji dažnai manęs susitikti nekvietė. Kažkada paskambinau jai, pasakiau, kad esu Vilniuje, galvojau, sakys „užeik, laukiu“, o ji manęs nepakvietė. Mąsčiau, kodėl taip yra“, – juokėsi pažinties pradžią prisiminęs Marijus.

Tačiau į viską reikia žiūrėti ramiai, patikino kino kritikas, ir vertinti tai, ką turi. O į išbandymus svarbu žvelgti su humoru, kuris Marijų gelbėja visose situacijose.

Šventėje – tik artimiausi žmonės

Vienas kito draugija jau 15 metų besimėgaujanti pora ir vestuvių dieną nekvietė daug žmonių. Liudininkais tapo draugai, su kuriais matosi kiekvieną dieną, o dalis artimųjų, juokdamasis 15min pasakojo Marijus, apie poros šventę sužinos tik iš spaudos.

„Dėl tos padėties, kai daug žmonių serga, jau ir patys juokavome, sakydami – neaišku, kaip čia bus. Aš apsirgau, nori nenori, jei koronaviruso testas po kelių dienų būtų buvęs teigiamas, tektų izoliuotis, bet vylėmės, kad šį kartą viskas pavyks.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Marijus Kulvietis ir Ramunė Miliūtė

Sakiau, jei draugai negalės ateiti, metrikacijoje rasime kokią darbuotoją, valytoją ar sekretorę, paprašysime, kad pabūtų liudininkėmis“, – šypsojosi pašnekovas ir 15min pridūrė, kad brandūs žmonės visose situacijose turi būti įgudę ir apsukrūs, prisitaikantys ir randantys kompromisus. Tai, anot Marijaus – gyvenimo išmintis.

Ceremonijos metu pora vienas kito rankas papuošė tradiciniais žiedais, kuriuose išgraviruota santuokos data ir judviejų vardai. Juos padėjo išsirinkti Marijaus ir Ramunės sūnus Rokas.

Po šventės jaunavedžiai nusprendė progą paminėti restorane „Fiorentino“, vėliau žinomo vyro planuose – kelionė į Egiptą: „Daug ką gyvenime mačiau, bet piramidžių ne.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas