Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Knygų autorė Modesta Žukauskaitė kaltina trenerę Rasą Vilkienę vagyste: kreipėsi ir į policiją

Šiuo metu JAV viešinčią Rasą Vilkienę įsuko skandalų sūkurys. Iš pradžių žinoma trenerė po pasirodžiusio kontroversiško vaizdo įrašo aiškinosi, kad savo klienčių kiaulėmis nevadina, o dabar ją užgriuvo rimti kaltinimai. Sveikos gyvensenos specialistė, populiarių knygų autorė Modesta Žukauskaitė teigia, kad R.Vilkienė iš jos galimai pasisavino mitybos receptus.
Rasa Vilkienė, Modesta Žukauskaitė
Rasa Vilkienė, Modesta Žukauskaitė / Gedimino Žilinsko, asmeninio albumo nuotr.

Neseniai socialiniuose tinkluose po tinklalaidės „Vidinė revoliucija su Vilkiene“ epizodu internautai užsipuolė Rasą Vilkienę – jiems užkliuvo, kad kalbėdama apie mitybą žinoma trenerė pavartojo žodį „kiaulė“.

„,Man, pavyzdžiui, būna, pasako – jūsų parašytas mitybos planas nieko vertas. Sakau – kaip suprasti? Sakau, ten 90 patiekalų, parinkta pagal jūsų užpildytą klausimyną. „Ten nėra vyno ir nėra eklerų.“

Sakau – palaukit, bet mes atėjom kažko siekti. Jei jūs norite valgyti eklerus ir gerti vyną, užsikąsti su „Džiugo“ sūriu, tai jūs ne šituo adresu atėjote. Jūs einate tiesiai į barą ir ten geriate. Ir toliau sau storėjate. Ir būnat, atsiprašau, kiaule“, – kalbėjo R.Vilkienė.

Po šiuo įrašu esančioje komentarų skiltyje atsirado ir žinomos sveikos gyvensenos specialistės, populiarių knygų autorės Modestos Žukauskaitės pasisakymas – kreipimasis į Rasą Vilkienę. Ji pažėrė kaltinimų žinomai trenerei.

„Rasa Vilkiene, o kodėl niekam atvirai nepasakote, kad tie „jūsų“ mitybos planų VISI receptai yra nukopijuoti iš mano išleistų autorinių knygų? Klaida į klaidą, kablelis į kablelį? Be mano sutikimo? O kai gražiai paprašiau nebenaudoti, jūs vis tiek ir toliau pardavinėjate receptus kaip savo?

Kodėl visada ir visur randat progą kitus pažeminti, šmeižti, paverkti, kaip jums kažkas nepasisekė ir jus apgavo, bet nepripažįstate kaip jūs negražiai elgiatės?

Lazda turi du galus“, – rašė Modesta.

Socialinių tinklų ekrano kopija/Modestos Žukauskaitės komentaras socialiniame tinkle.
Socialinių tinklų ekrano kopija/Modestos Žukauskaitės komentaras socialiniame tinkle.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su M.Žukauskaite, moteris pabrėžė nenorinti nieko komentuoti apie R.Vilkienės pavartotą žodį „kiaulė“.

„Šitą žodį vartoja trenerė, todėl šis žodinis smurtas – jos asmeninis reikalas. Tačiau pačioje šio įrašo pradžioje Rasa kalba apie receptus ir mitybos planą. Būtent dėl „jos“ sukurtų receptų mitybos planuose ir prasidėjo šis konfliktas.

Turbūt Rasai atrodo, kad sukurti sveikos mitybos receptą labai lengva. Tačiau mano ir mano komandos sukurti receptai – ilgo ir sunkaus darbo rezultatas, kai siekiama ne tik gero skonio, bet ir realaus poveikio sveikatai. Todėl aš nei daviau teisę kam nors jais naudotis, nei leisiu ir toliau Rasai juos pateikti ir pardavinėti kaip savo.

Mūsų susirašinėjimas su ja nutrūkęs, nes ji mane užblokavo visuose socialiniuose tinkluose ir anksčiau vykusius pokalbius mesendžeryje. Jei ji mane ignoruoja ir nenori kalbėti gražiuoju, man neliko nieko kito, kaip papasakoti viešai, kas įvyko, ir kad siekiu apginti savo autorinius kūrinius“, – tikrąją priežastį, dėl kurios pasiryžo viešinti konfliktą, įvardijo Modesta.

Socialinių tinklų ekrano kopija/Modestos Žukauskaitės pateikiami įrodymai.
Socialinių tinklų ekrano kopija/Modestos Žukauskaitės pateikiami įrodymai.

M.Žukauskaitė pasakojo, kad ją su R.Vilkiene iki karantino dar siejo gražūs santykiai, jos ne kartą buvo susitikusios ir diskutavusios abiems aktualiomis temomis. Tačiau galiausiai viskas pakrypo nemalonia linkme.

Modesta Žukauskaitė kaltina Rasą Vilkienę vagyste
Modesta Žukauskaitė kaltina Rasą Vilkienę vagyste

Knygų autorė atskleidė, kad dar 2023 metais parašė pareiškimą policijai, nes į prieš tai siųstas žinutes su prašymu nekopijuoti receptų R.Vilkienė neva nereagavo.

M.Žukauskaitė teigė, kad prieš kreipdamasi į policiją, ji susisiekė su Rasa Vilkiene per kitą asmenį (nes buvo užblokuota ir tiesiogiai to padaryti negalėjo), prašydama nesisavinti jos sukurtų receptų. Tačiau R.Vilkienė viso to esą nepaisė ir elgėsi taip pat net po gauto pranešimo iš policijos.

M.Žukauskaitės socialinių tinklų ekrano kopija/Modesta Žukauskaitė pateikė kaltinimus Rasai Vilkienei
M.Žukauskaitės socialinių tinklų ekrano kopija/Modesta Žukauskaitė pateikė kaltinimus Rasai Vilkienei

Modesta socialiniuose tinkluose pateikė įrodymą, kad kiek anksčiau, dar 2020 metais, Rasai rašė prašydama nekopijuoti jos idėjų ir darbo stiliaus. Visgi Modesta teigė nebeturinti kitos išeities nei stoti į atvirą kovą su trenere, nes priešingu atveju jos ir jos komandos tolesnis darbas nebetenka prasmės.

„Mano tikslas – sustabdyti nelegalų autorinėmis teisėmis ginamų kūrinių naudojimą, – konflikto viešinimo tikslą socialiniame tinkle aiškiai įvardijo M.Žukauskaitė. – Mūsų komanda kuria šiuos receptus, juos išbando, tada mes juos apipavidaliname, fotografuojame, ruošiame jų prekinę išvaizdą. Toks receptas – tai ne tik produktų sąrašas, bet konkrečiai problemai skirtas sprendimas. Būtent tuo užsiimu jau daug metų.“

Asmeninio albumo nuotr. /Modesta Žukauskaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Modesta Žukauskaitė

Modesta per savo socialinius tikslus pasiuntė atvirą taikos žinutę Rasai: tam, kad būtų galima susitaikyti, ji žinomos trenerės prašo viešo atsiprašymo ir uždirbtų pinigų paaukojimo labdarai.

Modesta portalui Žmonės.lt patikino, kad nesiekia finansinio žalos atlyginimo iš Rasos, nors tai yra dviejų įmonių konfliktas ir R.Vilkienės įmonė iš to uždirbo, o jos įmonė dėl to galimai negavo pajamų.

„Visa tai viešinti sutikau dėl to, kad noriu apsaugoti savo ir kitų autorių nuosavybę. Matau, kad kai kuriems verslininkams tai darosi normali praktika ir aplink vyksta daug autorinių teisių vagysčių. Autoriai nežino, kaip apsiginti, į ką kreiptis. Mano tikslas – tapti gyvu pavyzdžiu, kaip tokias problemas svarbu viešinti“, – portalui Žmonės.lt sakė Modesta.

M.Žukauskaitė pridūrė norinti ramiai dirbti, žinodama, kad ateityje nebus pasisavinti nei jos, nei kitų jos įmonės specialistų kurti receptai.

Į policiją Modesta kreipėsi praėjusį pavasarį. Kadangi praėjusią vasarą laukėsi, konfliktą su žinoma trenere atidėjo ramesniam laikui.

„Dabar ir vėl svarstau, ar man toliau eiti teisėsaugos keliu, ar dar tikėtis, kad įmanoma susitarti su Rasa“, – vilties išspręsti konfliktą taikiu būdu neslėpė M. Žukauskaitė.

Portalas Žmonės.lt bandė išklausyti ir kitą pusę, tačiau su JAV šiuo metu viešinčia trenere Rasa Vilkiene susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus