Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrastingi pavasario pranašai (nuotraukos)

Atšilus orams taip norisi nusimesti sunkius drabužius ir įsliuogti į lengvą šilko suknelę ar laisvą, medvilnės tuniką. Deja, pavasarinį proveržį tenka pradėti nuo lietui nepralaidžios striukės, lengvesnio palto ir lietpalčio.
Madingas pavasario pranašas
Madingas pavasario pranašas / „15min“ nuotr.

Šį sezoną jų tendencijos gana kontrastingos. Madingi, laiko patikrinti elegantiški siluetai ir originalios konstrukcijos, pagardintos netikėtomis detalėmis. Spalvos – pačios įvairiausios.

Striukė – patogi ir stilinga

Naujojo sezono kolekcijose su striukėmis dizaineriai eksperimentuoja mažiausiai. Tačiau, jei esate sportiško, jaunatviško ar taip vadinamojo gatvės stiliaus šalininkė, be šio praktiško ir patogaus drabužio neišsiversite. Svarbiausia striukų mados tendencija – judesių nevaržantis siluetas. Dėmesys – funkcionalioms detalėms ir įdomioms konstrukcinėms linijoms. Rinkitės ilgus (dengiančius klubus ar pakirpus ties keliais), didelių apimčių, sportiško stiliaus bliuzonus ar minimalistinius bei išraiškingus, militaristinius vyriško tipo odinius švarkus. Aktualiausia minkšta, neperkrauta metalinėmis detalėmis oda. Rafinuoto dizaino odinis drabužis puikiai atrodys ir su džinsais, ir su šifoniniu, daugiasluoksniu sijonu. Beje, su raukta suknele ar plačiomis, atlasinėmis kelnėmis galite dėvėti ir „ramių“ spalvų, šiuolaikiškos formos bliuzoną. Intriguojantis įvaizdis – garantuotas.

Paltų šalyje – elegancija

Šiltajam sezonui skirtų paltų madoje, kaip ir praeitame pavasario-vasaros sezone, dominuoja moteriškumas ir elegancija. Tai patrumpinti, saikingai į apačią platėjantys, septinto dešimtmečio A formos modeliai ir tiesūs tarsi futliaras bei ovaliniai, siekiantys kelius ar blauzdų vidurį fasonai, primenantys aštunto dešimtmečio madą. Kartais juos pagyvina didelės sagos ir kišenės, kartais – platūs atvartai, kartais – akcentuota pečių linija. Itin madingi elegantiškos dvasios, juodi lengvi paltukai. Svarbiausiu jų akcentu tampa išraiškinga medžiaga, akmenėliais siuvinėtos aplikacijos, subtilūs dekoro elementai. Na, o jei neįsivaizduojate savęs pavasarėjančiame mieste su tamsiu paltu, pasipuoškite vienspalviu ryškios, šviesios spalvos ar margu viršutiniu drabužiu. Jo audinys gali akinti vitamininiais, pasteliniais tonais, kontrastingų spalvų linijomis, įvairiausiais ornamentais.

Be lietpalčio nė žingsnio

Tai absoliutus viršutinių drabužių lyderis. Ant mados podiumų stebima tikra šių nepamainomų pavasario palydovų invazija. Galite vilkėti vienspalvį, klasikinį modelį, įsigytą praeitais ar net užpraeitais metais, galite pasirinkti ir kažką naujo iš dizainerių siūlomų daugybės jų modifikacijų. Aktualiausi pagardinti devinto dešimtmečio prieskoniais modeliai – dvieiliai, išilginto silueto, su išryškinta, masyviais antpečiais, rankovėmis, apykakle įrėminta pečių linija, papuošti daugybe kišenių ir raištelių. Su jais konkuruoja tiesūs modeliai be jokių puošybos elementų, modernios, sumetamą chalatą primenančios „oversized“ dydžių formos, romantiški siluetai su pūstomis rankovėmis, gofruotomis apykaklėmis ir grakščiais kaspinėliais vietoj sagčių. „Skaniausia“ ir turbūt nepraktiškiausia sezono naujiena – baltas lietpaltis. Jį, įvairiausių siluetų ir stilių, galima sutikti beveik visose vedančiųjų mados namų pavasario-vasaros kolekcijose. Jei ne baltą, tai pastelinį slyvinį, pudros, šampano, dramblio kaulo spalvos. Alternatyva – tamsių spalvų lietpalčiai ir akyse raibuliuojantys, smulkaus piešinio mozaika išmarginti modeliai. Konceptualu ir, svarbiausia, labai praktiška.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai