Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu serganti Rūta Loop – apie greta įprastų simptomų atsiradusį niežulį ir netikinčius COVID-19

Rugpjūčio viduryje teigiamą koronaviruso testo rezultatą gavusi atlikėja ir dainų autorė Rūta Žibaitytė, geriau žinoma sceniniu slapyvardžiu Rūta Loop, iš namų kojos nekelia jau daugiau nei savaitę. Tačiau nors stengiasi neprarasti vilties kuo greičiau pasveikti, ramybės neduoda ne tik įprasti COVID-19 simptomai, bet ir užklupusios odos problemos.
Rūta Loop
Rūta Loop / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žinia apie tai, kad Rūtai Loop patvirtintas koronavirusas, žiniasklaidą apskriejo rugpjūčio 11-ąją. Tuomet izoliavosi ir visa „Power Hit Radio“, kur atlikėja taip pat dirba. Netrukus teigiamą COVID-19 testo rezultatą gavo ir minėtos radijo stoties programų direktorius Saulius Baniulis.

Dabar Rūta teigia, kad jaučiasi visai neblogai ir, nors yra priversta leisti laiką saviizoliacijoje, bando neprarasti optimizmo. „Išsikepiau skanių blynų, saulė šviečia pro langus, nuotaika gera“, – kalbėdama su 15min patikina atlikėja.

R.Žibaitytė saviizoliacijoje – jau daugiau negu savaitę. Ne paslaptis, kad daugeliui išgirdusių koronaviruso diagnozę sunku būna ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, tad ir ji neslepia, kad per tą savaitę būta visokių emocijų. Vis dėlto blogąsias stengiasi nustumti į šalį, o laiką namuose leidžia turiningai, pavyzdžiui, kuria dainas.

„Daugiausia buvo gerų dienų. Džiaugiuosi, kad turiu jaukų balkonėlį, su šuneliu kaimynų susimojuojam, skaitau knygą, klausau muzikos, gaminuosi sriubas, kuriu muziką, kuri dabar, mano nuomone, bus kiek turtingesnė. Nevengiu ir paplepėti su draugais, šeimos nariais. Darau viską, kas džiugina. Stengiuosi pozityviai, kas belieka“, – veiklas, kuriomis užsiima būdama namuose, vardija Rūta.

Greta viruso diagnozės – ir kankinantis niežulys

R.Žibaitytė nė nenutuokia, kur galėjo užsikrėsti klastingu virusu. „Saugojausi, bet, matyt, ne perdėtai“, – vis dėlto prisipažįsta ji, paraginusi visus į ligos grėsmę nenumoti ranka, dėvėti kaukes.

Mergina prisimena, kad blogai pasijuto rugpjūčio 8-ąją, penktadienį. Savaitgalį buvo suplanavusi praleisti pajūryje, vis dėlto nutarė niekur nebevažiuoti ir likti namie. Atlikėja ėmė įtarti, kad galimai serga koronavirusu. Deja, nuojauta neapgavo.

„37 laipsnių temperatūra, minimalus galvos skausmas ir svaigimas, lengvas kosulys, perštėjo gerklę, – pirmuosius simptomus vardijo Rūta Loop. – Šiaip ar taip, jau norėjau pasitikrinti dėl koronos, deja, savaitgalį rasti laisvą laiką buvo gana sudėtinga. Pirmadienį pasidariau tyrimą, o kol laukiau, dingo uoslė ir skonis, taip jau beveik žinojau, kokių atsakymų tikėtis antradienį iš pat ryto.“

Vis dėlto šiais ligos požymiais viskas nesibaigė – atsirado bėrimai, ėmė niežėti kūną. Pasak Rūtos, tai itin erzinantys potyriai ir nepaisant to, kad bandė ir kosmetiką, ir kitas priemones niežuliui malšinti, iki šiol niekas didesnių rezultatų nedavė. Tiesa, Rūta priduria kol kas nesanti tikra, ar niežulys kaip nors susijęs su COVID-19, nors jis ir užklupo tuo pat metu, kaip ir virusas.

„Visai juokinga bus, jei per porą dienų pasitvirtins, kad bėrimai ir niežulys atsirado dėl kitų vaistų alergijos. Išbandžiau viską, todėl manau, kad galbūt tai alerginė reakcija vieniems vaistams, nesusijusiems su koronaviruso atveju. Pažiūrėsime, nes šis klausimas šiandien kankina labiausiai“, – pabrėžia R.Loop.

Koncerto atšaukti neplanuoja

Pasiteiravus, kokiomis priemonėmis bando nugalėti virusą, Rūta teigia šiuo metu sutelkianti dėmesį į imuniteto stiprinimą ir sveiką gyvenseną. „Sveikai maitinuosi, geriu vitaminus, daug arbatų, daug skysčių.“

Rūta Loop pridūrė, kad yra dėkinga ir jos sveikata besirūpinantiems medicinos darbuotojams. Jiems priekaištų tikrai neturi. „Nematau problemų, kad dažnai ir pačiai reikia paskambinti pasiklausti dėl vieno ar kito dalyko. Svarbu tai, kad visi bendrauja maloniai ir tikrai stengiasi padėti“, – pasidžiaugė 15min pašnekovė.

Beje, rugsėjo 8-ąją Vasaros terasoje Vilniuje numatytas Rūtos koncertas. Jo atlikėja atšaukti tikrai neskuba – tvirtai tiki, kad iki to laiko pasveiks.

„Aš visų jūsų beprotiškai lauksiu, – į gerbėjus kreipiasi ji. – Tikiu, kad iki tol būsiu sveika kaip ridikas. Pasistengsiu iš visų jėgų! Bus ir naujų dainų, gimusių būtent mano saviizoliacijos metu. Žodžiu, turėtų būti kitoks koncertas, tad nedelskite ir griebkite bilietą dabar.“

O ką ji pasakytų tiems, kurie skeptiškai žiūri į viruso grėsmę? Juk kai kurie internautai, pasirodžius žinioms apie COVID-19 susirgusius žinomus žmonės, netgi ėmė teigti, kad jiems esą buvo sumokėta, jog pameluotų apie ligą.

„Tų, kurie netiki, juk neisiu ir neįtikinėsiu. Man niekas nesumokėjo. Nežinau, ar galėčiau parduoti paskutines vasaros savaites ir pratupėti namuose. Laikas pats svarbiausias, – kalbėdama su 15min šypteli Rūta Loop. – O jei rimtai, koks skirtumas, tikite ar ne, tiesiog pasisaugokite, nes blogiau tikrai nebus. Kaukės ir dezinfekatorius privalo būti jūsų palydovai. Stiprinkit imunitetą ir valgykite daug daržovių!“

TAIP PAT SKAITYKITE: „Power Hit Radio“ programų direktoriui nustatytas koronavirusas

TAIP PAT SKAITYKITE: Atlikėjai, „Power hit radio“ laidų vedėjai Rūtai Loop – koronavirusas: „Esu saugiai namuose“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas