Virtuvėje šeimininkauti ėmėsi aistros maisto gamybai neslepianti Berta. Nors dainininkė išduoda, kad žino begales įvairiausių pyragų receptų, šį kartą draugams ji buvo paruošusi sausainių receptą. O ir susirinkusiems nuobodžiauti neleido – greitai visi apsiginklavę valgomais blizgučiais, spalvingais pabarstukais ir vaisiais ėmėsi dekoruoti įvairiausių formų sausainius.
„Juk taip smagu sukviesti draugus jaukiam vakarui prie arbatos“, – šypsojosi dainininkė. „O įvairūs kepiniai gali tapti ir šventinėmis namų dekoracijomis, ir puikiomis dovanomis. Kepdama apie draugus galvoju daugiau nei vaikščiodama ir rinkdama jiems dovanas parduotuvėse.“
Stilistė Kotryna Kirdeikytė su dukrele Urte jau ne pirmus metus Kalėdų eglutę puošia pačių keptais žaisliukais: „Nors kartais laiko ir trūksta, bet viską pasigaminti daug įdomiau – kai yra kūrybinis procesas, tada atsiranda ir laukimas“, – sakė Kotryna. „Prisidžioviname apelsinų, išsikepame įvairiausių formų sausainių ir namai tikrai kvepia šventėmis“.
Jai antrina ir Berta: „Manau, mums laikas grįžti prie piešinių, kuriuos būdami maži piešdavome mamoms, pačių pagamintų dovanų ar kepinių – tai, ką padarai savo rankomis, turi dvasią“.
Bertos imbierinių sausainių receptas:
100 g cukraus, 400 g persijotų miltų, malto imbiero, cinamono, kepimo miltelių arba sodos, druskos, maltų gvazdikėlių, 225 g sviesto, supjaustyto kubeliais, 0,5 puodelio skysto medaus.
Miltus ir prieskonius persijoti, sudėti sviestą ir medų, išmirkyti ir palikti šaldytuve valandai.