„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kotryna Starkienė kviečia pavasarį į lėkštę: atskleidė neatsivalgomo pievagrybių troškinio receptą

Prasidėjęs pavasaris negali neįkvėpti – naujų spalvų norisi ne tik gamtoje ir kasdienybėje, bet ir lėkštėje. Todėl laida „Kotrynos burtai“ yra geras įkvėpimas tiems, kurie pavasarį nori pradėti su gardžiais, tačiau lengvai paruošiamais patiekalais.
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

„Pradedu gaminti pavasariškus patiekalus. Pavasarį pasitiksime ne tik su pievagrybių troškiniu ir žiedinių kopūstų koše, bet ir su žaliųjų citrinų pyragu“, – nepamirštamiems pietums kvietė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė.

TV3 nuotr./Laidos „Kotrynos burtai“ akimirka
TV3 nuotr./Laidos „Kotrynos burtai“ akimirka

Pievagrybių troškiniui reikės:

500 g pievagrybių;

svogūno;

3 česnako skiltelių;

5 v.š. obuolių acto;

stiklinės sultinio;

šaukštelio grūdėtų garstyčių;

šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;

šaukšto „Vorčesterio“ padažo;

4 šaukštų grietinės.

Gaminimo eiga

Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir viską pakepinkite alyvuogių aliejuje. Kai svogūnai suminkštės, išimkite juos iš keptuvės. Pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai. Grybus kepkite tol, kol jie suminkštės ir išgaruos visas skystis. Tuomet į keptuvę su grybais įdėkite garstyčių, paprikos miltelius, „Vorčesterio“ padažą, actą ir supilkite sultinį. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite 10 minučių. Sudėkite grietinę ir troškinkite tol, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pievagrybius patiekite su bulvių arba žiedinių kopūstų koše.

Žiedinių kopūstų košei reikės:

žiedinio kopūsto;

gabalėlio sviesto;

pusės stiklinės sultinio;

saujos tarkuoto kietojo sūrio;

kelių šaukštų grietinės.

Gaminimo eiga

Žiedinį kopūstą suskirstykite smulkesniais žiedynais ir apkepinkite svieste tol, kol gražiai apskrus. Įpilkite sultinio ir troškinkite, kol suminkštės. Žiedinius kopūstus sutrinkite iki košės konsistencijos. Įdėkite sūrio, kelis šaukštus grietinės, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs