„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kotrynos Starkienės pyragėliai su obuoliais nukels į vaikystę: pakvips visi namai

Vos atvėsus orams, daugelis užsinorime šildančio ir sotaus maisto. O jei ieškote naujų idėjų savo rudens savaitgalio pietums, čia jums pagelbės Kotryna Starkienė. Šeštadienio rytą laidoje „Kotrynos burtai“ žinoma moteris pasidalino ne tik kvapnaus marokietiško troškinio receptu, bet ir sentimentais apgaubsiančio deserto paslaptimis.
Kotryna Starkienė ir jos pyragėliai
Kotryna Starkienė ir jos pyragėliai / TV3 nuotr.

Kotrynos marokietiškas troškinys bus iš tiesų netradicinis. Jam prireiks ne tik mėsos, bet ir... džiovintų datulių bei abrikosų! Būtent šie ingredientai, anot K.Starkienės, patiekalui suteiks ypatingą skonį.

„O desertui siūlau naudoti tai, kas vis dar karaliauja soduose – obuolius. Kepkime pyragėlius su obuoliais“, – kvies ji.

Marokietiško troškinio receptą pamatysite laidoje, o kaip paruošti pyragėlius, Kotryna dalijasi nedelsdama.

Pyragėliai su obuoliais

Tešlai reikės:

200 g miltų;

200 g sviesto;

100 g grietinės;

0,5 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnio druskos.

Įdarui reikės:

4 obuolių;

100 g rudojo cukraus;

1 a.š. cinamono;

žiupsnio malto muskato;

žiupsnio maltų gvazdikėlių.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės pyragėliai
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės pyragėliai

Gaminimo eiga

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Šaltą sviestą apvoliokite miltuose ir sutarkuokite stambia tarka. Nepamirškite tarkių vis pabarstyti miltais, kad nesuliptų. Sviestą lengvai sumaišykite su miltais, įdėkite grietinės ir greitai užminkykite tešlą. Minkykite tik tol, kol ingredientai sulips. Tuomet suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai.

Per tą laiką nulupkite obuolius, išimkite jų sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Atvėsintą tešlą iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Įdarui skirtus sausus ingredientus sumaišykite ir gausiai jais pabarstykite kiekvieną tešlos gabalėlį. Pridėkite po vieną skiltelę obuolio ir susukite pyragėlius. Tuomet beliks pyragėlius patepti plaktu kiaušiniu ir iškepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“