Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kristina Brazauskienė – apie kovą su vėžiu: „Mirti nebijau. Bijau mirti skausmuose“

Neseniai pranešusi apie vėžio diagnozę Kristina Brazauskienė ryžosi prabilti apie susidūrimą su sunkia liga. Moteris papasakojo, iš kur galėjo atsirasti ši liga, kaip jai sekasi priimti sunkią diagnozę ir pasidalijo savo mintimis apie tai, kas jai padeda išlikti stipresnei.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

15min primena, kad prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė anksčiau pranešė, kad jai buvo diagnozuota trečios stadijos melanoma. Ir nors atsisakė operacijos, o vaistų reikėjo ieškoti užsienyje, moteris tikino, kad šiandien jaučiasi puikiai.

Žinią apie tai, kad serga klastinga liga, Kristina Brazauskienė patvirtino ir 15min. Ji teigė, kad pažengusios melanomos diagnozę iš medikų išgirdo prieš metus.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kristina Brazauskienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kristina Brazauskienė

Kaip anksčiau pasakojo K.Brazauskienė, ji atsisakė gydytojų pasiūlytos operacijos, tačiau viešnagės Amerikoje metu moteriai pavyko pritaikyti tinkamus vaistus.

„Gydytojai aptiko melanomą, ją sėkmingai išoperavo, tačiau jau buvo metastazės kairėje pusėje. Daktarų konsiliumas, nustatęs, kad išoperuotas limfmazgis – piktybinis, rekomendavo šalinti visus kairės pusės limfmazgius. Aš atsisakiau ir savo sprendimą patvirtinau raštu“, – tada pasakojo K.Brazauskienė.

Moteris tuomet sakė nesiryžusi operacijai, nes po jos reikia kas 2 savaites leisti specialius vaistus, kurie nėra kompensuojami, o per mėnesį kainuotų 8000 tūkst. eurų.

„Mirti nebijau. Bijau mirti skausmuose, kad man skaudės. Aš mačiau, kaip mano vyrui skaudėjo. O mirti? Mes visi mirsime“, – šį pirmadienio vakarą pasirodysiančioje LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ teigė Kristina Brazauskienė.

70-metei verslininkei, pirmojo atkurtos nepriklausomos prezidento Algirdo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei, atrodytų, netrūksta nieko – gyvenimas aprūpintas, ji daug keliauja, džiaugiasi anūkais, dažnai sulaukia komplimentų.

Dominyko Lauručio nuotr./Kristina Brazauskienė
Dominyko Lauručio nuotr./Kristina Brazauskienė

Tačiau kaip nepritrūkti drąsos ir optimizmo tuomet, kai gydytojai paskelbia kitiems mirties nuosprendžiu tampančią vėžio diagnozę?

„Kuo daugiau gerų emocijų, tuo jaučiuosi stipresnė“, – sakė Kristina. Prieš metus moteris sužinojo, kad serga odos vėžiu vadinama melanoma. Kristina pasakos esanti dėkinga draugei, atostogų metu pastebėjusiai neįprastą apgamą.

Kristina neslėpė visada mėgusi saulę, tačiau spėjo, kad melanoma susirgo ne vien dėl pomėgio saulės vonioms.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Brazauskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Brazauskienė

„Manau, kad nuo streso ir nuo nervų. Pastaruoju metu po Algirdo mirties jūs ir patys žinote, kiek mane persekiojo, kiek man sveikatos kainavo...“, – sakė K.Brazauskienė.

Kitų metų birželį – dešimtosios Algirdo Mykolo Brazausko mirties metinės. Pasak Kristinos, tik pastaruosius kelerius metus ji pradėjo atsigauti po vyro mirties. Ir štai dabar – vėl išbandymas.

Gyvenimo laida „Nuo... Iki...“ – šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Išskirtinį 15min pokalbį apie vėžio diagnozę skaitykite čia:

Kristina Brazauskienė – atvirai apie sunkią ligą: „Jei būčiau žinojusi tai anksčiau, gal Algirdas dar būtų su mumis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas