Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

KTU absolventai atsiėmė diplomus: „Sisters On Wire“ dainos, žinomi vedėjai ir 360 laipsnių scena

Kauno technologijos universiteto (KTU) 101-osios laidos absolventams diplomai iškilmingai įteikti įspūdingoje 360 laipsnių scenoje Kauno „Žalgirio“ arenoje. Šiemet čia pasveikinti 1542 KTU absolventai ir įteiktas rekordinis kiekis daktaro diplomų – daugiau nei 30. Taip pat diplomus atsiėmė ir pirmoji Verslo administravimo (KTU MBA) absolventų laida, o šventę vainikavo grupės „Sisters On Wire“ pasirodymas.

„Ši akimirka yra kelerių metų sunkaus darbo ir ryžto rezultatas. Šiandien jūs tampat KTU alumnais, KTU ambasadoriais, tad iškelkit aukštai KTU vėliavą. Palinkėsiu jums paprasto dalyko – būkit visi laimingi. Ar paprasta tai ištarti? Tikrai taip. Bet kas ta laimė ir kaip ją pasiekti? Aš neturiu recepto, tik galiu pasidalinti savo patirtimi – nuosekliai ieškokite prasmės, nes tik tvirtai stovėdami ant žemės būsite laimingi“, – sveikindamas absolventus kalbėjo KTU rektorius prof. dr. Eugenijus Valatka.

Unikalus būdas pasveikinti absolventus

Šiais metais KTU baigė 1542 absolventai, tarp kurių – 919 bakalaurai, 475 magistrai, 47 profesinių pedagogikos studijų absolventai. Taip pat šiemet universiteto diplomai įteikti net 107 užsienio valstybių studentams iš 31 pasaulio šalies. Diplomus atsiėmė ir pirmoji Verslo administravimo (KTU MBA) laida. Taip pat pasveikinti 33 absolventai, pabaigę doktorantūros studijas ir įgiję daktaro laipsnį.

KTU nuotr./KTU absolventų diplomų atsiėmimo šventė
KTU nuotr./KTU absolventų diplomų atsiėmimo šventė

Pasak KTU Kūrybos vadovės Eglės Šidlauskienės, kiekvieno absolvento kelionė KTU – unikali, todėl šiais metais universiteto renginių organizavimo komanda nusprendė sau mesti iššūkį ir iškilmingai įteikiant diplomus skirti dėmesio kiekvienam studijas baigusiam studentui, o patį diplomo įteikimą personalizuoti.

„Visi absolventai – svarbūs ir ypatingi, tad mūsų komandai gimė idėja šventėje pastatyti didelę 360 laipsnių sceną, virš kurios pakabintas 50 metrų LED ekranas. Šis ekranas visiems susirinkusiems svečiams leido geriau matyti diplomus atsiimančius artimuosius, o absolventai diplomus atsiėmė didelėje scenoje vienu metu“, – teigia E.Šidlauskienė.

Jai antrina ir KTU Renginių organizavimo skyriaus vadovė Evelina Baltuškaitė teigdama, kad kiekvienais metais KTU kūrybinė komanda stengiasi tobulinti diplomų įteikimo procesą ir skirti dėmesio studentų individualumui, unikalumui bei universiteto bendrystės jausmo puoselėjimui.

KTU nuotr./KTU absolventų diplomų atsiėmimo šventė
KTU nuotr./KTU absolventų diplomų atsiėmimo šventė

Tiesa, be įspūdingos 360 laipsnių scenos, KTU absolventų laukė ir kitos staigmenos – „Žalgirio“ arenoje absolventus sveikino Lietuvos indipopo muzikos grupė „Sisters On Wire“, KTU pučiamųjų grupė „The BrassBees“, akademinio choro „Jaunystė“ ir tautinio meno ansamblio „Nemunas“ choristai, scenoje pasirodė KTU šokių studija „MoDance“. Taip pat KTU Alumnų asociacija kvietė absolventus prisijungti į jų gretas.

Fotogalerija:

Kiekvienas iššūkis – pamoka

Šventės vedėjai Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas džiaugėsi absolventus atvykusių pasveikinti svečių gausa. Vienas kitam šventinių sveikinimo žodžių bei palinkėjimų negailėjo ir patys studentai.

„Absolventai, norėčiau pasveikinti jus, įveikusius šį „saldžiarūgštį“ gyvenimo etapą. Sveikinu bakalaurus, kurie yra pasiruošę užkariauti pasaulį, magistrantus, kurie tyrimais jau kažką pasauliui įrodė, ir doktorantus, kurie tirpdo ribą tarp studento ir dėstytojo“, – kalbėjo KTU Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) Elektronikos inžinerijos magistrantūros studijų absolventas Mindaugas Punys.

Savo kurso draugus ir kitus absolventus sveikino ir KTU Informatikos fakulteto (IF) absolventė Zeynep Eylul Guleryuz bei prisiminė įsimintiniausias akimirkas iš studijų metų.

„Gyvenimas ir studijos Lietuvoje mane išmokė atsparumo ir neįtikėtino gebėjimo prisitaikyti. Čia patyriau dalykų, kurių niekada nebūčiau patyrusi. Man buvo sunku daugybę kartų, bet kiekvienas iššūkis buvo pamoka, o kiekviena nesėkmė – žingsnis į priekį“, – sakė Z.E.Guleryuz.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius