Kulinaro Reinio pasiūlymas aktorėms – melioninis kokteilis ir tuno kepsnys

Aktorės Larisa Kalpokaitė ir Monika Bičiūnaitė niekada nesako, kad šito tikrai nevalgys ar net neparagaus. Todėl BTV laidos „Skanus pokalbis“ kulinaras Reinis džiaugėsi virtuvėje gavęs visišką improvizacijos laisvę.
Nomeda Marčėnaitė, Larisa Kalpokaitė ir Monika Bičiūnaitė (dešinėje)
Nomeda Marčėnaitė, Larisa Kalpokaitė ir Monika Bičiūnaitė (dešinėje) / BTV nuotr.

Laidoje viešėjusioms moterims ir vedėjai Nomedai Marčėnaitė virtuvės meistras pasiūlė pasigardžiuoti melioniniu kokteiliu ir tuno kepsniu, kurį jos pačios pakrikštijo „MoNoLa“, pagal jų visų vardus – Monika, Nomeda ir Larisa.

BTV nuotr./Melioninio kokteilio gamyba
Melioninio kokteilio gamyba

Melioninis kokteilis

Reikės:

pusės meliono
pusės obuolio
pusės avokado
2 šaukštų medaus
šakelės šviežio baziliko
1 laimo citrinos sulčių ir žievelės

Kaip pasigaminti:

Į plaktuvą dedame medų, supjaustytą avokado pusę, pusės meliono minkštimą, supjaustytą obuolį, įtarkuojame laimo žievelės, įspaudžiame laimo sulčių, įdedame baziliko, užpilame vandeniu ir viską suplakame. Patiekti vos išplakus.

Tuno kepsnys „MoNoLa“

BTV nuotr./Tuno kepsnys „MoNoLa“
Tuno kepsnys „MoNoLa“

Reikės:

600 g šviežio tuno
200 g juodųjų alyvuogių
žiupsnelio marinuotų kaparėlių
3 skiltelių česnako
vyšninių pomidorų
salotų lapų
1 ilgavaisio agurko
1 paprikos
1 šaukšto garstyčių
laimo citrinos
žiupsnelio pipirų
žiupsnelio druskos
100 g grietinėlės
3 šaukštų baltojo vyno
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
žolelių (krapai, petražolės, čiobreliai, rozmarinas – pagal skonį)

Kaip pasigaminti:

Pirmiausia pasiruošiame marinatą tunui: sumaišome garstyčias, laimo sultis, pipirus, alyvuogių aliejų, žoleles, druską. Tepame ant tuno iš abiejų pusių ir paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.

Supjaustome cukiniją, ant jos užberiame druskos ir pipirų. Paimame griliui skirtą keptuvę, ant jos užlašiname kelis lašus aliejaus. Į keptuvę dedame cukiniją, tuną (prieš dėdami į keptuvę nuo jo kiek apvalome marinatą), česnaką, alyvuoges, kaparėlius, galime užbarstyti rozmarinu. Kai tunas ir cukinijos gabaliukai kiek apkepa, apverčiame ir tuomet sudedame vyšninius pomidorus (jie turi tik šiek tiek pašilti). Viską užpilame baltuoju vynu.

Garnyrui skustuku juostelėmis supjaustome agurką, jį pabarstome druska ir pipirais, dedame į lėkštę kartu su salotomis. Išėmę tuną, cukinijas ir kitus produktus iš keptuvės joje likusį skystį užpilame grietinėle ir pakaitiname – tai bus puikus patiekalo padažas. Skanaus!

„Skanus pokalbis“ – sekmadienį 19 val., per BTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis