Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Kuršių nerijoje atostogavusiam J.Miliui kelionė su šunimi apkarto: neįleido į autobusą, aprėkė

Dainininkas Jeronimas Milius su šeima turi tradiciją – vasarą nuvykti bent trumpų atostogų į gražiąją Kuršių neriją. Visgi šiemet atlikėjo atostogas apkartino nemaloni situacija – norint į Nidą nuvykti autobusu, dainininkui buvo pasakyta, kad to padaryti su augintiniu jis negali. „Kelerius metus važiavome ir nebuvo problemų, o dabar – negalima“, – stebėjosi jis.
Jeronimas Milius, Karina Krysko su augintiniu
Jeronimas Milius, Karina Krysko su augintiniu / Facebook nuotr.

Savo istorija J.Milius sutiko pasidalinti su portalu Žmonės.lt. Be to, dainininkas viliasi, kad ši informacija bus naudinga ir kitiems Neringos poilsiautojams.

Jeronimas teigė jau kelerius metus su šeima ir šunimi Brauniu atostogaujantis Kuršių nerijoje, kurioje visuomet stengiasi keliauti kuo ekologiškiau: dviračiais, riedučiais, o jei reikia vykti į kitą miestą – autobusais. Taip J.Milius su savo augintiniu autobusu keliavo ne vienerius metus, visgi šiemet to padaryti negalėjo.

„Praeitais metais nebūdavo jokių problemų – įlipdavome, susimokėdavome, keliaudavome ir taip toliau. Šiandien su Brauniu, su šunimi, buvome dukart išmesti net neįlipę į autobusą. Jau autobuso vairuotojai iš toli pradėjo rėkti, kad ne, ne, nevešiu su šuniu. Aš paklausiau, kodėl, man pasakė: „Tu pažiūrėk, kiek žmonių.“ Sakau: „Tai viskas gerai, jis pas mane tarp kojų, jis neužims jokios papildomos vietos, nesudarys jokių problemų.“ Nei jis loja, nei kabinėjasi – puikus šuo. Tačiau vairuotojas vis tiek sakė, kad neveš“, – kalbėjo J.Milius.

Asmeninio albumo nuotr./Jeronimas Milius, Karina Krysko su augintiniu
Asmeninio albumo nuotr./Jeronimas Milius, Karina Krysko su augintiniu

Atlikėjas teigė tąkart pagalvojęs, kad vairuotojas tiesiog buvo blogos nuotaikos ir situacijos masto per daug nesureikšminęs. Neturėdamas kitos išeities, dainininkas paprašė draugo nuvežti juos į Nidą.

„Na, gerai nenuvažiavome ekologiškai, kaip norėjome, bet atgal važiuojant buvo lygiai tokia pati situacija, kur net nespėjus prieiti eilės pirkti bilieto, vairuotojas iš toli rėkė: „Pasakykite tam, kad su šunimi mes jo nevešim.“ Ir aš jo klausiau, kodėl, vėl argumentas buvo – pažiūrėk, kiek žmonių“, – prisiminė jis.

J.Milius teigė ir vėl paaiškinęs, kad šuo nesukels jokių problemų, autobuse sėdės jam prie kojų, tačiau vairuotojas buvo kategoriškas – dainininko su augintiniu neveš.

„Tai čia yra tarybinės atliekos ar kas tie vairuotojai? Ar čia nuo jų nuotaikos priklauso, ar nuo ko? Pernai gerai važinėjome, šiemet pasikeitė taisyklės? Na, gerai, važinėsime automobiliu“, – apmaudo neslėpė atlikėjas.

Po kurio laiko J.Milius pasidalijo dar vienu įrašu, kuriame pasakojo sulaukęs Neringos savivaldybės atsakymo.

„Visiems, kurie keliauja su augintiniais, ši informacija gali būti aktuali. Tai autobusu gali važiuoti jūsų augintinis, jei jis yra mažiausios veislės ir telpa į krepšį, ne didesnį nei 60x40x20. Tame box'e jūsų augintinis turi būti su antsnukiu. Be to, jūs turite turėti jo kilmės dokumentus arba skiepų pasą.

Dar vienas niuansas, jei yra mažiau žmonių, galite tikėtis vairuotojų kilniaširdiškumo. Man dabar viskas labai aišku... Darkart ačiū už atsakymą, aš kilniaširdiškumo laukti nesiruošiu, tikriausiai keliausime, kaip visi normalūs žmonės, dabar – automobiliu“, – kalbėjo J.Milius.

Dainininkui pasidalijus aktualia informacija, jo instagrame ne vienas sekėjas stebėjosi tokiomis kelionių autobusu su augintiniais taisyklėmis.

„Tik įsivaizduokite, kaip su antsnukiu atrodys jorkšyrai ir čihuahua“, – rašė vienas.

Plačiau situaciją portalui Žmonės.lt sutikęs pakomentuoti J.Milius teigė, kad jį labiausiai papiktino vairuotojų negebėjimas tinkamai paaiškinti keliavimo autobusu taisyklių.

„Visos šios situacijos esmė tikriausiai kilo iš negebėjimo komunikuoti. Tiesiog vairuotojai vietoje to, kad ant tavęs nieko neaiškindami šauktų, kad „nieko nevešiu, tu ką juokauji, pažiūrėk, kiek žmonių, nieko nebus“, galėjo ramiai pasakyti vienu sakiniu, kad jūsų šuo neatitinka mūsų keliamų reikalavimų ir taisyklių, todėl jo vežti negalime. Viskas. Nebūčiau ginčijęsis, nes man didžiausia nuostaba buvo, kad kelerius metus prieš tai sėkmingai važiuodavome tais autobusais ir nebuvo jokių problemų. Man tai buvo nauja“, – portalui Žmonės.lt sakė J.Milius.

Dainininkas pridūrė, kad viešojoje erdvėje apskritai trūksta informacijos apie keliones autobusu su augintiniais.

„Tenka pasiknisti, kad gautum informaciją, kaip galima augintinius vežti. Kiekvienoje savivaldybėje yra skirtingos taisyklės. Dabar jau tą informaciją turiu ir sistemingai dalinuosi su kitais, nes atsirado tikrai norinčių sužinoti.

Reziumuojant galiu pasakyti, kad Vilniaus viešojo transporto sistema yra pažengusi toliausiai, kur užtenka antsnukio, važiuojant su augintiniu viešajame transporte. Tačiau palyginus su Skandinavijos šalimis – pas mus dar ryškus atotrūkis“, – su portalu Žmonės.lt mintimis dalijosi J.Milius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams