Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė susidūrė su pavojinga situacija: „Galėjo baigtis ir blogiau“

Nauja televizijos pora Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis jungiasi bendrai misijai – atskleisti tobulus puikaus savaitgalio ingredientus, kurie leis įtraukiančiu filmu mėgautis su pačių pasigaminta vakariene.
Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė
Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė / E.Rudžio nuotr.

Šeštadieniais per TV3 rodomas filmas taps kiekvienos Vaidos Poderytės-Bernatavičės ir Lauryno Suodaičio laidos įkvėpimu kiekvienai vakarienei – žiūrovai sužinos ne tik įdomių faktų apie vakaro filmą ir jo kūrimo procesą, bet ir sulauks idėjų, ką skanaus prie jo pasigaminti.

„Pagaliau pradedame savo misiją. Įkvėpti ilgametės tradicijos „Šeštadienio gero kino vakaras“, nuo šiol kviesime jus namuose susikurti ne tik kino, bet ir restorano atmosferą. Filmais galėsite mėgautis ir akimis, ir ausimis – suteiksime galimybę juos pajusti per uoslę, skonį ir lytėjimą“, – pirmoje laidoje „Gero savaitgalio receptas“ sakė Vaida.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė

Laurynas taip pat džiaugėsi galimybe kartu su žiūrovais kurti išskirtines šeštadienio patirtis. „Kiekvieną savaitę kviesime jus kartu laukti vakaro filmo, o prie jo pasiruošti ką nors ypatingo, susijusio su filmo siužetu. Mūsų patiekalai bus įkvėpti filmo istorijos, jo kūrėjų ar herojų gyvenimo vingių. Be to, mūsų įvaizdis taip pat atspindės rodomą filmą“, – su šypsena pridurė Laurynas.

Pirmą laidą įkvėpė įtempta ir jausminga karinė drama „Tvirtas užnugaris“ (angl. „The Covenant“), kurią režisavo garsus britų režisierius Guy Ritchie. Filme pasakojama apie JAV kariuomenės seržantą Johną Kinley, kuris per savo paskutinę misiją Afganistane patiria mirtiną pavojų. Jo komanda, vedama afganų vertėjo Ahmedo, pakliūva į žiaurią pasalą, kurioje žūsta daugybė karių. Sužeistą Kinley išgelbsti drąsusis Ahmedas, tačiau jų laukia talibų persekiojimas ir daugybė pavojų.

E.Rudžio nuotr./Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Vaida Poderytė-Bernatavičė

„Tai – jautrus ir paliečiantis filmas, nagrinėjantis svarbiausius, pamatinius gyvenimo aspektus. Tai yra filmas ne tik apie karo žiaurumą, psichologinius ir fiziologinius žmogaus iššūkius, su kuriais jis susiduria karo lauke, bet ir apie lojalumą bei draugystę bet kokiomis gyvenimo sąlygomis“, – dalinosi Vaida.

Laurynas savo ruožtu pastebėjo, kad šis filmas itin išsiskiria iš kitų režisieriaus G.Ritchie kino šedevrų. „Įdomu tai, kad šis filmas yra turbūt yra vienintelis, kuriame nėra režisieriui būdingo juodo humoro. Filmo pabaigoje supranti, kad šiuo filmu Guy Ritchie siunčia gilią politinę žinutę apie 20 metų trukusią Amerikos kampaniją Afganistane ir jos pasekmes“, – teigė Laurynas.

Šnekučiuodamiesi apie filmo siužetą ir intriguojančius užkulisius, Vaida ir Laurynas atskleidė ir dar vieną įdomų faktą apie vakaro filmą, kuris nustebins net juos pačius!

„Dėl politinių priežasčių filmuoti tokio filmo Afganistane nebuvo įmanoma. Tačiau Guy Ritchie ir jo komanda rado puikias lokacijas pietinėje Ispanijoje, pavyzdžiui, Alikantėje, kur buvo nufilmuota didžioji dalis scenų. Filmo scenografija ir kinematografija yra tikrai įspūdingos, o tai paverčia filmą nepaprastai vizualiu“, – pasakojo laidos vedėja Vaida.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė

Tuo tarpu Laurynas žavėsis įspūdingais specialiaisiais kino efektais: „Nors filmo biudžetas siekė tik 55 milijonus eurų, kas, lyginant su kitais filmais, tikrai nėra daug, vis dėlto buvo sukurta tiek daug įspūdingų efektų ir veiksmo, jog filmo pabaigoje pajutau tikrą adrenalino pliūpsnį. Tai tikrai įrodo režisieriaus talentą“.

Tiesa, adrenalino netrūko ir laidos filmavimo aikštelėje! Užsišnekėję ir praradę laiko nuovoką, Vaida ir Laurynas visai pamiršo, kas nutinka, kai karštas aliejus susilieja su vandeniu...

„Štai, kas gali nutikti virtuvėje – didžiuliai sprogimai! Pasijutome tarsi karo lauke. Nors, žinoma, galėjo baigtis ir blogiau... Niekada negaminkite su žavia dama, nes ji užkalbės jums dantį ir pridarysite nesąmonių – taip, kaip aš“, – šmaikščiai į žiūrovus kreipėsi L.Suodaitis po netikėto sprogimo keptuvėje.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis

Kadangi filmo veiksmas vyksta Afganistane, Vaida ir Laurynas nusprendė pateikti receptą, kuris puikiai derėtų prie šio įtempto veiksmo trilerio atmosferos. Įkvėpti egzotiškos ir daugeliui mažai pažįstamos Afganistano kultūros bei kulinarijos, vedėjų duetas parodė, kaip paruošti aromatingąjį „Kabuli pulao“ – autentišką plovą su aviena. Šį patiekalą jie dar pagardino gardžiu česnakiniu-jogurtiniu padažu, kuris suteikė ypatingo skonio.

Ne paslaptis, kad laidos vedėja Vaida jau ilgą laiką nevalgo mėsos, tačiau dėl šio patiekalo ji nusprendė padaryti išimtį. „Nesu nusiteikusi prieš mėsą. Dažnai gaminu ją ir šeimai, ir draugams, nors nuo ankstyvos jaunystės jos nebevalgau. Manau, kad su šia nauja laida teks nulaužti pesketarizmo kodą“, – juokėsi Vaida.

E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Darius Endriukaitis
E.Rudžio nuotr./Laurynas Suodaitis ir Darius Endriukaitis

Beje, šį patiekalą ragavo ne tik laidos vedėjai, bet ir jų ypatingas svečias – lietuvis Darius Endriukaitis, kuris yra glaudžiai susijęs su G.Ritchie. Paaiškės, kad Darius jį netgi pažįsta asmeniškai – yra su juo dirbęs ne vienus metus.

„Guy Ritchie yra itin atsipalaidavęs, linksmas ir charizmatiškas žmogus. Bendrauti su juo būdavo tikras malonumas“, – pasakojo D.Endriukaitis.

Ką kartu veikė lietuvis Darius ir kultinis kino režisierius? Kokių intriguojančių detalių apie G.Ritchie žiūrovams dar atskleis laidos vedėjai? Ar Vaidai ir Laurynui pavyks paruošti nepriekaištingą afganistanietišką plovą?

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas