Sportas gyvai

Laidų vedėjos atsakas, kad šventes švęs su šeima, neliko nepastebėtas: ji pati grasina teismu

Daugiau nei 150 tūkst. sekėjų turinti nuomonės formuotoja, televizijos laidų vedėja ir prodiuserė trečiadienį instagrame pareiškusi, kad šventes vis tiek sutiks su šeima, palietė skaudų tašką. Ir netrukus istorija įsisuko ir internete.
Policijos kontrolė, socialinių tinklų žvaigždė
Policijos kontrolė, socialinių tinklų žvaigždė / 15min klijuotė

Nors pagal naujus Vyriausybės reikalavimus šventėse negali dalyvauti daugiau nei vienas namų ūkis, viena populiariausių nuomonės formuotojų Lietuvoje instagrame atsakinėdama į sekėjų klausimus teigė, kad Kalėdas planuoja švęsti kartu su savo šeima.

Tiesa, ji pabrėžė, kad prieš vykdama į gimtąją Marijampolę pasidarys koronaviruso testą ir tik gavus neigiamą atsakymą Kalėdos bus sutinkamos kartu su artimaisiais.

O sulaukusi neigiamų komentarų ir kritikos, patikino, kad Marijampolėje yra registruota, šiame mieste turi ir nekilnojamojo turto.

Vis dėlto šie jos pasisakymai pasiekė ir komiko Manto Katlerio sužadėtinę Aistę Kabašinskaitę. Persidalijusi su savo sekėjais minimos moters įrašu, netrukus ji sulaukė „netiesioginių“ nuomonės formuotojos grasinimų būti paduotai į teismą vien dėl to, kad naudojamas jos atvaizdas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aistė Kabašinskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aistė Kabašinskaitė

Aistė į kaltinimus greitai sureagavo ir išsakė savo poziciją – anot jos, prieš tai minima žinoma „influencerė" skelbia viešąjį interesą atitinkančią informaciją.

„Jei čia savo „netiesioginiais“ pasisakymais ji nori mane paduoti į teismą, dėl to, kad pasidalinau jos story, kuriame skelbiama viešąjį interesą atitinkanti informacija ir galimai norima pažeisti Vyriausybės nutarimą, kuriame nurodyta, jog negalimi artimi kontaktai tarp daugiau nei vieno šeimos ūkio ir (ar) vieno namų ūkio narių. Lai tai daro. Mano sritis man pasitarnaus šitoje vietoje. O, manau, ir žmonės viską puikiai supranta ir pasidarys savo išvadas“, – socialiniame tinkle pasidalijo Aistė Kabašinskaitė, neseniai baigusi teisės magistro studijas.

15min bandė susisiekti ir su pačia Aiste, tačiau nesėkmingai – merginai prisiskambinti nepavyko.

15min primena, kad pagal 2020 m. gruodžio 16 d. įsigaliojusią sugriežtintą karantino tvarką ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų. Vis dėlto šis ribojimas netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybės teise.

Šiuo atveju minėtas asmuo teigė, kad turi nekilnojamojo turto Marijampolėje. Tačiau nepaisant to, panašu, kad moteris ketina nesilaikyti kito reikalavimo, pagal kurį bendravimas gali vykti tik tarp vienos šeimos ar vieno namų ūkio asmenų, negalimi daugiau nei vienos šeimos ar namų ūkio artimi kontaktai.

Taip pat ir asmeninės šventės viešose ir privačiose erdvėse gali vykti tik tuo atveju, jei jose dalyvauja ne daugiau nei viena šeima ar vienas namų ūkis. Vis dėlto pasipiktinimą sukėlusi socialinių tinklų veikėja teigė, kad šventes praleis ne tik su mylimuoju, bet ir su tėvais – kyla rimtų abejonių, ar tai sudaro tik vieną namų ūkį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikrinimai mieste
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikrinimai mieste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius