Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Laimos“ klubas. Gražiosios virėjos

Nūnai madinga smagiai besišypsant ir pasišvilpaujant nudirbti virtuvės darbus. Dalytis receptais ir nučiupinėtus jų sąsiuvinukus paversti knygomis. Reta besiryžta viešai prisipažinti nemokanti virti. Anksčiau į tokią žiūrėta pagarbiai, kaip į kietą karjeros moterį, dabar – kaip į vargšę, negalinčią sužvejoti bent kelių receptėlių iš interneto ar mamos ištardyti.
Ž. Damulytė, V. Juchnevičiūtė, L. Rasutis ir A. Zacharevičienė
Ž. Damulytė, V. Juchnevičiūtė, L. Rasutis ir A. Zacharevičienė

Ir šiuo metu virtuvėse triūsia ne kokios ten susivėlusios tetos, o nuodėmės vertos gražuolės. Šįkart mūsų pašnekovės įkūnija visų vyrų svajonę: žavios, protingos ir dargi tikros patiekalų meistrės...

Žydrūna Damulytė, Itališkos kepyklos savininkė. Diplomuota teisininkė, augina itališkai virtuvei neabejingą sūnų Konstantiną
Viktorija Juchnevičiūtė, žinomas televizijos projektų veidas. Ką tik Vilniaus dailės akademijoje gavo kultūros magistro laipsnį. Jos gamintus patiekalus entuziastingai vertina sužadėtinis Marius
Lidija Rasutis, LTV laidos „Maisto anatomija“ vedėja. Diplomuota filologė. Energija virtuvėje ir gyvenime visuomet stebina savo vyrą Vytenį ir dvi dukras: Dainą ir Ariją
Agnė Zacharevičienė, TV laidų vedėja, vadybininkė, besifilmuojanti reklamose ir filmuose. Diplomuota dietologė ir rinkodaros specialistė. Vyras Rolandas ir sūnus Robertas dievina jos vakarienes

Tortas – pusryčiams, ne naktipiečiams

Jūsų šeimos moterys, tikėtina, ir gimė su samčiais rankose?

Viktorija: Kulinarija visoms mums svarbus dalykas: iki šiol kepiniais lepina abi močiutės. Kasdien, aišku, negaminame nacionalinių karaimų valgių, bet per šventes – būtinai. Kiekvieną sekmadienį – šeimos pietūs pas senelius: abu iš pat ryto jiems atsakingai ruošiasi... Dažniausiai valgome karaimišką sriubą su koldūniukais arba karaimiškus pyragus su mėsa, vištą, įdarytą makaronais. Man pasisekė! Nors kažkada sakiau, kad aš tai jau prie puodų nestovėsiu! Tai esą ne man! Bet kai pradedi gyventi savarankiškai, kai nebeužtenka sriubos iš pakelio ar šaldytų koldūnų, kai nori sveikai ir skaniai maitintis, neišvengiamai pradedi gaminti. Ir tai net ima patikti!
Agnė: Tėvų šeimoje tradicijos kaip italų: visi susirenka bendrų savaitgalio pietų. Po vieną niekas ir vakarienės nevalgo. Mama ir močiutė – man šviesus pavyzdys. O gamindavome, tiksliau, joms padėdavome, visi. Save vaikystėje atsimenu miltuota nosimi ir rankomis – mama leisdavo man daryti viską! Iš pradžių tai buvo tik žaidimas, kuris vėliau kuo toliau, tuo labiau traukė. Dabar mano šeimai vakarienė – kaip poteriuose „amen“. Ir ne bet kokia. Viena savaitgalio diena skirta pas mus susirenkantiems svečiams. Dar egzistuoja vyrų diena! Kai labai susikaupę gamina tik vyrai, o mes, moterys, ilsimės.  
Žydrūna: Mano mama idealiai ruošia lietuviškus patiekalus. Pasak jos draugių, tikra lietuviškos virtuvės virtuozė. Bet štai šito iš jos ir neperėmiau! Nemėgstu, nevalgau, negaminu. Kotletukai, zraziukai, kugeliukas… Vaikystėje galvojau: va užaugsiu, o tada jau valgysiu, ką norėsiu… Taip ir buvo! Pamėgau italų virtuvę ir su malonumu gaminu sau ir vaikui pastą, kurią jis dievina, o ne pervirtą makaronų košytę. Virtuvėje man labai patinka, nes neverčiu savęs ten eiti, kai nenoriu. Įkvepia tai, kad susirinks draugai, sėdėsime, vaišinsimės, aš bandysiu kokį sudėtingesnį receptą, šnekėsimės... Tokie mieli mergaičių pasisėdėjimai.   
Lidija: Mano mama fantastiška kulinarė! Gamina sveiką maistą, bet taip skaniai, kad yra pavojaus sustorėti...

Plačiau skaitykite naujausiame žurnalo „Laima“ numeryje 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos