Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio rinktinės vartininkas M.Armalis Tailande pasipiršo švedei Stinai: žiedą sukūrė pats

Lietuvos ledo ritulio rinktinės pagrindinio vartininko Manto Armalio (25) gyvenime netrūksta džiugių permainų. Neseniai pasirašęs sutartį ir sugrįžęs gyventi į Švediją, sportininkas išgirdo dar vieną lemtingą „taip“ – iš savo širdies draugės, švedės Stinos Rosengren (25) lūpų.
Mantas Armalis su sužadėtine Stina Rosengren
Mantas Armalis su sužadėtine Stina Rosengren / Asmeninio albumo nuotr./15min koliažas

Poros sužadėtuvės kovo 31-ąją įvyko saulėtame Tailande, o sportininkas pasipiršo itin žaviu būdu – draugei įteikęs savo rankomis pagamintą žiedą.

Jį sukūrė iš atostogų metu saloje rastų džiovintų lapelių, kuriuos aprišo siūlu, o pagrindiniu akcentu tapo pajūryje rastas perlas. „Tad ir atsisakyti nebuvo įmanoma!“ – šmaikštavo švedė Stina.

Pats Mantas Armalis 15min pasakoja, kad idėja pagaminti žiedą buvo apgalvota. Mėnesį trukusių atostogų metu, per kurias spėjo aplankyti Bankoką, Vietnamą ir Tailandą, žinojo, kad vieną dieną tikrai piršis. Ir žinojo, kad tokia idėja Stinai labai patiks. Vienintelio dalyko nežinojo – kokias priemones naudos.

Asmeninio albumo nuotr. /Mantas Armalis
Asmeninio albumo nuotr. /Mantas Armalis

„Anksčiau svarsčiau nupirkti žiedą, bet ji turi išskirtinį stilių, todėl pabijojau prašauti (juokiasi). Kadangi tikiuosi, jog Stina sužadėtuvių žiedą nešios visą gyvenimą, pagaminau pats, o tikrąjį ji išsirinks. O pačiam gaminti žiedą buvo smagi patirtis“, – šypsosi ritulininkas.

Ledo ritulininkas pokštavo, kad po puikaus debiuto mielai lauks naujų užsakymų. Ir, žinoma, pridūrė – dėl šio įvyko yra beprotiškai laimingas.

„Jei tik turite užsakymų, galite man rašyti asmeniškai. Gal net reiktų įsirengti studiją, kur ir toliau plėtočiau savo talentą“, – juokavo M.Armalis.

Asmeninio albumo nuotr. /Stina Rosengren
Asmeninio albumo nuotr. /Stina Rosengren

Pasipiršo po penkerių metų draugystės

M.Armalis savo draugei pasipiršo beveik po penkerių metų draugystės. Kaip pats juokauja, kadangi neinam jaunyn, buvo pats laikas. O susipažino jie mažame Švedijos mieste Tranose, kur Mantas metus žaidė.

„Pamačiau jos nuotrauką internete ir iš karto likau sužavėtas. Tada netikėtai susitikome per Naujuosius metus ir įsimylėjome vienas kitą nuo pirmų žodžių. Buvau visiškai jos apžavėtas“, – komplimentų sužadėtinei negaili Mantas.

Tik netrukus po pažinties Stinai teko išvykti į Australiją, kur praleido 5 mėnesius. Visgi tūkstančiai kilometrų poros neišskyrė, priešingai, juos tik dar labiau sutvirtino. Tad ir dabar, kai tenka trumpam išsiskirti dėl Manto Armalio išvykų, atstumas problemų nesukelia. Tiesa, pabūti atskirai tenka ne taip ir dažnai. Stina dirba vienoje IT įmonėje, todėl gali dirbti iš bet kurios pasaulio šalies.

„Ji jau įpratusi prie keliavimo, kraustymosi. Visgi jai dažnai keisti gyvenamąją vietą sunkiau nei man. Esu jau pripratęs gyventi su vienu lagaminu, dažnai keliauti. O ji mėgsta planuoti dalykus. Bet jos darbas mums tikrai palengvina gyvenimą, nes, kitu atveju, nežinau, kaip būtų“, – 15min sako sportininkas.

Asmeninio albumo nuotr. /Mantas Armalis
Asmeninio albumo nuotr. /Mantas Armalis

Prieš mėnesį susižadėję Mantas ir Stina neskuba planuoti savo vestuvių. Kaip sako ritulininkas, viską nulems jo darbai. Šiuo metu jis turi sudaręs dvejų metų sutartį su Skeleftėjos „Allmänna Idrottsklubb“ komanda, o kas laukia ateityje – nežinia. Vis dėlto ilgai sužadėtiniais būti irgi neplanuoja.

„Galiu bet kada sulaukti pasiūlymo ir planai pasikeis. Tad šiame versle labai sunku ką nors planuoti. Tradiciškai reikėtų susituokti per metus, todėl galvojame apie kitų metų vasarą“, – pasakoja Mantas.

Apie Mantą Armalį

M.Armalis gimė Plungėje 1992 metų rugsėjo 6 dieną Vido Armalio ir Dalios Armalienės šeimoje. Sportiški tėvai, abu buvę orientacininkai, kai Mantui buvi keturi mėnesiai, patraukė ieškoti geresnio gyvenimo į Švediją.

Švedijoje jis išbandė modelio darbą, kai drabužių parduotuvėje besidarbuojantį 19-metį lietuvį pastebėjo buvęs modelis. M.Armalis netrukus buvo deleguotas į Milaną Pitti Uomo vyrų mados šou savaitei 2012 metais, visgi čia pastebėta, kad jo kūnas per raumeningas. Agentai iš „Armani“, „Gucci“, „Dolce & Gabbana“ sakė tą patį: reikia lieknų vaikinų, nereikia raumeningų.

Vis dėlto M.Armalis tiko „Versace“, kurio filmavimo grupės direktorius buvo ledo ritulio aistruolis. Lietuvio bendradarbiavimas su „Versace“ truko ketverius metus,

„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis
„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis

Podiumas netrukdė jam tobulėti ledo ritulio aikštėje. Žaisdamas Švedijoje jis atkreipė į save Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klubų dėmesį. „Sharks“ pirmieji mane pastebėjo ir pamatė potencialą“, – sakė M.Armalis.

2016 metais lietuvis pasirašė vienerių metų sutartį su NHL žaidžiančia „San Jose Sharks“, 2017-ųjų spalį pradėjo žaisti „Dinamo Riga“. Šių metų gegužę Mantas Armalis sudarė dvejų metų kontraktą su Skeleftėjos „Allmänna Idrottsklubb“ komanda ir grįžo į Švediją.

Asmeninio albumo nuotr. /Mantas Armalis
Asmeninio albumo nuotr. /Mantas Armalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas