„Mano išlaikymas labai brangiai kainuoja, nes aš labai daug valgau! Mėgstu valgyti viską, neatsisakau nei lietuviškų lašinukų, nei tradicinių cepelinų“, – užsisvajojusi apie virtų bulvių cepelinus su žvėrienos įdaru pasakoja I.Stasiulevičiūtė.
Paklausta, kur slypi puikios formos paslaptis, mergina sako, jog tam įtakos turėjo laiku pamėgta aerobika. „Esu dėkinga, jog brendimo periodu buvau pristatyta į aerobikos treniruotes. Manau, jog aktyvus atsidavimas šiam užsiėmimui „ištreniravo“ tokį mano sudėjimą. Iš kitos pusės, dabar mano amžius yra mano pusėje – kol kas galiu valgyti negalvodama ką ir kiek“, – atviravo I.Stasiulevičiūtė.
„Pati nevengiu gaminti, man tai yra didžiulis malonumas, ypač kai girdžiu čepsinčius svečius. Visos idėjos gimsta ekspromtu, tačiau atsižvelgiu į tai, kas užsuks į svečius pavalgyti. Rezultatais nustebinu net pati save. Vasarą dievinu valgyti ir gaminti jūros gėrybes, šaltesnėmis dienomis save ir kitus palepinu ukrainietiškais barščiais. Apskritai, maistu reikia mėgautis ir jį vertinti. Prieš imdama kiekvieną kąsnelį į burną, mintimis apie papildomus kilogramus tikrai savęs neapsunkinu“, – dėsto I.Stasiulevičiūtė.
Svarbiausia – neapsileisti
Mergina prisipažino, jog savo organizmą gerai pažįsta, todėl skaičiuoti kalorijų ar po šeštos valandos atsisakyti maisto jai netenka: „Svarbiausia yra neapsileisti, nes 2 kilogramus numesti yra lengviau negu 22. Gėda prisipažinti, tačiau sporto salėje jau seniai buvau, bet sportą labai mėgstu. Kitas dalykas, jeigu kiekvieną dieną persivalgyčiau, nemanau, kad padėtų sportas, šokiai ar kita veikla. Reikia mokėti skaniai pavalgyti, bet tuo pačiu įgusti save kontroliuoti.“
Mergina pajuokavo, jog valgo tik kartą per dieną: ryte pradeda, o vakare baigia. Ieva nemato nieko blogo, jei retkarčiais norisi save palepinti greituoju maistu ar riebesniu patiekalu. „Jeigu organizmas reikalauja virtos bulvytės su silkute, o tu suvalgai salotos lapą, organizmas tau tikrai nepadėkos – nebus nei sotumo, nei geros nuotaikos. Labai gera yra kinų patarlė – žmogus yra laimingas tiek, kiek skaniai jis pavalgo“, – reziumavo I.Stasiulevičiūtė.
Gytis Šapranauskas ir Ieva Stasiulevičiūtė |