Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepa Norkevičienė vos neliko apgauta: sukūrusi filmo vertą istoriją aferistė prašė pagalbos vaikams

Dauguma žinomų žmonių kasdien gauna daugybę žinučių, kuriose prašoma padėti nepasiturintiems žmonėms, gyvūnams ar jų prieglaudoms. Socialiniuose tinkluose dažnai šmėžuoja kiekvieno širdį paliečiančios istorijos ir raginimai skirti lėšų vargstantiems. Į vieną tokių pagalbos šauksmų atsiliepė ir dainininkė Liepa Norkevičienė, tačiau buvo apgauta.
Liepa Norkevičienė
Liepa Norkevičienė / Deimantės Venskutės nuotr.

15min susisiekus su dainininke, ji tikino prieš kelias dienas gavusi žinutę su prašymu padėti sunkiai gyvenančiai mamai, prisistačiusiai Ingės vardu. Kaip teigė pagalbos prašanti mama, vyras ją paliko gimdyti vieną, mama išvažiavusi, o moters tėvas pateko į avariją, joje žuvo. Šiuo metu moteris sakė auginanti du mažus vaikus, kuriems reikia pagalbos.

„Berniukui vasario 2 dieną bus 3 metukai. Paliko besilaukiančią, gimdžiau viena, labai sunku emociškai ir visaip kitaip. Galėčiau dirbt, eičiau dirbt, kad nereikėtų pas nieką nieko prašyt... Bet dabar dar negaliu... Kad jūs žinotumėt, kaip sunku vienai susitvarkyt su savo emocijom ir jausmais... Gerai, kad berniukas jau kalba ir galiu su juo pasikalbėti“, – L.Norkevičienei rašė pagalbos prašanti moteris.

Liepai pasitikslinus, ar moters tėvas žuvo avarijoje, jis trumpai atsakė ir pridūrė, kad šia tema jai labai skaudu šnekėti: „Susidūrė dvi fūros... Gal sunku tiksliai viską papasakoti, bet tiesiog užsienyje, kai buvo išvažiavę, susidūrė du krovininiai automobiliai, išvežė į ligoninę ir mirė. Atleiskit, bet nenoriu daugiau šia skaudžia tema kalbėti...“

„Į nieką pagalbos niekada nesikreipiau, bet šiuo metu man jos reikia... Dar taip vyras pasielgė. Likau viena ant rankų su mažais vaikais“, – graudžiai kalbėjo pagalbos prašanti moteris.

Visgi tokių pačių Ingės žinučių sulaukė ir daugiau žinomų žmonių. Tarp jų – Daina Bosas, OksanaPikul-Jasaitienė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Kristina Ivanova, Julija Jegorova, Agneta Kleizienė, Julija Žižė, Goda Alijeva.

Liepa jau ruošėsi padėti moteriai, tačiau prieš tai nusprendė akyliau ją patikrinti.

„Ta moteris parašė, kad reikia pagalbos jos vaikams – rūbelių ir kitokių daiktų. Aš pagalvojau, kodėl jai negalėčiau padėti ir tiesiog norėjau pati nupirkti, paaukoti. Tačiau jos istorija man sukėlė įtarimų – nusprendžiau ja labiau pasidomėti. Pasirodo, kad Ingei tikrai nereikėjo pagalbos, nes ji labai gerai gyvena“, – 15min pasakojo Liepa.

Laimos Kavaliauskaitės-Bernotės nuotr./Liepa Norkevičienė
Laimos Kavaliauskaitės-Bernotės nuotr./Liepa Norkevičienė

Paklausta, kaip pavyko išsiaiškinti, kad po Ingės vardu pasislėpusi moteris apgaudinėja dainininkę, Liepa tikino, jog tai buvo labai paprasta.

„Gali viską surasti socialiniuose tinkluose. Visai nesunkiai su Saule Žemaityte radome anketą, kurioje paaiškėjo, kad vargše apsimetusi moteris turi vyrą ir šeimą, gražiai gyvena. Tačiau rašydama man ji teigė, kad šeimos neturi ir sunkiai gyvena“, – sakė ji.

Kaip teigia pati Liepa, ji nuoširdžiai norėjo padėti tiek mamai, tiek jos vaikams. Pasak jos, tai yra žmogiška reakcija ir juk kiekvienas atkreiptų dėmesį, kai prašoma pagalbos.

Anot Liepos, tai buvo pirmas kartas, kai ji sutiko žmogų, norintį pasipelnyti iš jos gerumo: „Tai buvo ne pirmas kartas, kai aukoju pinigais ir daiktais. Tačiau su tokia situacija susidurti dar neteko.“

„Nežinau, kokia yra jos situacija, negaliu burti iš kavos tirščių, kodėl ji taip elgėsi. Turbūt turėjo kokių nors motyvų. Ar tai buvo gerai apgalvotas planas, ar ne, aš tikiuosi, kad tai bus gera pamoka Ingei ir ji tikrai tokiais būdais daugiau nesipelnys. Gerai, kad ši istorija iškilo į viešumą, tačiau nesinori, kad būtų blogai jos vaikams“, – apmaudo neslėpė L.Norkevičienė.

Video kadras/Liepa Norkevičienė vaizdo klipe „Dar Nesusidūrei“
Video kadras/Liepa Norkevičienė vaizdo klipe „Dar Nesusidūrei“

Šįkart L.Norkevičienė aferistę nusprendė pamokyti tik jos istoriją pateikdama viešai, į pareigūnus nesikreipė.

„Į policiją nesikreipiau, nes ji nieko nepadarė ir nepaėmė. O laiško parašymas nemanau, kad yra nusikaltimas, dėl kurio reikėtų kreiptis į policiją. Tegul jos istorija, iškilusi į viešumą, būna profilaktinė priemonė apsaugoti kitus žmones ir pačią merginą. Kam kurti istorijas apie savo artimuosius, jais prisidengti“, – svarstė Liepa.

Tiesa, Liepa priduria, kad ateityje tikrai žada padėti vargstančioms moterims, tačiau kitą kartą į prašymus reaguos atsargiau: „Manau, kad šis pavyzdys neapibūdina visos situacijos. Yra daug moterų kurioms reikia pagalbos ir jei galėsiu, tikrai padėsiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento