Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvė prabilo apie šokiruojančius Holivudo užkulisius: „Ištrūkti iš šio liūno nori visi“

Darbas su Holivudo ir viso pasaulio žvaigždėmis bei garsiausiais filmais – užkopti į kino industrijos olimpą svajoja daugelis, tačiau ten patenka tik išrinktieji. Viena jų – iš Panevėžio kilusi Iveta Šmidtaitė. Jos gyvenimo aprašyme puikuojasi garsios pavardės – Bradas Pitas, Henrry Cavillas, žinomas iš filmų „Supermenas“ ar „Teisingumo lyga“, ir darbas su „Sostų karų“ žvaigžde Maisie Williams. Klausantis iš šalies atrodo, kad tokį gyvenimą drąsiai galima vadinti visų svajonių išsipildymu. Vis dėlto, Iveta patyrė, ką reiškia posakis, jog viskas gyvenime turi savo kainą ir ją vis tiek kažkada reikės sumokėti.
Iveta Šmidtaitė
Iveta Šmidtaitė / LNK nuotr.
Temos: 2 LNK Holivudas

Laidoje „Bus visko“ populiariausių Holivudo filmų bei serialų užkulisiuose dekoracijų dizainere dirbanti Iveta atskleidė, kad raudonas kilimas ir garsiausių dizainerių drabužiais pasipuošę ryškiausi aktoriai, su plačiomis šypsenomis pozuojantys fotografų blykstėms, kaip daugelis apibūdintų kino industriją, tėra tik gražus fasadas. Užgesus rampų šviesoms, atsiveria visai kita kino pasaulio pusė. Didžiulis stresas, narkotikai, anoreksija ir net apakimas – tai tik dalis to, ką lietuvė matė dirbdama Holivude.

LNK nuotr./Iveta Šmidtaitė
LNK nuotr./Iveta Šmidtaitė

Laidoje Iveta atviravo, kad, pradėjusi dirbti šį darbą, jautėsi lyg laimėjusi loterijoje, mat dirbant prie tokių projektų kaip „Netflix“ serialas „Raganius“ kūrybinėms fantazijoms įgyvendinti buvo suteiktos neribotos galimybės ir protu sunkiai suvokiami biudžetai, o pirmąjį sezoną, kurį sudarė vos aštuonios serijos, komanda kūrė net keturiolika mėnesių, be atostogų ir neskaičiuodama darbo valandų.

„Į darbą reikėjo važiuoti dvi valandas ir dirbdavom po vienuolika valandų net per Kalėdas, gimtadienius ir kitas šventes”, – pasakojo lietuvė.

LNK nuotr./Iveta Šmidtaitė
LNK nuotr./Iveta Šmidtaitė

Nepaisant to, kokio dydžio aukos pareikalauja darbas šioje industrijoje, daugelis yra pasiryžę mokėti šią kainą. „Filmai įtraukia kaip narkotikas. Ištrūkti iš šio liūno nori visi, bet labai mažai kam pavyksta“, – pasakojo trisdešimt dvejų moteris.

Šiandien ji drąsiai sako jau uždariusi šias duris ir tikrąją laimę atradusi meno pasaulyje, bet kad tai pavyktų, lietuvei prireikė pačiai prieiti liepto galą. „Pirmiausia prasidėjo nemiga, tada pradėjo slinkti plaukai ir susirgau autoimunine liga”, – laidoje pasakojo Iveta.

LNK nuotr./Iveta Šmidtaitė
LNK nuotr./Iveta Šmidtaitė

Kaip merginai iš Panevėžio pavyko padaryti stulbinamą karjerą Holivude, kaip atrodo tikrieji Holivudo užkulisiai ir kas paskatino atsisakyti svajonę priminusio darbo.

Taip pat – bankininko Mindaugo Rudžio ir jo išrinktosios Maženos pasaką priminusios vestuvės Italijoje. Kaip porai pavyko suorganizuoti šventę ypatingoje vietoje ir kokių staigmenų bei netikėtumų sulaukė tuoktuvių svečiai – antradienį, 20 valandą, laidoje „Bus visko“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas