„Labai vertinu ne tik tai, kad mano pastangos ir ne vieni mokymosi bei tobulėjimo metai davė vaisių, bet ir kad mūsų šalies someljė turi galimybę varžytis ir būti įvertinti tokiuose prestižiniuosekonkursuose. Taip pat džiugu, kad Lietuvoje atsiranda itin aukšto lygio restoranų, kuriuose dirbdami šios srities profesionalai gali save visiškai realizuoti ir toliau tobulinti savo įgūdžius. O tai kartu padeda kelti ir vyno, ir kitų alkoholinių gėrimų vartojimo kultūrą Lietuvoje“,– teigia Narimantas Miežys, Baltijos someljė čempionato antrosios vietos prizininkas.
Anot N. Miežio, jam patekti tarp nugalėtojų padėjo ir kasdieninė darbo patirtis. N. Miežys šiuo metu užima someljė pareigas prabangiame restorane „Telegrafas“ bei bare „Le Salon Bar andLounge“, kurie įsikūrę šį rudenį sostinėje duris atvėrusiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“.
Baltijos someljė čempionato metu buvo tikrinamos ne tik praktinės, bet ir teorinės dalyvių žinios, taip pat bendravimo su restorano svečiais sugebėjimai. Pirmajame konkurso etape varžovams teko atsakyti į specialaus testo klausimus, aklojoje degustacijoje – aprašyti du vynus bei dekantuoti šimto metų senumo vyną. Lietuviui būtent pastaroji užduotis atvėrė kelią į čempionato finalą.
Jame savo jėgas išbandė tik keturi geriausi Baltijos šalių regiono someljė. Jiems teko aptarnauti restorano svečių stalus, prie atrinktų vynų derinti patiekalus, taisyti vyno meniu,aklojoje degustacijoje atspėti vynus bei stipriuosius gėrimus. Per paskutinę užduotį varžovams per kelias minutes be išankstinio pasiruošimo reikėjo duoti nurodymus restorano, į kurį atvyksta užsienio svečių grupė,komandai. Lietuvos atstovui šioje užduotyje sekėsi geriausiai. N. Miežys taip pat vienintelis iš finalistų teisingai išvardijo visas šešias vynuogių veisles, kurios naudojamos šampano gamyboje.
Šiais metais dėl geriausio Baltijos someljė vardo rungėsi trys Lietuvos atstovai, taip pat geriausi Latvijos ir Estijos someljė, o svečio teisėmis čempionate dalyvavo Lenkijos bei Švedijos atstovai. Visus dalyvius vertino garbinga tarptautinė komisija, kurią sudarė Lietuvos, Gruzijos, Lenkijos, Švedijos, Estijos ir Latvijossomeljė asociacijų prezidentai ir kiti gėrimų žinovai. Komisijai pirmininkavo geriausio pasaulyje someljė titulą turintis švedas Andreasas Larssonas (2007, ASI).Baltijos someljė čempionatą organizuoja Lietuvos someljė asociacija.