Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šimtamečių paslaptį ištyręs, „Netflix“ serialo tyrinėtojas Danas Buettneris lankysis Vilniuje

Šių metų „Mindnet“ konferencija Vilniuje taps ypatingu renginiu, subursiančiu lyderius, inovatorius ir kūrėjus, o vienu iš pagrindinių pranešėjų bus ilgaamžiškumo tyrinėtojas, „Netflix“ serialo apie „Mėlynąsias zonas“ kūrėjas Danas Buettneris. Lietuvoje jis lankysis pirmą kartą.
Danas Buettneris
Danas Buettneris / Organizatorių nuotr.

6 „Emmy“ nominacijas pelniusio „Netflix“ dokumentinio serialo „Live to 100: Secrets of the Blue Zones“ režisierius ir prodiuseris D.Buettneris yra pasaulyje pripažintas tyrinėtojas, atradęs „Mėlynąsias zonas“. Jis taip pat yra „National Geographic“ partneris ir apdovanojimus pelnęs žurnalistas, bestselerių autorius.

Keliaudamas po įvairius kraštus, 64-erių tyrinėtojas atrado unikalias teritorijas, kuriose žmonės gyvena ilgiau nei 100 metų, rečiau serga lėtinėmis ligomis. Tai tokie kraštai, kaip Okinava Japonijoje, Sardinija Italijoje ar Nikoja Kosta Rikoje ir dar keletas kitų.

Organizatorių nuotr./Danas Buettneris
Organizatorių nuotr./Danas Buettneris

D.Buettnerio tyrinėjimai tęsiasi jau daugiau nei 20 metų. Per šį laiką, analizuodamas „Mėlynųjų zonų“ gyventojų kasdienybę, jis padarė netikėtas įžvalgas apie ilgaamžiškumą. Jo įsteigta švietėjiška sveikatingumo iniciatyva „Blue Zones Projects“ teigiamai paveikė milijonų žmonių gyvenimą. Savo sukauptą viso profesinio gyvenimo patirtį jis pasidalins su „Mindset" auditorija.

Šiame forume taip pat dalyvaus ir „ledo žmogumi“ tituluojamas danų atletas Wimas Hofas, garsus savo sugebėjimu kontroliuoti kūną ir protą ekstremaliomis sąlygomis. Jis dalinsis savo patirtimi apie ištvermę, pranokstančią žmogaus galimybių ribas, ir pristatys kvėpavimo, šalčio terapijos ir meditacijos derinį, kurį praktikuoja milijonai žmonių visame pasaulyje.

Organizatorių nuotr./Danas Buettneris
Organizatorių nuotr./Danas Buettneris

„Mindset“ konferencija vyks 2024 m. lapkričio 14 d. LSSO koncertų salėje Vilniuje. Tai – naujas tarptautinis forumas, subursiantis verslininkus, menininkus, sportininkus, investuotojus bei kitus, kurie yra pasiekę aukštumų savo srityse. Renginio tikslas – inspiruoti idėjas, kurti tarpdisciplininius tinklus, skatinti ekonomikos augimą bei socialines iniciatyvas.

Forume bus diskutuojama apie ilgėjančią žmonijos gyvenimo trukmę, ateities investicijas, finansinius bei socialinio gyvenimo pokyčius. Konferencijoje dalyvaus ir kviestiniai didžiųjų fondų valdytojai, įvairių sričių verslo lyderiai bei analitikai, pripažinti bestselerių autoriai ir kiti įtakingi kūrėjai iš svečių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas