Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvoje viešėjusi Jamala išplatino padėką: „Su tokiu palaikymu mes nesame vieni“

Lietuvoje prieš porą dienų apsilankiusi Ukrainos dainininkė, 2016 metų „Eurovizijos“ laimėtoja Jamala teigia esanti sužavėta palaikymo jos šaliai. Pasak moters, lietuvių tauta jai visada buvo pavyzdys, rodantis, kaip reikia kovoti už savo laisvę.
Jamala
Muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jamala į Lietuvą atvyko ketvirtadienį, o penktadienį pasirodė televizijos projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finale – čia sugiedojo Ukrainos himną ir atliko savo eurovizinę dainą „1944“. Dainininkės pasirodymo metu ašarojo ir žiūrovai, ir projekto mokytojai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas

Jamalos honoraras bei visos lėšos, gautos už žiūrovų skambučius balsuojant už finalistus, bus skirtos paramai Ukrainoje. Viso finaliniame projekto koncerte už žiūrovų balsus surinkti 52 162 eurai.

Vėliau į Lietuvos žmones Jamala jautriai kreipėsi savo instagramo paskyroje. Įraše ji teigė, kad viešėdama Vilniuje, jautė didžiulį palaikymą, ir padėkojo už aukas Ukrainai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas

„Vilnius, Lietuva = palaikymas kiekvienoje smulkmenoje.

Grafičiai, plakatai visame mieste, žmonės su vėliavomis ir ženkliukais. Su tokiu palaikymu mes nesame vieni. Niekada nepavargsiu sakyti, kad tai, kaip jūs kovojote už savo kalbą ir kultūrą, šiandien suteikia mums jėgų laimėti.

Tai, kaip jūs visi susirinkote ir padėjote surinkti lėšų Ukrainos kariuomenei, mums be galo svarbu“, – instagrame rašė Jamala.

15min primena, kad mintimis apie dabartinius įvykius Ukrainoje Jamala dalijosi ir ketvirtadienio vakarą Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje.

„Prabudau penktą ryto, kai vyras pasakė, kad prasidėjo karas. Man buvo šokas. Pradėjau rinkti dokumentus, patikrinau, kaip vaikai, ėmiau juos šiltai rengti, pažiūrėjau, kur slėptuvė. Tai buvo požeminė stovėjimo aikštelė, kurioje šalta. Vėliau išvažiavome į Ternopilį, kelionė truko dvi paras“, – tęsė ji.

Važiuodama link Ternopilio Jamala matė skrendančias raketas, kitą rytą pabudo nuo sprogmenų garsų, paliko Ternopilį ir kartu su vaikais važiavo link Rumunijos.

„Apkabinau savo vyrą, paėmiau už rankos vaikus ir nuėjau link Rumunijos sienos“, – pridėjo atlikėja.

Vaikus Jamala paliko Turkijoje, kai jie buvo saugūs, moteris, kaip teigė, pradėjo savo karą.

„Daviau daug interviu, bendravau su žiniasklaida, surinkome pinigų kariuomenei. SMS žinutėmis, balsavimu, paprasti žmonės, ne politikai, paaukojo didelę sumą“, – sakė ji.

VIDEO: Jamala - 1944 | SUPERFINALAS | Lietuvos Balsas. Kartos

Šiuo metu Jamalos vyras ir jo tėvas yra Ukrainoje. Jis, kaip pasakojo, organizuoja savanorių grupeles, daro viską, ką gali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius