Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos balse“ – staigmenos: pasirodys „žemaituko“ O.Petrausko sesuo Ugnė ir Anyanya žmona Cleolia

Sekmadienio vakarą televizijos eteryje startuoja dvyliktasis „Lietuvos balso“ sezonas. 103 dalyviai, patekę į aklųjų perklausų etapą, savo balsais bandys atsukti mokytojų kėdes ir užimti vos 48 vietas jų komandose. Ypač didelis puikius balsus dainuojančių dalyvių skaičius šį sezoną mokytojus privers būti išrankesniais nei bet kada anksčiau ir iš labai gerai dainuojančių dalyvių išsirinkti tik pačius geriausius.

Pirmą kartą mokytojos kėdėje žiūrovai išvys ir šiuo metu neabejotinai didžiausią Lietuvos muzikos scenos žvaigždę – Jessicą Shy. Stipriai tarpusavyje su širdies draugu Benu Aleksandravičiumi dėl geriausių balsų kovosianti atlikėja pripažins, kad į savo komandą sieks prisikviesti unikalius, kitokius tembrus, gebančius giliai pajausti muziką.

„Gera girdėti, kaip skirtingai dalyviai išjaučia dainas. Tačiau scenos ir vokalo valdymo menas yra tas, kad turi pajausti, kad, jei daina nereikalauja stiprių vokalinių duomenų, nereikia ją dainuojant ir persistengti, stipriai reikštis ir bandyti parodyti viską, ką gali su savo balsu padaryti. Suprantu, kad jiems per tas dvi minutes norisi parodyti viską, ką jie turi, bet dažnai tai gali ir pakišti koją“, – sako Jessica Shy.

LNK nuotr./Jessica Shy
LNK nuotr./Jessica Shy

Pirmos laidos scenoje mokytojų laukia daug unikalių balsų ir išskirtinių asmenybių. Savo sėkmę čia bandys tie, kurie dainuoja jau daugelį metų ir tie, kurie tik pradėjo, tačiau jų talentas jau nebetelpa tarp kambario sienų. Tarp pirmosios laidos dalyvių – ir puikiai žinomos grupės „Žemaitukai“ nario Ovidijaus Petrausko bei grupės „Rokas ir Laurynas“ nario Lauryno sesuo Ugnė.

LNK nuotr./Mantas Jankavičius
LNK nuotr./Mantas Jankavičius

„Tėtis buvo muzikantas, mama mėgdavo anksčiau groti pianinu. Tėtis sukūrė kapelą, kurioje dalyvavo visi šeimos nariai. Turbūt, kad tą muzikos kelią ir parodė tėtis ir supratom, kad mums visiems tai labai patinka. Mano šeima labai mane palaiko. Bet iš kitos pusės yra spaudimas, kad mano broliai jau yra žinomi ir geri dainininkai, o aš dar tik pradedu. Tačiau jie dainuoja estradą, o aš labiau linkstu į lyrinę pusę“, – pasakoja projekto scenoje pasirodysianti Ugnė.

Į projekto sceną lips ir dar vienos projekto žiūrovams puikiai pažįstamos muzikuojančios šeimos narė – LNK „Lietuvos balso“ nugalėtojo Anyanya žmona Cleolia.

„Prieš keliolika metų iš Angolos persikėliau gyventi į Ukrainą, kurioje studijavau ir pragyvenau net dvylika metų. Ukrainoje pradėjau lankyti tarptautinės bažnyčios chorą, kuriame ir susipažinau su būsimu vyru Anyanya. Ten supratau, kad muzika man nėra tik hobis, tai yra tai, ką aš noriu daryti. Pradėjome sėkmingai koncertuoti, siekti karjeros šioje srityje, o tada prasidėjo karas ir turėjome palikti savo namais tapusią šalį. Atvykę gyventi į Lietuvą net nebesvarstėme, kad muzika galėtų būti mūsų gyvenime ir vėl, nes nežinojome, kaip viską pradėti nuo nulio. Tačiau muzika yra mano gyvenimas ir suprantu, kad man sunku žengti su ja kažkur toliau, o šis projektas yra ta vieta, kur noriu pasisemti daugiau patirties, įgauti daugiau pasitikėjimo savimi ir tapti ta atlikėja, kuria noriu būti“, – sako Cleolia.

LNK nuotr./Laidos „Lietuvos balsas“ akimirka
LNK nuotr./Laidos „Lietuvos balsas“ akimirka

Kartu su įspūdingais balsais ir ypatingomis dalyvių istorijomis, šį vakarą žiūrovų lauks ir intriguojanti staigmena – kruopščiai iki pat šiandienos saugota projekto paslaptis, kuri pakeis tiek projekto mokytojų strategijas kovų etapuose, tiek ir pačių dalyvių gyvenimą.

„Lietuvos balsas“ – sekmadieniais, 19:30 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas