Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos balso“ dalyvį iš Ganos pasiekė skaudi žinia: mamai diagnozuota sunki liga

Labai skirtingi gali būti ir labai panašūs – tai paskutinėse „Lietuvos balso“ dvikovose bando įrodyti projekto mokytojas Mantas Jankavičius, į dvikovą sujungęs talentingą bosistą bei vokalistą Keną Cassey‘į iš Ganos ir kylančią žvaigždutę, tikra lietuvaite vadinamą Vakarę Jarmalavičiūtę iš Alytaus.
Kenas Cassey'is, Mantas Jankavičius
Kenas Cassey'is, Mantas Jankavičius / Katažynos Polubinskos nuotr.

„Mus vienija begalinis švelnumas, muzikalumas ir jautrumas, tik mes jį išreiškiame skirtingo aukščio balso vibracijomis“, – netikėtai Manto idėjai pritarė ir pats Kenas Cassey‘is.

Katažynos Polubinskos nuotr./Kenas Cassey'is
Katažynos Polubinskos nuotr./Kenas Cassey'is

Muziką pamilo augdamas žvejų kaimelyje

Vakarė Jarmalavičiūtė projekto „Lietuvos balsas“ fanams jau pažįstama iš sezono „Lietuvos balsas. Vaikai“. Jau tada Vakarė visus nustebino savo branda ir talentu, o šiame sezone ji dar labiau sustiprėjo ir drąsiai meta iššūkį ir patyrusiems, vyresniems dainininkams. Būtent todėl Mantas Jankavičius nepabijojo jos siųsti į kovą ir su vienu iš favoritų, mokytojus net iki svaidymosi blokais aklosiose perklausose atvedusiu Kenu, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Katažynos Polubinskos nuotr./Vakarė Jarmalavičiūtė
Katažynos Polubinskos nuotr./Vakarė Jarmalavičiūtė

„Vakarė yra labai arti tikrų paprastų dalykų: gamtos, savo šaknų, gimto žmogaus prado, todėl ją labai jaučiu. Pats esu kilęs iš mažo kaimelio Ganoje, kuriame muzika mane lydėjo nuo mažens: visų pirma, mano beveik visa šeima muzikuoja, tėtis yra profesionalus muzikantas. O ir kiekviename žingsnyje Afrikoje tave lydi muzika, nes aplinka pilna garsų: gamtos garsų, judėjimo, šurmulio: vien kaip žvejai kiekvieną rytą šnarina traukdami iš vandens tinklus – tai yra pats tikriausias ritmas, jis ir iki dabar gyvena manyje“, – apie meilę muzikai pasakoja Kenas, į Lietuvą atvykęs studijuoti šio meno Vytauto Didžiojo Universitete Kaune.

Katažynos Polubinskos nuotr./Vakarė Jarmalavičiūtė
Katažynos Polubinskos nuotr./Vakarė Jarmalavičiūtė

Repeticijas sudrums mamai diagnozuotas auglys

Kenas į Lietuvą pirmą sykį atvyko iš smalsumo, tiesiog kaip turistas, nes, kaip pats pabrėžia, jį visada domino mažiau žinomos vietos.

„Tikiu paslėptais brangakmeniais – būtent tokia yra Lietuva, kuri dar neatrasta, tačiau čia yra visos galimybės augti, tobulėti, taip pat nuostabūs žmonės ir labai unikali kultūra: pradedant kalba, baigiant tradicine muzika ar maistu. Man tai yra visiška egzotika“, – komplimentų Lietuvai negaili Kenas Cassey‘is, kuris, nepaisant gyvenimo tūkstančius kilometrų nuo savo namų, yra labai artimas su šeima – net per akląsias perklausas jo pasirodymą tiesioginiu vaizdo skambučiu stebėjo Keno mama.

Deja, motinos džiaugsmą dėl sūnaus ruošiantis dvikovoms sudrumstė liga: Kenas nusprendė vykti į Jungtines Amerikos Valstijas jos aplankyti ir ten nuvykęs sužinojo liūdną žinią: mamai diagnozuotas smegenų auglys ir laukia sunkios operacijos.

„Neįsivaizduoju, ką reikės daryti: noriu rūpintis mama, nes jos būklė labai sunki, tačiau žinau, kad negaliu nuvilti ir Vakarės: turime ruoštis sunkiam dvikovų etapui ir kartu siekti savo muzikinių svajonių. Tikrai ypač sunkus metas“, – atviraus Kenas.

„Lietuvos balse“ – sekmadienį 19.30, per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas