Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos chirurgui Š.Tarasevičiui – liaupsės kultinėje JAV laidoje: ko pas jį veržiasi britai

Birželio 26 d., 2023 m. HBO laidoje „Last Week Tonight“ ir beveik 10 mln. prenumeratorių turinčiame „YouTube“ kanale vedėjas ir TV žvaigždė Johnas Oliveris viename naujausių epizodų skyrė dėmesio Lietuvos chirurgui – lyderiaujančioje chirurgijos klinikoje Baltijos šalyse ortopedijos, bariatrijos ir plastinės chirurgijos srityse „Nordclinic“ klinikoje dirbančiam suaugusiųjų ortopedui-traumatologui Šarūnui Tarasevičiui. Šis laidos įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 399 tūkst. kartų.
Šarūnas Tarasevičius, Johnas Oliveris
Šarūnas Tarasevičius / Stopkadro nuotr.
Temos: 1 Medicina

Laidos vedėjas epizode apžvelgė Jungtinėje Karalystėje egzistuojančią problematiką šalies sveikatos sistemoje, dėl kurios britai neskubių operacijų čia laukia didžiulėse eilėse. Praėjusiais metais gydymo JK „NHS“ ligoninėse laukė rekordinis 7,68 mln. pacientų skaičius. Tai skatina juos gydymo ieškoti kitose Europos šalyse, viena jų – Lietuva, į kurią, pasak J.Oliverio, britai plūste plūsta darytis operacijų.

Aptarinėjant Jungtinės Karalystės sveikatos sistemą, laidoje buvo rodomas vaizdo įrašas, kuriame matomas anksčiau filmuotas interviu su Šarūnu Tarasevičiumi vienam didžiausių JK dienraščių, „The Guardian“. Jame chirurgas dalijosi informacija, kodėl britai dažnai kreipiasi į Lietuvos medikus.

„Praėjusiais metais mes padarėme apie 400 ar 500 operacijų ir maždaug 80 proc. jų buvo atliktos Jungtinės Karalystės gyventojams. Žmonės iš ten atvyksta dėl pernelyg ilgų eilių gydymo įstaigose. Žinoma, jie čia taip pat randa nepriekaištingą kokybę“, – laidoje rodytame interviu pasakojo chirurgas.

Vaizdo įrašą šmaikščiai pakomentavo pats laidos vedėjas, pasijuokdamas chirurgo gebėjimais vienu metu duoti interviu ir naudotis operaciniais įrankiais.

Klinikos pardavimų ir rinkodaros direktorius Vilius Sketrys sako, kad nors parodytas ir per humoro prizmę, toks dėmesys – aukštos medicinos paslaugų kokybės šalyje rezultatas.

„Džiaugiamės tokiu išskirtiniu dėmesiu bei galimybe žmonėms suteikti pagalbą, kurios jiems taip reikia. Kasmet į kliniką atvykstą apie 3 tūkst. ortopedijos, plastinės, skrandžio mažinimo ir dienos chirurgijos pacientų bei medicinos turistų iš daugiau nei 30 valstybių. Tai reikšmingas rodiklis. Centrinės ir Rytų Europos mastu. Patenkinti pacientai dalinasi savo patirtimis, taip gerindami visos Lietuvos kaip medicinos turizmo šalies įvaizdį“, – teigė V.Sketrys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius