Antrąjį gimtadienį šventęs „Sushi Express“, Jasinskio gatvėje, kartu su laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ kulinarais surengė molekulinės virtuvės teatro premjerą. Vakaro metu, kurį vedė laidų vedėja ir LNK projekto „Kviečiu šokti“ narė Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, taip pat buvo pristatyta pirmoji lietuviška knyga apie sušius.
Sušinėje apsilankė ir stilistė Genutė Žalienė, tvirtinanti, kad japonų virtuvė yra viena jos mėgstamiausių.
„Labai, be galo mėgstu sušius. Mėgstu žuvį ir imbierą, visados prašau, kad jo atneštų kokias keturias porcijas. Turiu kelias mėgiamas sušines Vilniuje. Mėgstu šią vietą, nes čia greitai aptarnauja, galima ateiti be makiažo ir nesutikti daug žmonių“, – kalbėjo G.Žalienė.
Moteris teigė pati mokanti gaminti sušius namuose ir turinti knygą apie sušių paruošimo būdus. Pagal šios knygos receptus gaminanti stilistė kartais susiduria ir su keblumais.
Vytenis Pauliukaitis ir Gražina Baikštytė |
„Knygoje yra tokių ingredientų, kurių aš nerandu mūsų parduotuvėse, pavyzdžiui, smulkučių skraiduolės ikrų“, – teigia sušių eksperte save galinti vadinti moteris.
Ko gero vienintelis nuo sušių stalo atokiau vakaro metu laikėsi muzikos prodiuseris ir atlikėjas Daivydas Zvonkus. Vyras tikino čia užsukęs ne paskanauti japoniško maisto, o pažiūrėti šou.
„Aš leidžiu paragauti tiems, kurie labai išalkę, o jei kažkas liks, aš vieną kitą įsimesiu. Mane šį vakarą labiau domina „Mitų griovėjų“ šou. Sušiai man – šiaip sau. Japoniškuose restoranuose labiau mėgstu patiekiamus didelius žalios žuvies gabalus“, – tikino D.Zvonkus.
Tarp vakaro svečių pasirodė ir Eglė Skrolytė-Liesienė, Agnė Jagelavičiūtė su bičiuliu Valdu Petreikiu, Vytenis Pauliukaitis, Gražina Baikštytė, Aleksandras Pogrebnojus su mylimąja Monika Račiūnaite bei kiti žymūs svečiai.
Šventinio vakaro kulminacija tapo rekordinis profesionalių meistrų iš kelių šimtų sušių paruoštas tortas.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Deivydas Zvonkus |