Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rankinio rinktinė žaidė prieš „Radiocentrą“: kas laimėjo?

Prieš išvykdama į Europos čempionatą, kuris sausio 13-30 dienomis vyks Vengrijoje ir Slovakijoje, vieninteles draugiškas rungtynes namų aikštėje Lietuvos rankinio rinktinė sužaidė su „Radiocentro“ komanda. Simui Stankui, Žygimantui Gečui, Gedui Saročkai, Haroldui Zenkovui tai – įvarčiais į aukščiausio kalibro komandos vartus pasibaigusi pažintis su šia sporto šaka, rinktinės atstovams – geras emocinis užtaisas treniruočių stovyklos pradžioje.
Lietuvos rankinio rinktinė prieš „Radiocentrą”
Lietuvos rankinio rinktinė prieš „Radiocentrą” / Sauliaus Čirbos nuotr.

„Mačiau, kad jiems patiko. Mums irgi buvo smagu. Pagyvinome komandos treniruočių rutiną, pasirengimo ciklo pradžioje tai labai į naudą. O radijo laidų vedėjai susipažino su rankiniu. Matėsi, kad žaidžia pirmą kartą, bet mėgavosi tuo ir net kelis įvarčius įmetė“, – po rungtynių kalbėjo iš kitos aikštės pusės įvarčiu pasižymėjęs Lietuvos komandos lyderis Aidenas Malašinskas.

Jį ir kitus nacionalinės rinktinės vyrus aikštėje gaudė „Radiocentro“ balsai Simas Stankus ir Saulius Zakarka, ZIP FM laidų vedėjai Gedas Saročka, Žygimantas Gečas, Rimvydas Černiauskas ir Haroldas Zenkovas bei „Rusradio LT“ dirbantis Sergej Lisogor.

RC vartus gynė iš rinktinės „pasiskolintas“ Čempionų lygos patirties turintis vartininkas Giedrius Morkūnas. Jis pavadavo paties traumą besigydantį „Radiocentro“ laidų vedėją Rolandą Janaudį.

„Padarėme tai, ko iki šiol nebuvo padaręs nei vienas Lietuvos radijas. Žaidėme prieš Lietuvos rinktinę. Šie žodžiai kalba patys už save. Baisu nebuvo, nes rinktinė mus priėmė labai draugiškai, tačiau prieš jų ūgius, greičius ir techniką jautėmės ne visai komfortiškai (juokiasi). Kortas maišė ir nuo pirštų neatlimpantis, o jei atlipdavo, tai kartais net su oda, kamuolys. Patirtis – nereali. Ir iškart su elitine komanda“, – pasakojo S.Stankus.

Sauliaus Čirbos nuotr. /Lietuvos rankinio rinktinė prieš „Radiocentrą”
Sauliaus Čirbos nuotr. /Lietuvos rankinio rinktinė prieš „Radiocentrą”

Lietuvos rinktinės ir „Radiocentro“ rungtynėms vadovavo Europos čempionate teisėjausiantis tarptautinės kategorijos teisėjas Vaidas Mažeika. Jo sprendimu rungtynių rezultatas buvo anuliuotas, o komandų santykių aiškinimasis persikėlė į baudinių seriją. Šiuo rezultatu 6:3 laimėjo Lietuvos vyrų rankinio rinktinė.

Pirmąsias Europos čempionato rungtynes Lietuva žais sausio 13 dieną su Rusija. Vėliau lietuviai grupės etape susitiks su šeimininke Slovakija ir Norvegijos rinktinėmis. Į kitą etapą pateks dvi stipriausios grupės ekipos.

Iki čempionato pradžios Lietuvos rinktinė sužais dvejas rungtynes su Islandijos nacionaline komanda. Abu kontroliniai susitikimai vyks Islandijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas