Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Linai Talžūnaitei po virtuvėje patirtos traumos – skubi operacija: ragina nekartoti klaidos

Igno Lelio mylimoji, nuomonės formuotoja Lina Talžūnaitė patyrė tokią traumą, kurios rimtumo iš pradžių galėjo ir nesuvokti – mergina, pjaudama avokadą, stipriai susižalojo pirštą. Lina pasakoja, kad kraujavimas buvo toks stiprus, jog jai prireikė medikų pagalbos, o galiausiai ir – operacijos.
Lina Talžūnaitė
Lina Talžūnaitė / Instagram nuotr.

Savo istorija su portalu Žmonės.lt pasidalijusi L.Talžūnaitė pasakojo, kad stipri trauma trečiadienio rytą įvyko visai netikėtai – merginai darantis pusryčius.

„Jeigu atvirai, žinojau, kad kažkada turbūt taip atsitiks man. Kiekvieną rytą, kai darydavau pusryčius, vis pagalvodavau, kad reikia atsargiau. Tai gavosi taip, kad anksti šiandien atsikėliau, labai džiaugiausi, susitvarkiau namus ir pradėjau gaminti pusryčius. Kaip tik visi peiliai dar buvo indaplovėje, todėl persipjoviau avokadą su paprastu virtuviniu stalo peiliu. Atėjo ta dalis, kai reikėjo išimti avokado kauliuką. Aš vis bandžiau jį išimti, man vis nepavyko ir peilis tik slydo, persibraukė per mano bevardį pirštą. Buvo tiek daug kraujo, kiek gyvenime nesu mačiusi. Jis buvo visur“, – pasakojo L.Talžūnaitė.

Instagram nuotr./Lina Talžūnaitė
Instagram nuotr./Lina Talžūnaitė

Lina pridūrė, kad iškart paprašė mylimojo I.Lelio iškviesti greitąją pagalbą.

„Jis atbėgo, sako, greitai kišk pirštą po vandeniu, o tai padariusi pamačiau tą žaizdą. Tada tik pajaučiau, kaip Ignas mane žadina, nes nualpau tiesiog vonioje ant grindų. Pagalvojau, kad mes ryte ką tik atsikėlėme, tik po to viską suvokiau“, – kalbėjo ji.

Mergina pasakojo iš pradžių stiprų kraujavimą bandžiusi stabdyti baltu rankšluosčiu, kuris neilgai trukus tiesiog permirko nuo kaujo. „Net nemoku paaiškinti, kiek buvo kraujo. Ignas yra nufilmavęs mūsų butą, mūsų visos sienos kraujuotos, ant grindų tik kraujo lašai...“, – prisiminė nuomonės formuotoja.

Instagram nuotr./Ignas Lelys
Instagram nuotr./Ignas Lelys

Pristabdžius kraujavimą, I.Lelys savo mylimajai iškvietė greitąją pagalbą, kuri nedelsiant L.Talžūnaitę išvežė į Lazdynų ligoninę.

„Nejaučiau piršto, todėl gydytojas pastebėjo, kad gali būti pažeistas nervas. Jis pakvietė kitą chirurgą ir kartu su juo įvertino, jog nervas tikrai pažeistas ir reikia operuoti“, – dalijosi ji.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad Lina pjaudama avokadą pažeidė ne tik nervą, bet ir arteriją. „Todėl buvo tiek daug kraujo, nes reikėjo ir ją užsiūti. O dabar gipsas tris savaites, pirmą kartą gyvenime“, – pasakojo turinio kūrėja.

Lina Talžūnaitė
Lina Talžūnaitė

Lina neslėpė esanti be galo dėkinga jai pagalbą suteikusiam gydytojui.

„Esu labai dėkinga gydytojui Pauliui Dobrovolskiui, esu jums labai dėkinga už profesionalumą ir už tai, kad mane šiandien išgelbėjote, tad galiu vykti namo“, – sakė ji.

Po skaudžios traumos gyjanti L.Talžūnaitė vylėsi, kad jos pasidalinta istorija taps pamoka kitiems. Mergina pasakojo visada į avokado kauliuką smeigusi peilį, o to daryti nereikia – kauliukas lengvai išsiima spustelėjus avokado žievelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas