Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Liucinos Rimgailės atostogos Riminyje: apie netikėtumus, ledų kainą ir kodėl nevyko vyras Tadas

Desertų kūrėja, kepyklėlės „Liu Patty“ savininkė Liucina Rimgailė Italijoje atostogavo jau aštuntą kartą, tačiau šįkart atostogos buvo išties ypatingos. Savaitę šalia Riminio esančiame Gabbice Mare miestelyje kartu su drauge bei sūnumi Oskaru praleidusi verslininkė teigia, kad kelionė išskirtine tapo ne tik dėl aplankytų įspūdingų vietų, tačiau ir dėl puikaus maisto bei patirtų sūnaus emocijų.

Visi patogumai – vienoje vietoje

L.Rimgailė įsitikino, kad ši Italijos dalis – sutverta atostogoms. Šįkart lagaminus ji krovėsi be vyro Tado, kuris su draugų kompanija motociklais keliavo po visą Europą – ši kelionė buvo suplanuota jau prieš gerus metus.

Trijulė apsistojo keturių žvaigždučių „Hotel Sans Souci“ viešbutyje, iš kurio kambarių ir baseinų atsiveria vaizdas į visada žydrą Adrijos jūrą, rašoma pranešime spaudai. Patogumo suteikė ir tai, kad visai šalia yra ne tik visas reikalingas pramogas siūlantis miestelio centras, bet ir auksinis, švelnaus smėlio paplūdimys. Pastarasis – tinkamas atostogauti kartu su šeima dėl patogių takų nusileidimui į paplūdimį ir galimybės vežimėlį stumdyti bei migdyti vaiką visai šalia jūros.

Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė
Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė

„Tiesiog fantastika, negalėjau atsižavėti. Paplūdimiai – milžiniški, platūs ir prižiūrimi, juose viskas apgalvota. Šalia jūros vos už 20 eurų galima išsinuomoti kelis gultus ir skėtį, tuo pačiu gauni visą reikalingą infrastruktūrą – persirengimo kabinas, vaikų žaidimų aikšteles, šalia veikia kavinės ir barai. Nereikia sukti galvos – viskas vietoje“, – įspūdžiais dalijasi pašnekovė.

Ideali vieta vaikams

Liucina įsitikino, kad Italijos kurortas Riminis itin tinkamas šeimoms su mažamečiais vaikais ne tik dėl trumpo, vos 2 val. trunkančio skrydžio, bet ir dėl daugybės mažiesiems skirtų pramogų. Kartu su sūnumi ji apsilankė šalia esančiame Cattolica miestelyje veikiančiame akvariume, kuriame vaikams siūlomos įvairiausios pramogos, galima pamatyti daugybę gyvūnų.

„Dar viena vaikams skirta ir aplankyta vieta – atrakcionų parkas „Fiabilandia“, kuris primena Disneilendą ir yra tiesiog mažiukų rojus. Turbūt čia patyriau daugiausiai emocijų, nes mačiau koks laimingas buvo Oskaras. Iškart prisiminiau vienos lietuvės kalbas, kad jai buvo labai lengva auginti vaiką Italijoje. Iš tiesų, vaikai čia gali rasti daugybę veiklos, džiugina ir vietinių požiūris – italai labai mėgsta mažuosius, pakalbina ir padeda pasirūpinti“, – kalba L.Rimgailė.

Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė
Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė

Sužavėjo San Marino vaizdai

Kitas įspūdingas kelionės epizodas – apsilankymas San Marine. Liuciną itin sužavėjo ne tik išsamus ir įdomus gido pasakojimas, siauros, daugybę parduotuvėlių bei kavinių talpinančios gatvelės, bet ir nuo kalno atsiveriantis vaizdas.

Kad ši iš visų pusių Italijos apsupta nykštukinė valstybė yra populiari tarp lietuvių, pranešime žiniasklaidai pastebi ir „Tez Tour“ atstovė.

„Pastebime, kad apsistoję Riminyje ar kituose pakrantės miestuose keliautojai dažnai renkasi aplankyti ir aplinkines vietoves. Dėl architektūros, rūmų, senovinių gynybinių bokštų, galimybės pasivaikščioti po tvirtovės sienas ir supažindinti vaikus su istorija populiarus jau minėtas San Marinas“, – pasakoja Inga Aukštuolytė.

Riminis įsikūręs Emilijos-Romanijos regione, esančiu turistiniu, kultūriniu, ekonominiu šalies centru, todėl iš kurorto lengvai pasiekiami ne tik kiti garsūs šios srities miestai – Bolonija, Parma, Modena, Ravenna, bet ir šalia esantis istorija turtingas Markės regionas, kalvotais peizažais garsėjanti Toskana. O planuojant pažintines atostogas galima patogiai nuvykti į aplinkinius miestus, siūlomi ir specialūs turai, pavyzdžiui, su didžiausiais šalies miestais per savaitę supažindinanti „Caravaggio“ kelionė.

Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė
Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė

Ne tik pamatyti, bet ir paragauti

Kitas tiesiog būtinas atostogų atributas – kokybiškas maistas, kuris kulinare dirbančiai ir ne vieną receptų knygą išleidusiai Liucinai kelionėse yra itin svarbus. Riminio regione siūlomu maistu ji liko sužavėta. Italijoje atostogavo jau aštuntą kartą, tačiau prieš tai nebuvo suvalgiusi tiek daug kokybiškų ledų.

„Gelato ledai kainuoja apie 3 eurus, jie pardavinėjami ant kiekvieno kampo, net desertai pagaminti ledų pagrindu. Maistas čia yra labai šviežias ir kokybiškas, net pačios paprasčiausiose kavinukėse pavalgėme labai skaniai“, – teigia pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė
Asmeninio archyvo nuotr./Liucina Rimgailė

Jai patiko ir vietiniai tiramisu desertai, italų tradicinis perlenktas paplotėlis pjadina, švieži ir gruzdinti jūros gėrybių patiekalai.

„Niekur kitur nevalgiau tiek jūros gėrybių kiek čia. Džiugino, kad kiekvienoje kavinėje galima rasti kažko ir vaikams, pavyzdžiui, ir 6 eurus kainuojančias picas. Tai dar vienas įrodymas, kad Riminio regionas – ideali vieta atostogoms su šeima“, – apibendrina verslininkė.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius