Liutauras Čeprackas garsius svečius sukvietė pusryčių – visi ragavo Benedikto kiaušinių

„Geri pusryčiai yra tie, kai nereikia skubėti“, – sako vienas garsiausių Lietuvos šefų Liutauras Čeprackas. Sekmadienio rytą jis sukvietė garsius ir žinomus bičiulius į savo restoraną „Meat Steak House“ papusryčiauti drauge.
Pusryčiai Liutauro Čepracko restorane
Pusryčiai Liutauro Čepracko restorane / Viganto Ovadnevo nuotr.

Čia atvyko būrys žinomų žmonių. Tarp jų – operos solistai Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, kino kritikė Lolita Bytautaitė, futbolininko Darvydo Šerno žmona Sandra Šernė, drabužių kūrėja Julia Janus, humoristas Haroldas Mackevičius, Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė, buvęs grupės „Žas“ narys Marius Berenis su širdies drauge Sigita Grabauskaite bei daugelis kitų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė su vaikais
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė su vaikais

Kiek pavėlavę prie pusryčių stalo prisijungė režisierė Giedrė Žickytė su vyru, diplomatu Eitvydu Bajarūnu bei Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Jis sako įprastai niekuomet nepraleidžiantis pusryčių, tačiau jie nėra pati svarbiausia jo mitybos raciono dalis. „Apskritai, nemėgstu persivalgyti ir stengiuosi neprivesti savęs iki tokios stadijos, kad kišu į save bet ką. Jei žmonės laiku valgytų, jei laikytų balansą ir nei badautų, nei persivalgytų – būtų sveiki ir laimingi“, – Žmonės.lt kalbėjo E.Jankauskas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pusryčiai Liutauro Čepracko restorane
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edgaras Jankauskas

Kaip atrodo kasdienė E.Jankausko pusryčių lėkštė? Save jis vadina „pieniniu“, todėl ryte mielai renkasi įvairius jogurtus, varškės produktus. „Mėgstu ir varškės sūrelius, juos – labai. Per daug nežiūriu į aprašymus, ar tai kenkia, ar ne – tiesiog kreipiu dėmesį į tai, ar ką suvalgęs jaučiuosi gerai“, – pasakojo treneris.

E.Jankauskas vertina itališką, ispanišką, o taip pat – Azijos virtuvę, ypač vietnamietišką maistą. „Skanu, kai maistas yra grynas, tikras. Jau ko nemėgstu, tai riebių patiekalų. Riebaluose plaukiojanti kiauliena su kopūstais – ne man“, – tikino jis.

Svarbią vietą jo valgiaraštyje užima ir mėsa, ir žuvis, E.Jankauskas mėgsta ir desertus. Jis sako besižavintis profesionaliais virtuvės šefais, jų gebėjimų maistą patiekti ne tik skaniai, bet ir estetiškai, prigalvoti įvairių kūrybiškų tam tikro patiekalo variancijų.

Neretai E.Jankauskas gamina ir pats. „Man patinka gaminti, man patinka pats procesas. Todėl kai jau užsiimu, galiu labai daug laiko praleisti virtuvėje“, – sakė futbolininas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pusryčiai Liutauro Čepracko restorane
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pusryčiai Liutauro Čepracko restorane
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Haroldas Mackevičius su žmona
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Haroldas Mackevičius su žmona

Paragauti kitaip patiektų kiaušinių vėlyvą sekmadienio rytą galėjo ir L.Čepracko svečiai. Jis susirinkusiems paruošė vaisių salotų, kelis Benedikto kiaušinio derinius, traškančios pusryčių bandelių, vaikai skanavo burnoje tirpstančių varškėtukų.

Savaitgalio pusryčius Liutauras neabejodamas vadina maža dienos švente. „Juk net ir prisakyta taip: sekmadienį švęsk“, – juokiasi ir pasakoja, kad savo šeimą labiausiai mėgsta palepinti Benedikto kiaušiniais, prisigalvoja įvairiausių jų derinių.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Liutauras Čeprackas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Liutauras Čeprackas

„Darbo dienomis ilgai prie pusryčių stalo nepasėdėsi“, – sako Liutauras ir priduria, kad jo savaitgalio pusryčiai visada užtrunka. Neretai jie nejučiomis išsitęsia iki pietų, o tuomet – ir vakarienė netoli. Virtuvės šefui patinka savaitgaliais prie viryklės pastovėti ilgiau, pagaminti sudėtingesnių patiekalų, – kad šeima būtų patenkinta.

Būna ir tokių šeštadienių bei sekmadienių, kai Liutaurui laiko prie viryklės leisti visai nesinori. Tuomet su šeima pusryčių jis keliauja į restoraną. „Žinau, mane pamaitins skaniai, o pačiam niekuo rūpintis nereiks“, – Liutauras kartais mėgsta pasijusti restorano lankytoju. Šefas įsitikinęs, kad pusryčiai mieste – geriausia išeitis tiems, kuriems virtuvė ir maisto gamyba nesukelia daug malonių emocijų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė

Ką paprastai pusryčiams valgo garsiausias Lietuvos šefas? „Be kiaušinių jų neįsivaizduoju, man labai patinka Benedikto kiaušiniai, mėgstu gerą omletą, blynelius“, – sako Liutauras ir priduria, kad juodos duonos sumuštinis su druska pabarstytu kietai virtu kiaušiniu ant viršaus yra vienas iš labiausiai mėgstamų jo sumuštinių. Tačiau tik – darbo dienos pusryčiams.

Daugiau renginio akimirkų – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų