Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 27 /12:39

LNK nebelieka A.Stašaitytės-Masalskienės: „Yra, kaip yra“ pakeis V.Bareikio laida, vedėja pereina į LRT

Naujajame LNK sezone nebelieka laidos „Yra, kaip yra“, televizijos žiūrovai šiame kanale nebeišvys ir vedėjos Astos Stašaitytės-Masalskienės. Šešerius metus BTV ir LNK televizijų eteryje rodytą laidą pakeis ukrainiečių serialas, vėliau planuojama pristatyti naujo formato Vido Bareikio pokalbių laidą. O pati A.Stašaitytė-Masalskienė prisijungė prie LRT vedėjų gretų.
Asta Stašaitytė-Masalskienė
Asta Stašaitytė-Masalskienė / Luko Balandžio ir LNK nuotr.

Žinią, kad LNK eteryje nebebus transliuojama pokalbių laida „Yra kaip yra“, o kartu televizijos eteryje neliks ir A.Stašaitytės-Masalskienės, 15min patvirtino LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius.

„Laidos „Yra, kaip yra“ nelieka. Kol kas bus rodoma didelio populiarumo sulauksio ukrainiečių serialo „Baudžiauninkė“ antroji dalis. Po serialo planuojame pradėti rodyti Vido Bareikio pokalbių laidą „Vido video“, – 15min sakė G.Malaškevičius.

Tiesa, daugiau detalių apie naują laidą jis neatskleidė, tik patikino, kad tai bus dieninė pokalbių laida. Pats V.Bareikis sako, kad tai nestandartinė pokalbių laida, kurioje bus aptariamos aktualios temos, atliekami įvairūs eksperimentai bandant patvirtinti arba paneigti visuomenėje nusistovėjusius mitus.

LNK nuotr./Laidos „Yra, kaip yra“dalyvės diskutavo apie grožį
LNK nuotr./Laidos „Yra, kaip yra“dalyvės diskutavo apie grožį

Suteikti galimybę vesti savo vardo laidą V.Bareikiui nuspręsta po jo teisėjavimo laidoje „Finalo ketvertas“. Pasak G.Malaškevičius, televizijos vadovybę sužavėjo Vido kūrybiniai gebėjimai.

Kaip pagrindinę priežastį, kodėl LNK televizijos naujajame sezone nelieka šešerius metus rodytos laidos, G.Malaškevičius įvardijo norą atsinaujinti.

Kalbas, kad laidos galbūt atsisakyta dėl skandalingų jos pašnekovų pasisakymų, LNK atstovas atmetė, esą televizijos vadovybę jos turinys tenkino.

„Tinklelis yra toks dalykas, kuris nuolatos keičiasi. Mes nuolatos ieškome, norime žiūrovams pasiūlyti naujienų, atsinaujinti. Laida televizijos eteryje rodyta ne vienerius metus, ji buvo sėkminga, su puikia vedėja, bet reikia eiti į priekį – turime būti pirmesni už žiūrovus, tik taip mūsų turinys jiems neatsibos“, – teigė LNK televizijos atstovas spaudai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė

15min susisiekus su pačia A.Stašaityte-Masalskiene, ši tvirtino, kad žinia apie laidos nutraukimą jai buvo labai netikėta. Naujienos moterį pasiekė dar vasaros pradžioje.

„Mano profesijos žmonės dažniausia gyvena nuo sezono iki sezono ir visada nerimauja, ar bus projektas, ar jo nebus, ar siūlo kažką nauja. Kaip sakant, žmogus planuoja, Dievas juokiasi – šios vasaros pradžioje aš buvau tokia rami, nes buvome geriausia laida LNK eteryje ir komanda buvo stipriausia. Per šešerius metus užsiaugintas žiūrovas jau buvo lojalus. Temų pastaraisiais metais redaktoriai padarė labai stiprių.

Aš kažkaip buvau labai rami, kad kanalui tos laidos reikia, nes žiūrovui jos reikia, turėjau jo tokį didelį palaikymą, kad vos spėdavau komandai viską atpasakoti. Na, žiūrovas dažnai galvoja, kad laidą kuria pats vedėjas, bet – aš tai sakau labai atsakingai – ši komanda buvo stipriausia Lietuvoje dėl to, kad pakeldavo keturis, o kartais ir penkis kasdienius eterius.

Aš, kaip vedėja, kiekvieną kartą ruošdamasi laidai negalėjau atsistebėti, iš kur jie vis dar ištraukia tokių įdomių temų, kokių jie atranda kampų, kaip jie gali į vieną ar kitą klausimą pažvelgti“, – stiprios „Yra, kaip yra“ komandos gailėjo laidos vedėja.

TV3 nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė
TV3 nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė

Paklausta, kodėl, jos nuomone, sėkminga laida buvo nutraukta, A.Stašaitytė teigė iki šiol atsakymo negavusi.

„Televizijos versle, ypač privačiuose kanaluose, žmonės nelabai varginasi aiškintis. Tai yra verslas“, – teigė ji ir pridūrė, kad iš esmės visas verslas yra žiaurus.

Tiesa, nuostaba ištiko ne tik ją, bet ir visą laidos kūrybinę grupę. „Visiems buvo šokas. Mes jau pavasarį ruošėme permainas – patys norėjome keistis tam, kad patiems būtų įdomu dirbti, tam, kad būtume sąžiningi prieš save ir žiūrovą. Aš tą visada sakiau ir sakysiu – laida įdomi tol, kol ji įdomi ją kuriantiems. Jeigu tai tampa nuoboduliu ar laidų „kepimu“, tai tik laiko klausimas, kada tai pajus žiūrovas – jo neapgausi.

Kad kas nors žinotų, kaip redaktoriai kartais dirbo su pašnekovais, kaip kartais patys vietoje vairuotojų važiuodavo jų parsivežti iš įvairių Lietuvos regionų, kaip pasitikdavo ir stengdavosi paruošti pokalbiui, atrasti naujų pašnekovų, kad nebūtų visada tie patys veidai, kas yra akivaizdu kitose laidose.

O čia kasdienis eteris ir vis reikia surasti naujienų. Taigi, aš žinau, kaip tie redaktoriai dirbo. Mažų mažiausiai kiekvienam reikėjo po ąžuolo vainiką ant kaklo užkabinti, išmokėti premiją ir su orkestru juos perkelti į kitą projektą“, – komplimentų buvusiems kolegoms negailėjo moteris.

Vis dėlto, kaip teigė pati laidos vedėja, dėl nepratęsto laidos sezono ji galvos nenuleidžia. „Aš nekvaršinu sau galvos dėl to, ko negaliu pakeisti. Ta žinia partrenkė, gavau šoką, pakvėpavau giliai laiką ir, kai tik atsipalaidavo smegeninė, vėl pradėjau kurti, galvoti, ką noriu veikti toliau“, – pasakojo laidos vedėja. O toliau moters jau beveik trisdešimtmetį televizijoje dirbančios moters planuose – darbas su LRT.

Šios televizijos kolektyvas, kaip sakė Asta, ją itin nustebino gražiu bendravimu ir dėl savo sprendimo moteris teigė dabar esanti labai laiminga.

A.Stašaitytė-Masalskienė jungiasi prie „Duokim garo“

Palikusi LNK Asta Stašaitytė-Masalskienė jungiasi prie „Duokim garo“ kolektyvo. Ji palaikys draugiją ilgametei projekto vedėjai Loretai Sungailienei. Buvęs jos partneris Stanislovas Kavaliauskas nuo šiol taps „Duokim garo“ ekspertu.

Kelių dešimtmečių įvairių žanrų laidų vedėjos patirtį turinti A.Stašaitytė pasakoja, kad jau per pirmuosius filmavimus lengvai įsiliejo į kūrybinę grupę: „Tai laida, kurioje buriasi žmonės, turintys stuburą, gyvenimo filosofiją ir gebantys džiaugtis mažais dalykais. Juk bemaž visus laidos dalyvius jungia panašios vertybės ir toks pat laisvalaikis.

E.Blaževič. LRT nuotr./Loreta Sungailienė ir Asta Stašaitytė-Masalskienė
E.Blaževič. LRT nuotr./Loreta Sungailienė ir Asta Stašaitytė-Masalskienė

Kita vertus, iš įvairių regionų atvažiavę muzikantai yra nusiteikę pasilinksminti, tai repeticijų ir filmavimų metu kartu prisijuokiam iš jų kalbų, ūsų, tarmių ir kibinimų. Smagiai leidžiam laiką, tikiuosi, tai pajaus ir žiūrovai.“

„Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad niekas šiame gyvenime šiaip sau nevyksta, – svarsto Asta. – Prisivažinėjau po svečias šalis, prisikeliavau ir dar noriu, bet pastaraisiais metais vis dažniau atostogauju Lietuvoje, ypač vilioja kaimas, maži miesteliai.

Ten sutinku ypatingų žmonių, kurie puoselėja sodus, kuria krosnis, spinduliuoja ramybę ir dainuoja lietuvių liaudies dainas. Mane tai žavi ir labai traukia. Pati nustebau, kai tai apie save supratau. Ir kaip tik tada sulaukiau kvietimo vesti laidą „Duokim Garo“.“

E.Blaževič. LRT nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė
E.Blaževič. LRT nuotr./Asta Stašaitytė-Masalskienė

Pasak prodiuserio Sauliaus Basijoko, kartu su veidais atsinaujina ir projekto turinys – tarpusavy varžysis ne kapelos ar regionai, o kūriniai. Juos komentuos „Duokim garo“ ekspertai.

Be S.Kavaliausko, nuomonėmis apie kūrinius dalinsis folkloro žinovai – etnologė Gražina Kadžytė, liaudiškos muzikos prodiuseris Antanas Fokas ir kiti. Ekspertai, išskyrus Stanislovą, keisis. Kiekvienoje laidoje skambės dainos kuria nors viena folklorui būdinga tema, pvz., – partizanų, gimtinės, gėlių, taip pat autorinės, tapusios liaudies dainomis, o žiūrovai balsuos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Asta Stašaitytė dvigubų atostogų nepamirš visą gyvenimą: vyko automobiliu be stabdžių, buvo apgauta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas