Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNK studijoje atgims muzikos legendos

Gerbėjų minios, šokių muzikos klestėjimas, visagalis radijas, magnetofonų kasetės, nuo autografų raitymo paskaustančios rankos, koncertų turai per Lietuvą... Visa tai auksiniame lietuviškos popmuzikos amžiuje išgyveno praeityje garsios grupės „Savaitgalis“, XXL, „Junior“, „Mango“.
Foto naujienai: Grupė „Mango“ atsisveikino su gerbėjais Airijoje
Foto naujienai: Grupė „Mango“ atsisveikino su gerbėjais Airijoje. / zmones24.lt

Specialiame koncerte LNK studijoje atgis garsiausios praėjusio dešimtmečio lietuviškos melodijos ir originaliausi pasirodymai, o į sceną žengs dainininkės ir dainininkai, kurie įspūdingu įvaizdžiu, beribiu troškimu žavėti, talentu ir įžūlumu vertė tankiau plakti ne vieno širdį. Taip bus atšvęstas pirmosios šalyje oficialios prodiuserinės kompanijos „Cactus“ dešimtmetis.

Koncerto rengėjai, jau išklausę šimtus metrų magnetinės juostos, kurioje tuomet buvo įrašomi „platininiais“ tiražais platinti grupių singlai bei albumai, iš jų pasirinko dėmesio verčiausius muzikos pavyzdžius. „Ketiname iš užmaršties prikelti anų laikų dvasią bei stilių“, – teigė „Cactus“ prodiuseriai broliai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai.

Suvienijusios jėgas, praeities bei šių dienų žvaigždės rengia turiningą programą, kurioje žiūrovai išgirs dainas, skambėjusias iš kiekvieno magnetofono: nuo „Junior“ garsiųjų „Jausmų“ iki simboliškos „Tavo praeities“, nuo XXL stačiokiško „Duok į snukį“ iki lyriškų „Pirmųjų papartėlių“.

Dešimtmečio minėjimui į Lietuvą sugrįžta šiuo metu Vokietijoje gyvenanti buvusi „Junior“ dainininkė Eglė ir Anglijoje gerovę kuriantis buvęs XXL narys. Sumanymas vienam vakarui sugrįžti į sceną repeticijų salėn sutraukė anuomet grupėms talkinusius šokėjus. Anot buvusios „Junior“ lyderės Rositos, kadaise kaitinusios močiučių aistras skusta galva ir skambiais pareiškimais, grupės savigarba nieku gyvu neleistų į sceną išeiti vilkint įprastais drabužiais ir padainuoti vieną kitą baladę.

Garsiausiems praėjusio dešimtmečio popscenos veikėjams koncerte talkins solinį kelią po „Mango“ skyrybų pasirinkusi Viktorija Perminaitė, jauniausia ir perspektyviausia kompanijos grupė – „Širdelės“, muzikinio realybės šou pranašumus investicija į ateitį pavertęs Andrius Rimiškis ir jo kelią kartojantis LNK „Kelio į žvaigždes“ absolventas Deividas. Grupė „Pikaso“ su koncerto viešniomis „69 danguje“ koncerto metu surengs savo dueto premjerą.

Koncertas LNK eteryje bus rodomas lapkričio 29 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento